Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво може да причини ниско кръвно налягане сутрин и какви храни или напитки могат да помогнат за повишаване на нивата му?
Какво представлява принципът на Ин-Ян баланса в храненето и какви са някои примери за храни, които следват този принцип?
Кои са някои примери за храни, които могат да бъдат предпочитани при храносмилателни проблеми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво може да причини ниско кръвно налягане сутрин и какви храни или напитки могат да помогнат за повишаване на нивата му?
Ниското кръвно налягане сутрин може да се дължи на горещина, липса на сън или други фактори. За повишаване на нивата на кръвното налягане сутрин се препоръчва консумацията на течности като вода, плодови сокове, смутита и чайове, включително черен/зелен чай, чай от женшен или билкови чайове с мед. Освен това се препоръчва лека сутрешна гимнастика и обливане със студена вода на крайниците на тялото.
-
Какво представлява принципът на Ин-Ян баланса в храненето и какви са някои примери за храни, които следват този принцип?
Принципът на Ин-Ян баланса в храненето се основава на класифициране на храните въз основа на техните свойства Ян (топли) и Ин (студени). Ин представлява студени и влажни храни, докато Ян представлява топли и сухи храни. Примери за храни, които следват този принцип, включват киви, портокал, ананас, диня, краставица, домат (студени), както и ябълка, круша , авокадо , чушки , карфиол , банан , кисело мляко , лимец , ориз и ечемик (топли).
-
Кои са някои примери за храни, които могат да бъдат предпочитани при храносмилателни проблеми?
-
Кои са някои примери за храни, които могат да бъдат предпочитани през болезнените дни на малките деца?
-
Какви са някои примери за храни, които могат да бъдат полезни при различни хранителни проблеми?

защото от едно време знам, че ако няма кис.мляко в рецептата, където да се сложи содата се слага в брашното и пак си бухва по същия начин и без да е изгасена в кисело


, не съм открила още. Но и разговорите в един момент се оказват безсмислени, /защото те така или иначе няма да си променят хранителните навици, а отнощението към храната съвсем/ детето просто отива и се обслужва похапвайки туй онуй за ужас на мама. А когато имате и баба и дядо под ръка ежедневно си е жив ужас
(особено тези на село, където сме цяло лято). Гледат ме странно като кажа, че съм готвила леща, а не манджа с месо. 
Къде разбиране, къде толерантност към личния ми избор.