Веганството - да споделим опит 2

• 105 344
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 620
Боб мунг или зелена соя има в повечето диетични магазини или биомагазините, българския е към 2 лв, а вносния - био към 4,50 лв.
Бях взела от българския от магазинчето на Шишман (след 6-то уще), а био има в Здравословен:
http://www.-spam112-/magazin/hrani/variva/index.html
Също в Биомаг и Май Органик съм виждала, а в Био Балев има и боб Азуки (на 2-ра стр.):
http://balevbiomarket.com/hlebni-i-zurneni-izdelia/variva.html?p=2
А иначе бобчета мунг и от големия китайски на Пиротска бях купувала. Там и годжи берито е доста по-евтино  Simple Smile Но отдавна не съм имала път натам.

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 23:40 от M_Nik

# 1 621
  • Linz
Относно съдовете за готвене, в частност Цептер, Тефал и др., тук има доста изписано: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.0

# 1 622
  • София
Аз с един въпрос, различен от съдове и марки /ще ме извините/, ама се виждам в чудо - в кой диетичен в София мога да намеря бобови семена за покълване? Къде ли не търсих леща и боб мунг, пък и боб адзуки може, но той не е толкова разпространен май.

в Био Слънце и Луна, конкретно този до орлов мост, че ми е близо

# 1 623
  • София
Преди година си купихме комплект Солинген-те чугунени ли са ,пише 9стейнлес стил на английски) (4 тенджери и 1 тиган)т с чудя какви са  м спецификациите.За Тефал нищо лошо не знам,има 3 тигана ,и един дълбок Уок,и един плитък за палачинки,та затова питам,мислех навремето ,чеса добри и че не се ползва толкова мазнина с тях.Мерки!  bouquet

солинген са стоманени

# 1 624
А какво ви е мнението относно здравословното хранене и готвене със съдове Солинген и Тефал?
На Тефала покритията са вредни. Солингенът ако е 18/10 е сравнително добре.

# 1 625
А какво ви е мнението относно здравословното хранене и готвене със съдове Солинген и Тефал?
На Тефала покритията са вредни. Солингенът ако е 18/10 е сравнително добре.
Mersi Жени,сега погледнах дъната на тенджерите-18/10 са.Не че нещо ми говорят ,но щом са Ок се успокоих,а за Тефала ще има борба ако искам да ги махна(мъжът ми само тях признава и всеки ден си прави бекона с гъбите и яйцата в тях ooooh!).

# 1 626
Боб мунг или зелена соя има в повечето диетични магазини ...

И аз така си мислех, но тия дни що диетични обиколих...
M_Nik, Dao, благодаря Ви.  Hug
За био магазините ми беше ясно, исках да е от диетичен, че са по-евтини там.

# 1 627
Щастливата, ти нали беше някъде към Красно село, в този диетичен на Гоце Делчев бях взимала, а може и да няма в момента внос, че те само тук го пакетират. От диетичните този на Шишман, на Плиска и на Гоце Делчев ми се струват най-заредени.

Да ви питам, като ядете (особено децата) царевица излиза ли на "изхода" несмляна, почти на зрънца? Blush

# 1 628
M_Nik ,повече дъвчене трябва Peace аз така се бях хвърлила в един филм преди време, с покълнала елда-но питах тук,и ме успокоиха Grinning

# 1 629
M_Nik, Иван Вазов съм, сравнително близо ми е, ще проверя, благодаря.
Аз имах онзи диетичен в уличката срещу Хемус за много добре зареден, той си е де, обаче нямат въобще бобови за кълнове, само нахут. В интерес на истината жената каза, че по принцип получавали, но от близо два месеца не са. Може наистина да няма внос.

А царевицата - при моето дете винаги излиза цяла, но това нормално де, той няма зъби, само зор за царевица има. Joy
Обаче и при мене преди много време бях забелязала съвсем случайно Embarassed, че е излязла цяла и тогава му хвърлих едно доста голямо мислене по въпроса за това колко бързо се храня, колко малко дъвча, как въобще не смилам храната и...много се бях ядосала на себе си. Та...наистина....и аз мисля, че всичко е до дъвченето. По принцип знам, че царевицата е и от най-трудносмилаемите, но все пак с повече дъвчене няма как да излезе цяла.

# 1 630
Прави сте, момичета, май наистина (не) дъвчем като патки  Mr. Green Гледам, че и слънчогледовите кълнове и те така излизат, а уж стоя и мрънкам: Дъвчиии...

Едни Постни кифлички, които изглеждат много вкусно: http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 10:01 от M_Nik

# 1 631
  • Пловдив
Миленка, и аз ги гледах вчера и им се каня да ги правя сега... Wink

# 1 632
две статии в Капитал лайт Simple Smile

за веганството
за видовете пшеница

# 1 633
Ах, втората ми беше особено полезна. Благодаря, realist.

Като стана дума за царевицата и за сдъвкването и усвояването, се сещам и аз да питам - каквито са дребни, арамантът и киноата въобще не се сдъвкват. Това означава ли, че на принципа на малките сурови несмляни семена от сусам /които трябва да се смелят, за да се усвоят, иначе излизат цели, защото минават през зъбите и не се сдъвкват/, и амарантът и киноата си излизат цели?  Confused
Не знам дали ме разбрахте... Rolling Eyes Embarassed

# 1 634
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

направих си пастет от кестени.
кестените изпеках, после ги обелих и пасирах с малко соево мляко.
добавих зехтин и малко гарам масала.
ядахме го за закуска върху ръжен хляб с малко кресон - чудесно стана Peace

сега изпеках и патладжан и ще си направя кьопоолу  Party

намерих рецепта за веганско твърдо сирене, но нямам мая, за да я изпробвам.
надявам се тези дни да намеря и ще споделя рецептата, ако стане успешно сиренето Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт