ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 218
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
  • Germany
MAMA LEILA, Нели, Мони, пробвали ли сте да спите в друга стая? Дали вие ще изтерясвате нон-стоп или те ще пореват 2 нощи... мисля, че си струва да се опита. Дано да са зъби и да отминат!

Той по принцип спи в друга стая, но напоследък като се събуди с рев се налага някой /през седмицата аз, уикенда мъжа ми/ да иде при него и да го вземе на спалнята и така до сутринта. Иначе, като сме в хола повечето пъти става мъжа ми като се размрънка, защото аз се разсънвам и после се въртя 1 час. Бобо, беше същият и се будеше по 3-4 пъти на нощ до към 3 годишен. Тази нощ беше по добре и зъбчето вече боцка, та явно от него е било.

# 121
  • София
Да питам някой дали ползва някакви по-евтини шишета за мляко да препоръча?

# 122
  • София
Ето ме и мен най-накрая... Embarassed
Аз си мислех, че само моя Георги се буди нощем....А то се оказа обща болест

Питах джипито, да каже нещо за сън, за успокоение и тя ми изписа Дормикинд - по 2 табл вечер. Незнам дали има ефект, пак се будим по 2-3 пъти. Само първия ден му дадох и на обед и вечерта и той милия спа цели 2 часа, което си е направо рекорд за нас.

Иначе засега се справяме добре с яслата - доволна съм. Дно и занапред да е така...

# 123
  bouquet Привет, юнска банда!   bouquet

Виждам, че има спящи и неспящи (като нас). Аз съвсем свикнах с нощното ставане. Нашата баба се справя отлично със Сави и Ники през деня, докато майка им изкарва парички. И добре, че беше работата, иначе да съм изперкала от липсата на социален живот.

Джери, много съм доволна от Tommee Tippie (така ли се пишеше?). Нашите са с тях от раждането им. Не искат и да близнат друго. Опитвах с преходни чашки, но не би...

Другата седмица излизам в отпуска и заминаваме на село, а септември месец ще гледаме филма "С деца на море" за първи път   grinning039

Целувки на всички сладки бебоци и мами, към чиито снимки често надничам във Фейсбук Simple Smile  Hug

# 124
Здрасти банда и от мен!
И моите мъже се будят нощем все още, но аз като цяло си поспивам - татко им става / през деня кара на автопилот../, с едно залъгване с вода към 4:00ч., после в 7ч. пият мляко и спинкат до към 8-9ч.  Grinning

Аз в четвъртък почувствах леко неразположение и лека хрема, в петък и децата се бяха разхремавили, отидохме на консултация, нашето педи е в отпуска и заместващата каза, че на Калоян му е малко червено гърлото, изписа някакви капки за нос за двамата и еуреспал "профилактично" ooooh! /хич не я обичам тая дума/ и си тръгнахме, като се прибрах Калоян вече беше с 38Т, дадох панадол и уж я смъкна, в 20ч. пак меря 39.6, сложих му едно боди и хайде в Пирогов, там на регистратурата в детското отделение му премериха Т40 градуса и ни пратиха при някакъв хирург, който му сложи една инжекция аналгин и ни каза да си търсим педиатър, но в Пирогов нямало дежурен  Shocked Shocked Shocked От там в някакъв спешен център зад МД, оказа се че лекуват повече наркозависими там, отколкото деца. Не пожелах да влезна и отидохме в някакъв дежурен център, с който има договор нашето педи, там жената ме разпита обстойно за състоянието на детето, изписа му АБ, сироп, капки за нос, прахчета против разстройство и повръщане, течен аналгин, нурофен и другите неща от бележката не можах да ги прочета.. Пожелах й спокойна вечер и си тръгнах. През тия два часа Калоян ми беше като труп в ръцете, единствения признак, по който се разбираше че още е жив, беше слабия пулс,който усещах...дори дишането му не се усещаше... Толкова безсилна и безпомощна се усетих в този момент, тъпата ни здравна система е толкова объркана, че ако нямаш възможност да си платиш в Токуда например, получаваш рецепта за силен антибиотик /без диагноза/ с лекарските думи "..и се молете детето да се оправи"..
Калоян  днес е доста по-добре, освен че е свалил сигурно 2 кг. и е бял като платно, вече прави бели и си тренира за операта  Laughing
Крис все още е само със прозрачни сополки и дано само с това се размине, давам му осцилококцинум - превантивно!
В цялата олелия в 23ч. пред последния кабинет,който посетих прегърнах най-добрия си приятел и го поздравих по случай появата на първородния му син  Heart Eyes , та това ми пооправи настроението...
При нас е рано да се говори още за море, а аз тук вече не издържам, но от 5ти до 7ми август ще водя децата малко на палатки с рок-купон, та ще избягаме малко от скуката...
Джери, зависи за какво ти трябва шишето, минала съм през Камера, Линдам, Нуби, Нук, Авент, Томи Типи, БиФри, Чико, питай какво точно те интересува и ще помагам, може и на лични  Wink

Тези дни малко поразхлади времето и като, че ли всички в къщи спим по-спокойно, въпреки всичко..
Поздрави мамчета и голямо  Hug за всичките ни суууупер сладки юнчета!

# 125
Polito 87,разсмя ме с тия ваШте гаджета. Laughingда им се чудиш на акъла... Thinking Laughingот къде им хрумват...Аз от седмица съм си в Пловдив,но не ми беше до бг маммата Whistling.Сега,като се излекувахме и двете с Маринчето ви изчетох "от кора до кора".Мойта щерка за първи път се разболя.Много ме уплаши с тази температура,а и в същото време и аз се чувствах зле и ми беше трудно да се грижа за нея.После пък,нашия тати си дойде само за два дни,и то непълни  от командировка CryПреди като ходеше за две-три седмици ,а оставаше с нас ,в Пловдив за две се търпеше,но сега...И като за капак колата се развали,счупих мивката Crossing ArmsОбщо взето ,мъжът ми тия два дни ,когато беше с нас се занимаваше с ремонти...
      Относно неспящите дечица и мами,напълно подкрепям Грета PeaceКогато Марина беше на 9месеца взе да се буди по няколко пъти на нощ и аз,естествено си мислех,че е от зъбите,но точно тогава взех да препрочитам една книга със съвети за отглеждане на бебета на един д-р и да ви кажа,че който трвърди,че бебе не се гледа "по книга" греши. WinkНа мен съветите от тази книга ми помогнаха много навреме(тъкмо вече ми се беше вече акумулатора ми беше  на угасване CrazyАз съм от поспаливите и хич,ама хич не издържам без сън.)...Ох,малко несвързано пиша,ама тия дни съвсем не съм" в час" Crazy.Та на кратко:След 9-я месец бебтата,дори и тези,които като Мари са спяли непробудно през нощта започвали да се будят.Голяма грешка било да се взимат на ръце,защото ефекта на успокоение бил времене и придобивали навика да се събуждат често.Оказа се вярно!!!Мн дълъг ми станапоста,та такратко ще кажа,че голямото реване беше точно една нощ и оттогава спря да се буди.Ох,лека вечер и сори за дългия и объркан пост. Hug   Di,ти ме изпревари с поста.Съчувствам ти и ние преживяхме подбно Hug

# 126
Време е и Близначкова да пише, да попълни близнашката чета, която се отчете тези дни  Hug  Hug  Hug

Ди, много много сори, мила, какво ви се е стоварило на главата... и в крайна сметка, от какво беше тази Т? Вирус ли?

Христа, Марина и тя ли е била с вирус?

Мен нещо взе да ме избива да го пускам да ходи по трева. Днес за пръв път посетихме парка на военната академия. Много чист, подреден и добре сенчест парк. Препоръчвам ви го в жегите. Имаше доста бебчета, но в никакъв случай не е тъпканица като Борисовата или наш`та Редутска гордост Simple Smile и няма кучета!

Катеринка, шефовете ти са много готини, щом отпуск и море ще отбележиш... Радвам се, че се справяте така добре Simple Smile

# 127
здравейте момичета,
най- накрая да успея и аз да напиша нещо  Confused поздрави на всички от /меко казано/ прохладен Манчестър- тук е 20тина градуса, даже вчера вечерта като дойдох беше 15 и умрях от студ по тениска и панталон! тъкмо се чух с мъжа ми- добре се справя с малката- нещо се е взел насериозно и е станал много отговорен и грижовен баща /пу, пу/, чак да не повярваш! откакто ми избяга гледачката- не мога да го позная- връща се по- рано от работа /винаги когато може/, занимава се с детето... и то с желание /разбирай без да се е налагало да викам по него  Mr. Green /
на мен тази седмица ми беше доста напрегнато- освен работата трябваше да се готвя за тренажора /където съм сега/, Дани започна ясла и покрай това имаше вълнения /повече от моя страна!!!/ честно казано очаквах да е много по- страшно с ревове и ужаси, но детето засега добре се адаптира- сутрин като я оставям помрънква, но докато изляза от сградата и вече е млъкнала, след обяд като отида да я взема се радва, гука, хили се и ме сочи, идва, прегръща ме, но после се връща при играчките и сякаш не гори от желание да си ходим!!! дано само не се разболява много  Praynig аз съм се приготвила, че ще карам шарка на стари години, де! иначе там като че ли повече се изморява, вечер слад банята и млякото заспива като чук, даже последните два дни се налагаше да я будя сутрин!!!  Peace
за нощните ревове- моята тактика е следната- спи си в нейната стая сама /откакто се е родила/, като зареве ставам, предлагам водичка, биберон, в редки случаи ако не се успокои сядам до леглото и я галя по главата, шепна и нещо, но никога не я вдигам да я гушкам, камо ли пък да я нося при нас, мисля че вече писах как на наши познати момичето вече на 12 години спи в спалнята на родителите си и не могат да я преместят по никакъв начин /има си детето своя стая, през деня е там, но вечер какво ли не са опитвали- буди се и отива при тях!/ та аз съм в уплах да не си изгубя и малкото останал личен живот и затова действам така! освен това ми се струва добра идея детето да знае, че нощта е за сън, а не за игра, рев, гушкане, люшкане и т.н., през светлата част от денонощието компенсирам ласките  Wink
и накрая да се похваля- днес се справих добре с тренажора, утре е проверката /дано да съм пак в същата форма/, чак ме похвали инструктора, че бързо съм се възстановила и наваксала след прекъсването /толкова съм изумена, по принцип не обичам да се хваля, но тук никога не го правят, обикновено на тренажор само ни критикуват, вадят ни един списък с милиони грешки и препоръки и всички си тръгваме с наведени глави и чувството, че никога и за нищо няма да станем  Embarassed , после набираме малко самочувствие... и така до следващия тренажор!!!
сега за награда мисля да взема един горещ душ /че се намръзнах/ и да си пусна един филм!!! навън е още твърде светло и нещо не ми се спи!!!
пожелавам на всички лека вече и тиха, спокойна нощ!
 Hug  Hug  Hug

# 128
Рени, какъв е тренажора, по пилотиране ли?

# 129
Бързо възстановяване на Калоян  Hug

# 130
сега видях въпросите на Полито за яслата- изследванията са стандартни за навсякъде- васерман на един от родителите, кръв, урина и изпражнения на детето, личен здравен картон и имунизационен паспорт /купуват се от книжарница и ги попълва личният лекар/, контактна бележка, в нашата ясла искат три комплекта дрешки за преобличане, памперси, пижамка, пантофки и шише! колкото до чувствата и емоциите- аз имах само седмица /по обясними причини  Cry /и честно казано всеки път като погледнех Дани ми се доплакваше- такава мъничка и вече по цял ден сама някъде, но сега като гледам колко добре и се отразява смятам, че съм взела правилното решение. честно казано и за мен е много по- удобно така- имам си целия ден да свърша каквото там се налага и след обяд като я взема цялото ми време е само за нея! да не говорим, че мога да поспя ако съм била през нощта на работа или да уча на спокойствие когато се налага!
маринова, ще ти напиша на лични да не досаждам на другите, че като заговоря за работа и нямам спирачки направо  Crazy
хубав и усмихнат ден на всички  Hug Hug Hug , на болничките- бързо оздравяване и възстановяване!

# 131
  • Плевен
Ехоооо, добро утро!

След малко тръгваме на море и не мога да спя, винаги е така  Crazy
Така ме е яд, че с Виви замалко сме се разминали за Обзор, но все още има надежда да се видим там и да запознаем зверчетата  Praynig Само дано времето се оправи, т.е. да не вали, а пък се радвам, че е хладно, че Пресчо с тая слънчева алергия е чудо просто  Whistling

Оле, Ди, ужасни преживявания по тия болници! Милия сладур Коко, много бързо да оздравява  Praynig А за здравната ни система  #2gunfire

Рени, гордеем се с теб за тренажора! Браво! А за яслата - и аз като пуснах Андреа доста малка имах много терзания, но за 1-2 седмици отшумяха. Нормално е майката в началото да и е тежко, да се съмнява взела ли е правилното решение, да и е мъчно за детето, да се самообвинява, но после здравия разум надделява. А на таткото едно голямо Браво за помощта.  Hug

Хаде, доскоро  Hug

# 132
Ди,  Hug! Пиши набързичко как сте всички!
Анито, лек път и този път да се върнете здрави! Ама едно време улучихте ...
Рени, поздравления!
Грети, нашият татко не става нощем - откакто се е родил Алекс, аз само се събуждам и го приспивам. Но това си е по мое желание, не че татко му е мързелив или непомагащ, напротив! Пък и като се има пред вид, че приспиването е кърмене, няма смисъл той да става  Mr. Green
А за спането по принцип, и друг път съм споделяла - Алекс не е от "спящите" деца, имало е периоди, в които дни наред съм ходела като парцал, ама ... или съм свикнала, или ми се е пригодил организмът вече и не ми тежи. Нощем като дойде при мен, цоква в просъница, върти се малко и заспива, изобщо не ми пречи ... Да ви се "похваля" - от преди 2 седмици, ако се събуди и е сам, пролазва през спалнята, слиза, отваря си вратата, минава през коридора и влиза при нас в хола. Първият път като го направи, здраво ме стресна, че минаваше 12, а аз гледах "Герои", ама после голям смях падна.  Laughing  
Джери, с огромно удоволствие ще ви наловим прясна риба, само имам едно условие - да сте не гледачи, а детегледачи.  Laughing Че Алекс и риболов и за двамата с баща му ни е мисия невъзможна.  Mr. Green А по повод риба, да ви споделя - давала съм му общо 5 пъти - 3 от пюре (калкан и сьомга) - и трите пъти имаше лек обрив и 2 пъти сом - "истински", на скара - е, нищо му нямаше и яде здраво ...

# 133
Ани, направо ще ви е хладно на морето, като гледам в София какъв студ настана....

Имам въпроси (досадни, ама кво да се прай)
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? Аз нещо вече се съмнявам, че мястото на кашата е в 18-19ч., както давам на Петър. После му давам и от нашата храна, но отказва почти всичко.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? Петър вече пие не повече от 80мл.
3. Какво казват децата? Имам предвид говоренето на цели думи или изречения. Петър нищичко! Само срички, и то много рядко.

За гърнето, имам чувството, че като го сложа там и се стиска да прави каквото и да било. Сложа ли му памперс, веднага свършва работата  Rolling Eyes Направо отбелязвам регрес  Mr. Green

Аморе, освен да заключим, че пюретата са боклуци Sad все едно ние да се храним само от консерви, ми, не става. И аз дерзая да спра вече с пюретата, но все още купувам по някое.

# 134
  • София
Хаха, Аморе- разбрахме се!
Грети...по всичките ти въпроси сме пълна скръб както обича да казва свеки Simple Smile)
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? Аз нещо вече се съмнявам, че мястото на кашата е в 18-19ч., както давам на Петър. После му давам и от нашата храна, но отказва почти всичко.- По принцип предлагам каша и я изхвърлям, защото неще и неще. И друго неще. Ако хапне някоя филия хляб или бисквита пак добре. Закуска също отказва. Само обядва напрактика.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? Петър вече пие не повече от 80мл.- Вечер около 180мл мляко изпива. Предлагам 210, нооо. И това гледам намалява със всеки изминал ден. До миналата седмица ядеше всичко, което предложа с кеф.
3. Какво казват децата? Имам предвид говоренето на цели думи или изречения. Петър нищичко! Само срички, и то много рядко.- Всички от еднакви срички казва- мама, баба...смислени думи-не. Казва и аааах-чик чик ( от тримата глупаци ако се сещате), като чик чик, по-прилича на ши-ши  Mr. Green Също така се чувства се длъжна да ми покаже всяка светеща лампа.
Ани, приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт