ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 221
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany

Имам въпроси (досадни, ама кво да се прай)
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? Аз нещо вече се съмнявам, че мястото на кашата е в 18-19ч., както давам на Петър. После му давам и от нашата храна, но отказва почти всичко. - Към 19,30 яде или нещо готвено с нас или бурканче. В повечето случай си изяжва всичко.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? Петър вече пие не повече от 80мл. - Към 20,30 давам мляко, като пие между 100 и 200гр.
3. Какво казват децата? Имам предвид говоренето на цели думи или изречения. Петър нищичко! Само срички, и то много рядко. - Казва мама, бабо, бате, Бобо, тате, кака, бау-бау, айде, да и май е това.

# 136
Ехоооо, привет и от нас с Адрианка. Бях решила да сложа пауза на форумстването за малко, защото зверски се бях пристрастила - сутрин вместо първо да нахраня детето и да го оправя аз цъфвах на компютъра и не ставах с часове и си бях наложила вето да не припарвам известно време до форума.
Попрочетох последната тема оттук-оттам и искам да ви кажа че ми се разтопи сърцето от тези сладки бонбони - ПРЕКРАСНИ СА ВСИЧКИ. Това за снимките преди и сега е супер идея.
Сега отивам да си усмирявам звяра, по-късно ще чета подробно и ще се включвам.
Целувки

# 137
Здравейте, момичета. От векове не съм писала, адски много работа имам последно време, но надничам чат пат да си сверявам часовника, както се казва.
Желая на всички болни децица - бързо оздравяване и весели игри, а на майките - повече свободно време!

Грети, по анкетката:

1 и 2. Рядко иска мляко вече и пие по 130-на грама макс. Повече го използвам за успокоение, отколкото като храна. Иначе яде всичко вече, само прясно мляко не съм й давала и то бая си хапва. Често и биричка си пийва... Joy

3. Казва мама (понякога и на баща си!!!  Joy, чачи (тати), баба, па-па, айде, аво-аво (ало-ало) с телефон, сложен някъде на тила, а не на ухото  hahaha и най-вече ам-ам!

# 138
Грети,
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? - инстанта каша с плод, готвена каша с масло и сирене, манджичка някаква - различно - към 8,30 обикновено.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? пас
3. Какво казват децата? Имам предвид говоренето на цели думи или изречения - казва: да,мдам не, ало, тате, тата, тати, баба, дяда, дада, айде, оши, джих, бръм, дий– осъзнато май само ало, бръм, дий и тате казва. Mr. Green
За гърнето - на моменти - поне веднъж на ден има попадение. Определено разбира за какво служи, защото като му се пишка, примерно - сяда, изпишва се и веднага след като е свършил работата, става. Е, честичко се случва и да прибърсвам теракота като го оставям голичък ...  Laughing
Да добавя и аз един въпрос - какъв хляб им давате и по колко (като количество и по колко пъти на ден)? А сухари давате ли?
А, и още един - кой още кърми? Знам за Нелито, Нинка, Viper, Вани, Катя ... Феникс, ти? Близначкова последно беше пуснала тема, че мисли да ги отбива ...

# 139
ХАйде на малко планинарски снимки от Мальовица - http://www.bratchedi.info/thumbnails.php?album=18

# 140
Еми Мо е еко бебе, Джери, гаси лампите Wink

Успокоявам се, че децата ви казват предимно думички и малко осъзнати неща. Не съм от тези дето се панират, че видиш ли ТРЯБВА да се прави нещо, но си мисля, това дете нарочно не ще да говори, само се хили и бъбри когато си иска. За приказлива майка като мен това си е направо проблем Simple Smile))))))))))))) Но вчера му викам, къде е тати, и той отиде до вратата на спалнята и взе да блъска по нея и да вика ТА ТА ТА (тати беше там, естествено)  bowuu

Мисля да махам кашата и да му давам вечеря. Аман от тези сухи и сладки неща. Като види каша и зяпа, като види намачкан сухар и бръмчи с уста, вътри глава и плюе... аааааааааааа! ще яде бой Wink

Петър не яде хляб. Опита малко запечена филия с кашкавал, обаче без ентусиазъм. Не яде попара, нито чист хляб. За сега съм предлагала само бял, печен от мен и бели сухари. Яде солети, бисквитки и плодове.

Илиева, стига с тая работа, сезонът на отпуските е. Ще има да работиииииииим цял живот! ♥sunflower♥, уважителна причина, ще взема и аз да практикувам. Сега ще хващам плетката, че имам една задачка.

Още нещо се сетих, Петър все за мен залепен седи. Ако съм в стаята, непременно се цопва до мен и ме хвана някъде. Щипе ме, мачка с пръстчета, само и само да има контакт Wink а вчера ми задигна роклята както миех чинии и се спука от смях. После почна предследване като на влакче все едно сме в детската градина, хванал ме за полата и върви след мен  Rolling Eyes

# 141
  • София
Грети, аз миналата седмица на консултцията попитах лекаря за това отказване на храна и той каза, че е от възрастта. На тази възраст започвали да правят номера с храненето, да и давам любими храни...
Моника не търпи и отворени врати. Като види отива и я затваря  Mr. Green

За говоренето няма какво да се притесняваш. То и на мен ми се ще да  си говорим вече, че и аз все плямпам нещо, но засега се моля да не последва баща си и да проговори на 3, а да е нещо по средата, аз рано съм проговорила. Иначе Моника още не е проходила- кляка,става без упора, прави 2-3 крачки и пак започва да лази. Та в този ред на мисли сте по-напред с материала. Аз за ходенето хич не бързам де... ама ми писна да ме питат родата" пусна ли се вече" - Пусна се, да лази да!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ама елате я вижте пуснала ли се е, не от 200км по скайп да се пита все. Както и да е...изнервям се в лошо време...
И да кажа, че купих шише на Камера за 2лв. На Моника много и хареса шаренииката и си пие от него с кеф! Благодаря на препорчалия го    bouquet

# 142
Аз за хляба попитах, защото май имаме мъъъничко проблемче. Оказа се, че на Алекс му харесва да си хапва манджичката с малко хляб, а също и да си гризе коричка. Преди му слагах сухарче в яденето (да не помислите, че го държа гладно детето  Mr. Green), а попара си обича и му правя 1-2 пъти в седмицата - пак със сухар. Ще попитате къде е проблемът ли? Амиии, ние с баща му не ядем хляб, и съответно у дома хляб не се купува - не диета, просто така си се храним, рядко някой ще се сети за хляб, и най-много една Вита да вземем и я я изядем, я не. Та, брат ми беше у дома за няколко дни и покрай него взимахме хляб. Сега трябва да измисля какъв хляб да взимам за Алекс и как да направя така, че да не се изхвърля.  Thinking Само не пишете и ние да проядем хляб.  Laughing

За "залепянето" - при нас е още по-зле, а вдигането на рокля/пола/блуза и бъркане в деколтето си го има постоянно - сещате се защо.  Mr. Green
Джери, наслаждавай се на хладното времето, жегата по-изнервящо може да действа, и проявявай избирателна глухота.  Wink

# 143
  • София
Аморе, освен да идеш в някой по-голям магазин с по-богат избор на хляб и да избереш някой по-малък на грамаж. Има и питчици разни... Може и да замесваш по някоя питка само за Алекс.
Аз иначе имам добре развита избирателна глухота, присетих се просто.    Пък и майка ми за н-ти път това лято се кани да дойде за 3 дни и сега пак се отказа, а ми се ще детето в баба да се види ма нейсе.
п.п. Сетих се, че някъде бях чела, че традицията в България е да се дроби и дава на децата повече хляб от колкото трябва. Нормата мисля, че е около 60гр на ден.
п.п.2  Embarassed http://www.bebe.bg/Hranene/ot1_1_6.htm Ето тука го пише, но не съм сигурна, че аз от тук го знам. Мисля, че в книга някъде съм го чела.

# 144
Джери, благодаря!  Hug Питката е добър вариант. Бих му приготвяла, ама като се има предвид колко е кротичък и колко много спи, няма да му се случва често.  Mr. Green

# 145
И моята преди хубаво хапваше, а сега прави номера с храненето, готвено хич не ще, сухари, бисквити и филийки с кашкавал хапва, преди и хляб гризеше, но сега иска само сухар. ooooh! Не търпи и отворени врати, а също като види, че отварям гаредероба, тича, започва да натиска вратата и се сърди, не ми дава и секунда да си избера дрехи... #Crazyаз пък както бавно избирам... Whistling

За говоренето кака й казваше повече осъзнати думички на тази възраст, но пък проходи на годинка и два мес., малката явно пък по-късно ще проговори, за с-ка на ранното прохождане. А Моника хич не е закъсняла, нормално си е прохождането на годинка и 1-2мес., а родата да не любопитства толкова. Mr. Green Те и моите за голямата колко ме тормозеха още от 8-9месечна да съм я водела за ръчички, че да проходи по-лесно и аз изпълнявах, голямо водене падна, а се пусна чак на годинка и още два месеца все се държеше за мене докато се престраши да ходи навсякъде самичка, а колко много е падала. Маги пък изобщо не е водена за ръчички, сама си тръгна и почти не е падала, просто свикна да се справя самичка.
И Маги пропи  на около годинка от шише на Камера от помпата за кърма беше Laughing, иначе само стъклени и противоколикови бях накупила, но особено на НУК шишето е ужасно, него хич не го иска, а как изпуска и като се стегне, няма отвиване. Outta Joint
Думичките- та-та, та-ти, те-те, на мен преди ми викаше мама, но сега съм да-да ooooh!, кака не може да казва и май и на нея вика те-те Laughing, иначе дай, дай го, ей тва, ба ба, де  де, не не,  бау-бау, ръмжи много смешно, за да покаже как казва тигъра, буй за буйките и май толкова... Embarassed Иначе много плямпа, ама на нейния си език, само на интонация го докарва. hahaha

# 146
Добър ден, мами!

Ди, много прегръдки за теб и Калоян. Надявам се скоро да пишеш, че при вас всичко се е нормализирало.

Анито, приятна почивка! Дано този път морето ви мине без проблеми и с хубавп време!

По въпросите на Грета:

1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене?
Това, което съм готвила и за нас. Пиша нашите яденета по часове, защото виждам, че си споменала кашата. Закуска - в 8.30. Обяд - в 12.30. Между закуската и обяда яде плод. Следобедна закуска - в 16.30. Вечеря в 20.30. Според мен ти отказва от вашата храна, защото не успява да огладнее след кашата. Аз между следобедната закуска и вечерята давам пак плод или бисквитки/солети, но само до 19ч. и то не много, за да може да огладнее.

2. Ако давате АМ вечер, колко мл?
Преценявам в зависимост от количеството, което е изял на вечеря. Ако си е изял цялото ядене, давам 120мл., но не винаги го изпива цялото. Аз вече попропускам АМ-то, а му давам кисело мляко след вечерята, а прясно - към закуската.

3. Какво казват децата?
Моето не е от най-приказливите. Освен стандартните "мама", "тати", "кака", "Е-и" (което ще рече Ели), "баба", "бау-бау", "мау-мау" и "ам-ам", останалото са си някакви негови измишльотини.

Хляб - давам Добруджа или питки (зависи с какъв разполагам под ръка). Яде от него, когато му давам сандвич за закуска или следобяд. Или пък, ако за вечеря има кюфтенца или тиквички, а не някаква манджа. Аморе, може да му взимаш от малките питки - една питка ще му стигне за два дена (предполагам). Иначе Елена като по-малка обожаваше супичката да й е надробена с хляб.

Ние събота и неделя бяхме на вилата на едни наши приятели. Децата вилняха цял ден, къпаха се в басейна, ритаха топка... Вечерта заспаха рано-рано много уморени, а големите успяхме да поседим на верандата до 4.30 сутринта. Беше много приятно - тишина, отвсякъде миришеше на зеленина, вечерта беше прохладна, а и ние поразпуснахме много добре, което мисля, че беше най-важното.

# 147
Тони бебешка храна отказа на 9месеца, да яде.
Каши не яде, пюрета готови не помня откога не съм купувала, доскоро си хапваше на закуска каша домашна със сирене и масло но вече и нея не я долюбва много.
Кеф му прави да вземе нещо в ръка и да гризе, сега е на вълна хляб и маслини за закуска, кус-кус и кексове.
Банани и диня и пак иска той да ги държи ама тук има сериозен отбой от мен сещате се защо.
Наобяд манджа, а за вечеря супа чат пат някой кисел за да пробутам различен плод, че сурови нещо не ми ги ще под никаква форма, но и с тях е на моменти.
Но ако го оставя цял ден ще яде пилешко месо директно от кокала без други примеси риба също само печена във фурната и с ръцете си ако я направя на пюре с нещо може и да я откаже може и да я яде. Кексове, курабии, пити, тутманици, пици са му любими и добре че обичам да готвя та все ги има у нас.

И както е споменала Джери точно от 1г. и 1м. започва периода на отказване на храна и се иска мноооого настояване и разнообразие иначе могат и цял ден да не проядат.

# 148
Здравейте момичета,

Ди много много съжалявам, че си преминала през всичко това. Чакаме скоро хубави новини.

1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? Дневните хранения на Тео са следните - сутрин в 8 мляко 210, към 10 яде плод (половин ябълка или цяла праскова или някакъв друг плод), следобяд към 5 десерта от кухнята и вечеря 210 мляко. През деня хапва и по някоя друга солетка или бисквита както и предлагам почти постоянно плодове.

2. Ако давате АМ вечер, колко мл? 210мл като му остават около 40, но понякога си ги изпива и тях

3. Какво казват децата? И Тео е само на срички, като най-често използва ам-ам и много повтаря тати. Като го види или като му залипсва. Нищо друго почти. Казва и как прави дупето Simple Smile, магарето и знае да скимти като го питам какво прави Тео като искат да го гушкат, като падне нещо на земята(разбирайте като го хвърли Simple Smile ) казва па. Много е назад и се чудя дали аз не успявам да го стимулирам. Иначе бръщолеви някакви неща през деня (де де те ти то дя ди брррр и т.н. симулира реч, но не постоянно)

Аморе, за хляба може да взимате някакъв малък. Ние също не ядем хляб.И като имаме някакъв хляб половината го слагам във вризера и после на сандвичи го уползотворяваме, че ми е грях да изхвърлям хляб. Също може и в микровелето да си размразиш филийката, като я покриеш със салфетка примерно.

Отделно от питката за прохождането и разни гевречета хлебчета и т.н. правя десерт за нашия татко от рода на крем карамела - 4 яйца, 1л мляко и 1 ч.ч. захар. Запичам сухарчетата с малко масло и изсипвам сместа от продуктите по- горе. Печа на водна баня и на мъжа ми много му харесва. Аз крем карамел не ям и само той му се любува. Чудех се дали и на Тео да не дам, но незнам дали не е малък за белтъци все още.

Та това е от нас. Хубав ден.

# 149
  • София
mgamisheva, това е като една гръцка рецепта, само че там се заливат кроасани ммм...

Общи условия

Активация на акаунт