ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 226
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от нас  Grinning
По въпросите:
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? - Супата от кухнята с половин филийка хляб.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? - 210 мл вода със 7 черпачета сухо вещество Laughing
3. Какво казват децата? - Бърбори почти непрекъснато на неговия си език. Напоследък като е на кеф се опитва да повтаря думички. Вече мисля че разбира доста неща, коити му говорим.  
4. Какъв хляб им давате и по колко (като количество и по колко пъти на ден)? А сухари давате ли? - От около месец не давам сухари, а само хляб (бял, нарязан  Laughing ). Изяжда с обяда и вечерята по половин филийка, всъщност по скоро вътрешността на една филия. Закуската ни също е нещо тестяно, а и откакто сме втора група в кухнята поне три пъти седмично и следобедната ни закуска.

За гърнето - още не правя никакви опити да го приучавам да си върши работата на него.
Риба му дадох след навършването на една годинка, откакто сме втора група в кухнята, същото се отнася и за боба и лещата. Много съм доволна от храната в кухнята Laughing

# 151
Здравейте мацки Simple Smile

Как сте в това ужасно време? Ние трябваше утре вечер да отидем в Разлог, ама няма да стане в това време Sad
Гретхен, по въпросите и около тях - да си призная за моя изненада Теди също ми капризничи за храната, съвсем по малко яде или когато си реши той. А до сега винаги е бил супер ящен. Ама явно всички са на тази вълна.
Вечеря кисело мляко (кофичка) с бисквити Закуска. АМ ми отказа преди почти 2 месеца, не знам защо. Ама аз и не настоявам. Хляб ако види на масата друго не иска, даже реве и се тръшка за трохи. Плодовете ако му ги дам да яде самичък биват размазани в шепа и после се "избърсва" в лицето и косата си  Crazy Аморе, в големите магазини има замразени хлебчета. Може да взимаш такива пакети и да му изпичаш от време на време. Не са никак лоши.
Да се похваля - миналата седмица се пусна да ходи сам Тедито и аз съм много щастлива. Трябваше вчера да е прощъпулника, ама имаше малко Т, та отложихме.
Думички казва доста - гол (на всички балони и топки), мама, баба, ам, ба (бау бау), мо (мотор), ула (ела), гиди (от гиди дърти мързелан - баба мравка Simple Smile ) и от време на време тати. Това са му осъзнатите, другото нямам още превод  Laughing
Ди, пиши как са героите. Джери, моя сладур не признава почти нищо освен авент като шише. Другите ги има за играчки и ги джвака. Много се радвам, че Мо е харесала Камерата, Теди никак не я уважи  Simple Smile
Ани, дано да се оправи времето, весело да изкарате.
Поздрави за сега и до скоро  Hug 

# 152
Здравейте и от мен!  Hug
Ако не знаех, че вън е юли, като погледна от прозореца ми прилича на октомври - дано по-бързо да се оправя времето!
 И аз да се включа след морето и една херпангина, пипната там, макар и малко позакъсняла със снимки на Марти: първи ден в къщи и на 1г. и 2 седмици/току-що пристигнал на морето/

ще се върна прочета още малко и пак ще се включа.

# 153
Момичета, благодаря на всички ви за съпричастността  Hug Ние вече всички сме в къщи с Т, хрема, стомашни неразположения и т.н., тази сутрин и Крис ми вдигна 40градуса Т, Калоян се оказа и с възпалени ушички и продължаваме с АБ,от довечера ще давам и на Крис,явно той е много солидарен, беше на път да пропусне вируса, ама нъц.. а и ние с татко им ще полежаваме повечко и ще пием чайчета  Peace В цялата олелия хубавото е, че цялото семейство сме заедно, което отдавна не се е случвало  Grinning
По анкетката ще се включа задочно:
АМ давам отскоро пак, иначе съвсем бях спряла да взимам, но от както са болни само това хапват на закуска към 5ч. през останалата част от денонощието са на фотосинтеза  ooooh! Мисля, като се постабилизират да започна ново захранване, има ли смисъл според вас, или да ги изчакам  да се оправят и да си ги храня нормално, но примерно да започна с по-малко количество  newsm78 Според мен след тези АБ и никаквото хранене, ще се наложи по- специален режим на захранване, но не съм запозната... накой да има идея?!?!
За гърнето да споделя, че и при нас е весело: свалям им памперсите и ги слагам на гърнетата, докато сложа втория-първия е станал и е отишъл зад вратата да си свърши работата/каквато и да е  Mr. Green / прав! Докато го предпазвам от евентуално наджапване, другия става от гърнето и го обръща за да види какво ще изпадне/изтече. Ако е празно го носи на брат му!
За говоренето- по м/у си много сладко комуникират, но за мен е на японски, иначе осъзнато казват "айде, татааа, баба, ам-ам, па-па и мама"
Та това е от нас... до скоро!
И хубаво време на всички летуващи!!!

# 154
Лошото време оказва положително вляние на количеството изписано.  Laughing
Благодаря ви за споделеното и идеите за хляба! Малките питки наистина са добра идея в случая, ще се поразгледам да харесам някоя.
Честито прохождане на Тедито и да се оправя бързо, та да му направят прощъпулка! Ама явно е голям бърборан ...
Гале, Марти много е пораснал и се е променил, не е същото бебенце, което съм виждала. Как е, оправи ли се?
Ди, душата, страшна си! Не с един, а с трима болни, и ти самата също, и пак го гледаш от добрата/веселата страна. Само така! Дано бързо да се оправяте всички! За храненето - щом пият млекце, давай им, дори и през деня предлагай - не бива да се дехидратират! Предлагай им и "нормална" храна - може и да опитват поне по малко. А за след това - да, добре е да запонеш с нещо по-леко и по-щадящо стомахчетата. А за геройствата в/изън гърнетата -  hahaha

# 155
  • София
Аз днес бях при майка ми, защото от вчера ни беше спряна топлата вода. Децата се надивяха хубаво с племенниците ми и аз си поотпочинах малко.  Simple Smile

Di, ужас направо. Пожелавам ви час по-скоро да се оправите и най-вече малките. Аз бих предлагала по-диетична храна веднага след боледуването.  Peace

Грета, веднага си раздвижила темата.  Wink

По въпросите:
1. Какво вечерят децата ви преди последното мляко/кърмене? - каквото ядем и ние, бебешки неща отдавна отказа. Тази вечер си хапна салатка с огретен.
2. Ако давате АМ вечер, колко мл? - не мога да споделя опит, кърмим се (Аморе, срамота, как така ме пропусна?  Mr. Green)
3. Какво казват децата? - основно си ломоти на неговия език, но освен стандартните мама, тата, кака, баба, деди, мау, бау-бау, ам-ам, нани, тау(чао), айде и от този род, на морето започна съвсем осъзнато да казва първото име. На кучето на семейството на мъжа ми(само в него се вреше), казва се Амбър и той и викаше Амб.                                    
4. Какъв хляб им давате и по колко (като количество и по колко пъти на ден)? А сухари давате ли? - хляб обича всякакъв, какъвто ама е направила в момента. Яде и сух хляб и топнат в ядене или салатка, на сандвичи, препечен, но сухарите не му харесаха като малък. Сега съм решила да пробвам да направя хляб с домашна закваска, вместо мая, защото е супер здравословно, но не знам дали ще се хареса от домашните.  :thinking:

крем карамел вече съм давала и му хареса, миналата седмица предложих и турското мляко с ориз, което е и с жълтъци, много го харесваме вкъщи.  Peace

Аз гърне не ползвам и с тоалетната нямаме никакви проблеми. Изхождам от няколко месечен, за акането рядко пропуска да ми даде знак и да наака гащите, пишкането рядко го улавям, но си показва, че се е напишкал веднага.

# 156
Петър от вчера забелязвам, че кляка докато ака  Rolling Eyes дано да има желание и да ми съобщава това  Joy

# 157
Малеее, Петя, вярно, че не съм те написала!  ooooh! Знам, знам, разбира се, че не съм те забравила. Само трябва понякога да се сещам, че не всичко, което ми е в главата, автоматично излиза и на клавиатурата, ами първо някой трябва да го напише.  Mr. Green
Мисли ми наказание за компенсация.  Party

# 158
  Поздрав за всички майки-героини,които все още кърмят!!!  bouquet
http://www.vbox7.com/play:8572f302

Аз продължавам с моята "болна тема"- спането  Tired От два дни прилагам нова тактика,която има добри резултати  Praynig Спазвам прости,но ефикасни правила:
1.Никаква телевизия,клипчета от нета,гледане на реклами и т.н. допълнително изнервящи и превъзбуждащи сетивата на детето comp03-признавам си неволно прекалявах  Embarassed
2.Здрава "фитнес програма"  running - никакви колички,возила,колела,рикши и файтончета  Naughty-да се измори от тичане,катерене и клякане.Две вечери я разхождам преди вечеря пеша в квартала.До омекване на краката  Mr. Green
3.Прекратих многочасовите люшкания на ръце преди сън-като не и се спи- ще играе ръченица  reverance
4.Нощем като изреве - биба и вода smile3541 Със сигурност съм на челно място по нощно разнасяне и пеене,резултат нямаше....
  Ще съм благодарна,ако някоя мама от "нощната смяна" сподели и други малки тайни.Понякога решенията на проблемите са много близо до нас,но човек трябва да се огледа и прецени къде точно греши  smile3555
  Искам да изразя едно възмущение и да чуя вашето мнение,относно начина на хранене в тази възраст.Потресена съм начина,по който едни мои познати хранят децата си.Говоря безразборно тъпкане с мръсни пръсти на намачкани къшейчета ,потопени в солени салати и мазни манджи  Thinking Детето обикаля около масата,кой-каквото намери му тика в устетата,с ръце пушили цигара преди това - "да си опитало детето" ooooh! И после детето не си ядяло яденето,отслабнало,разстроило се/запекло/  и те не разбрали от какво   33uu
  Може и аз да греша,но според мен така не се изграждат хранителни навици,да не говорим че не е хигиенично  Sick И аз давам на Йоана да си опитва от нашата храна(след като си е изяла яденето от кухнята) eat,но никога не бих допуснала да ми се върти като помиарче край масата и който,от където и какво намери да й го пробутва и тя да се маже като  Animal Pig.Ние така ли се храним? newsm78 Дано ме разберете правилно,какво точно ме е възмутило  Praynig

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 13:56 от MAMA LEILA

# 159
  • София
Нали ви казах за шишето на Камера, че Мо го харесва  Grinning Grinning
Е, днеска реши, че е достатъчна упора за нея, държи го здраво и щрапа из хола  Grinning Ще потърся скоро списъка на Аморето за прощапулника  Grinning

# 160
Не съм чела назад за което се извинявам но влизам да почерпя че днес Гого направи своите първи крачки!
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=369054&id=100000220248943

# 161
  • София
Честити ходещи крачета на Гого! Жалко, че снимката не се вижда. Как е той? Дано вече всичко да е останало зад гърба му.
Ти ходиш ли на работа и как е ръката? Ние около 10.08 заминаваме на Влас и ще се радвам, ако можете да се видим.

# 162
Ръката е много добре, понякога леко ме боли, малкия за сега е добре ( да не викам дявола) не не работя все още мисля другата година да се връщам, до кога сте на Влас? Ние заминаваме към Котленския балкан и се връщаме на 15.08 и аз ще се радвам да се видим

# 163
Момичета, помагайте!

Лудият ми компютър пак ми прави номера. Изчезна ми българският език. Бутонът откъдето сменям езика си стои. Цъкам върху него и избирам БГ, но вместо с български букви, пак ми пише с английски. Нищо не съм пипала по компютъра, но той така си откача от време на време. А ми е много гадно така, тъй като постоянно ползвам скайп и съм свикнала да пиша с бг букви (които отговарят на латинските).

Някакви идеи как да се оправя с този проблем???

# 164
Анжиииии, честити ходещи крачета леко и безаварийно ходене без инциденти.
Бързо казвай тази разкошотия-питката от къде е, ако е домашно правена бързо давай на лични точната рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт