ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 366
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Fantasia и аз си мислех, че ще получавам майчинството, както до сега болничния-в началото на месеца. Но сега всичко зависи кога счетоводителката ще подаде декларацията в НОИ. Ако се подадат документите до 10-15 число на месеца, би трябвало към 20 число да имаме пари. Ако обаче, счетоводителката се забави-няма парииииии.

# 361
Дали аз се бъркам, но доколкото виждам в сайта на НОИ декларацията е пусната миналия месец на 14-ти. Някъде след 20-ти си получих остатъка от парите за юни о си мисля, че повече декларации не се пускат  newsm78 Та може пък да зависи на коя дата счетоводителя плаща осигуровките...знам ли. Дано сте ме разбрали, че хич не мога да обяснявам  Embarassed

# 362
  • Пловдив
Не се бъркаш. Миналия месец са ти подали декларация и си получила пари. Този месец трябва пак да ти подадат декларация за да получиш пари. Хубаво е, че имаш ПИК и ще може да си следиш. Така ще е вече всеки месец. Така ми обясни една приятелка-счетоводителка.  Peace

# 363
Не се бъркаш. Миналия месец са ти подали декларация и си получила пари. Този месец трябва пак да ти подадат декларация за да получиш пари. Хубаво е, че имаш ПИК и ще може да си следиш. Така ще е вече всеки месец. Така ми обясни една приятелка-счетоводителка.  Peace

Ау, ами аз моята я попълвах лично, не се сещам, май се иска подпис на декларацията. Този месец не съм, т.е. няма какви пари да чакам?

# 364
По въпроса с парите..аз утре ще получа 240лв..в сайта на НОИ проверих и има превод с утрешна дата..и да, зависи от това, на коя дата счетоводството подава декларацията Simple Smile

Елица днес беше с баба си и леля си Heart Eyes и докато и взема кухнята на обяд (те я прибраха преди това,че много жега) и тя заспала милата, та спа от 12 до 16:30 без да е яла..милото ми то, много се е изморила Simple SmileКато се събуди нещо ми прокашля няколко пъти, дано не е вирус ..а между другото и расте и кътник в момента..

# 365
Fantasia, сигурно имаш предвид документите, които се попълват в началото на периода. Тук става въпрос за декларациите, които счетоводството подава всеки месец към НОИ - персонал, заплати, осигуровки и т.н. Не се притеснявай. Може да звъннеш в НОИ да ти кажат дали всичко е наред.

Танка, дано не е болна. С тази жега вече нищо не е сигурно, ту горещо, ту някой климатик духне...

# 366
  • София
Момичета, абе вашите деца будят ли се нощем???

Тоя Георги ме побърква - по 10 пъти ставам през нощта. И един рев, страшна работа. #2gunfire
Идва ми да се самоубия вече.... А пък не мисля, че е от зъби, незнам. То вярно, че нов зъб няма вече 3 месец, но....Дано отмине скоро newsm78.

# 367
Хрис, будеше се, когато растяха зъбите, но не по 10 пъти, а най-много 5. Не знам какво да те посъветвам, аз давах да гризе каквото си намери, дори му замръзявах от играчките с вода.

# 368
Fantasia декларацията която си разписала е образец 1 и е за отпуск по майчинство за отглеждане на дете до 2 години . Нито ти , нито счетоводството ще пускат повече декларации , преводите ти ще зависят от това кога счетоводителя подава информация към НОИ с ведомостите , първите два месеца ще има малко забавяне , но после се автоматизират нещата и ще имаш превод долу-горе по едно и също време всеки месец . За юли май все още никой няма преводи .  Rolling Eyes

Хрис , щом буденето е отскоро , значи е период и ще отмине , и при Юли се случва да спи неспокойно някоя нощ , за щастие тези вечери са рядкост , а откакто спи сам с стаята си почти не се случват .  Peace

# 369
Fantasia, i az se pitah su6toto.Razbrah,4e datata,na koiato se polu4ava mai4instvoto zavisi ot datata, na koito rabotodatelite prevejdt osigurovkite.Dnes vidiah,4e ve4e imam pari v kartata.Moia kolejka,koiato rodi predi men kaza,4e e zabeliazala,4e prevejdat mai4instvoto ili vtornik, ili 4etvartak. Rolling Eyes
        hris.g ,probva li s  gel4e za zabki?

# 370
Благодаря на всички включили се по моя въпрос   bouquet Мисля, че ми стана ясно, да видим  Wink Ще се чака, де Simple Smile

Яни се буди нощем почти всяка вечер по веднъж да цока, отскоро пие само вода. Но понякога (често) просто спи неспокойно и се върти много.

# 371
  • София
Момичета, благодаря за бързите отговори Hug

hrista, не го мажа с гел за зъбки, но преди му давах Дентокинд. Сега вече ме домързя...,ама май пак ще почна.
Давам му и Дормикинд - за успокоение, ама не помага и той.Ще видим как ще сме тая вечер. Дано спи повече, че и аз покрай него.

Лека вечер на всички мами. Hug

# 372
  • около Варна
Хрис, и моят Жорко така се буди безброй пъти, реве, понякога ставам да го приспивам наново. Вече съм като сомнамбул от безсъние.

От няколко дена е станал ужасно ревлив дребния и залепен за мен. По цял ден слушам мамаааааа, ни баби признава, ни никой. Започвам да се притеснявам вече.

Изкарахме и ние няколко дена на Обзор, че ни е близко и е удобно за семейства с деца. Общо взето доста се изморих, децата си поиграха добре, но Жорко хубавеца с неговото вечно хленчене и безсъние ми стопи лагерите.

Още не съм сложила ваксината за шарките, все ме е страх, че има някой вирусен около нас, но другата седмица страх не страх, ще трябва да се слага.

За яденето на боклуци ние сигурно сме рекордьори, покрай кака си иска всичко да опита, ако не му дам следва едно тръшкане. А пък за почивката бях приготвила един куп пюрета, човекът обаче се храни с пържени картофи и кюфтета ooooh!

# 373
  • Пловдив
Оххххх, и ние от три вечери се будим през 2 часа, помрънква и ставам да я приспива, или й давам да суче. Уж й избиха 4 кътника, а защо се буди толкова много незнам. Започнах да си мисля, че са тръгнали кучешките.  Rolling Eyes Дано бързо отмине този период, че ми идва доста нанагорно.

# 374
Мони, пиши как е детенце.

А аз още не съм получила за месец юни. Свекърва ми е объркала нещо при подаването на документите и затова ми е това голяяяямо забавяне. Поне сега ще получа 480лв. накуп и след още две седмици - още 240лв. Хич не ми се нрави така без пари. Пък и ми е гадно да искам на Боби постоянно я за фризьор, я за козметик или някоя друга чисто женска глезотийка, при положение, че е на работа от сутрин и до вечер, а аз си почивам по цял ден в нас.

Правих разни груби сметки за есента и просто ме заболя главата. Ами то само за есенни дрехи за децата ще ми отидат около 500лв. Нямат абсолютно нищо за есента, което да им става. Отделно пари за море и рожден ден на Ели  ooooh!

Ние в крайна сметка си резервирахме стая в един хотел в Несебър от 21 август. Има някакво специално намаление от 50лв. стаята, като вътре си има всички екстри, включително отделно легло за Ели, кошара за малкия (макар че нашата винаги е в багажника на колата и ще си я ползваме нея в хотела) и закуска. А хотелът е точно на първа линия и е и до центъра. Добре че майка ми сега е там на море и е чула за тази "промоция". Никога не съм ходила в Несебър.

Много се чудихме дали да ходиме на море от 21 или от 28 август, защото Ели има рожден ден на 22 и иска да си го празнува в детски кът. Но всичките й приятелчета са кой на море, кой на село... Има само две дечица, а с три няма да се получи весел празник. Затова решихме да го правиме на морето. Ще я пуснем на всички въртележки, ще я заведем на някой батут, а накрая ще се снабдим с една мини торта със свещичка. После ще го отпразнуваме и с родата. Надявам се да го съчетаем с прощъпулник, но...

Лелята и чичото на Боби пристигат от Русия на 23, но няма да ги засечем, тъй като ние заминаваме на 21. Те се връщат към 10 септемри от морето, а племенницата зи заминава на 12. Те ще останат до 23 септември и после и те отлитат. Моля се, моля се най-искрено и дълбоко и си самостискам палци този път да ни предложат да го купим. На този етап това е най-най-най-съкровеното ми желание. Искам този апартамент да е мой дом. В сърцето ми вече е, но го искам и на хартия  Praynig

Павел не е бил на контролен преглед от два месеца. Лекарката като чу, че е бил контактен с болно от варицела дете, каза докато не го изкарат и Павчо и Елена, да не го водя. Сега пък е отпуска и чак другата седмица ще го водя.

Общи условия

Активация на акаунт