ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Vanny, ама и вие...да си раменяте вируси  ooooh!   Hug И да се дооправяте бързо, ей! Simple Smile
Анелия,  Heart Eyes . Днес Яни не ми е вдигала Т (пу-пу пак да кажа). Днес я водих при хомеопат, каза, че няма афти  newsm78 хм...малко и е червено гърлото и ни изписа куп неща за разтройството. Само за тия лечебни млека не знам дали да ги купувам, защото Яни категорично ги отказва и накрая сигурно ще хвърля всичко. Изписа ни ги, защото предположи, че няма да яде кой знае каква храна и да направим диетка с картофи, моркови, млека и кърма. Но май ще спестим млеката, ще видим.

# 586
Fantasia Много често ми се налага да давам на Алиджан лечебно мляко.Единственото ,което му харесва и има ефект е АЛ-110.Ние изцяло се лекуваме с хомеопатия. Посъветвай се с педиатъра  за podophyllum peltatum 9chи давай по 5- зрънца след всяко изхождане на детето.Не ни подмина и нас този вирус,беше ужасно с Т 39.но категорично против антибиотика съм Naughtyпри вируси,защото няма ефект.

# 587
Senayde9, ами едно от нещата (ако разчитам правилно) ев точно това Simple Smile  Като се събуди малкия шемет ще отидем до аптеката.

# 588
Включвам се с питане  Grinning
С какво са обути децата ви вкъщи?

# 589
  • Once there was a Hushpuppy...
anelia_zlatanova - искам да те успокоя, че пластмасовите шишета, в които се бутилира вода и други течности за консумация са безвредни. И аз като теб се бях притеснила от подобно изказване, но после разбрах че има едни малки номерца на дъното на шишетата, които означават съответният клас на безопасност на използваната пластмаса.  Peace

Fantasia - хубаво е, че се подобрявате!

SheIsInLove - от вчера с чорапи и пантофи. Преди това само бос и в къщи и навън под сандалите.

# 590
  • София
vanny, коя е тази съставка? Аз ползвам хопеопатичните им и живо се интересувам. И къде видя за вредността и?

# 591
Включвам се с питане  Grinning
С какво са обути децата ви вкъщи?
И ние от вчера сме с чорапи. Е, днес около обед гi махнах, че ми се стори топло.
Мариета, кураж и от мен! Важното е са поставили най-накрая правилната диагноза и малката се подобрява, че три месеца се измъчихте.
Относно хемоглобина - при нас беше по-висок при изследванията ни от 1 годинка (118) в сравнение с този на 6 месеца (107). Според лекарката ни защото преди се кърмихме (и аз съм с много нисък хемоглолобин), а сега вече не.
Оф, събудихме се най-накрая. Бягам...

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 18:03 от ivi_81

# 592
  • Germany
Wiwi, от раждането криви очетата по малко, все си мислехме, че ще се оправи, но не...Правихме един преглед на около 10м, но не се получи особено.  Сега съм записала час в Света Петка и дано да се получат нещата. Най-вероятно ни чакат очила, закриване, а недай си боже и операция, защото кривенето е много особено и рядко се случва. Абе гадна работа.
И ние от днес сме с чорапки, но си ги събува постоянно. Днес сутринта му обух и дънки за навън и такъв ревму дръпна, не ги иска въобще.

# 593
Мамамецана и аз съм изчела доста за ПВЦ-то и за номерата и знаците какво означават, даже се бях и панирала та изхвърлях и посуда от вкъщи, но както и да е то не остана нещо което да не е безвредно, примиряваме се и това е.
В къщи Тони цяло лято е само по памперс нон стоп, така и спи от днес му слагам тениска и пак надолу си е бос по памперс, а вечер го слагам да спи вече с боди къс ръкав и долнището на пижамката защото той свикна без завивка и сега недава да го завия, само като я усети и почва да рита и мрънка докато не я махне от себе си не мирясва и това май ще се окаже проблем по нататък като застуди.
Други дечица имат ли този проблем?

# 594
Днес ставам досадна, но трябва да питам. В аптеката ми дадоха инжекционен пазтвор глюкоза - става ли за пиене? Аптекарката уж видя, че е за пиене...

Пете, благодарско!

Анелия, Яни си хваща пеленката, с която съм я завила току що и се отвива  Laughing Сега спи при мен с моя чаршаф се завива и понеже много се върти сутрин е като пашкулче до кръста.
С чорапки ходи вкъщи.

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 20:46 от Fantasia

# 595
  • София
Днес ставам досадна, но трябва да питам. В аптеката ми дадоха инжекционен пазтвор глюкоза - става ли за пиене? Аптекарката уж видя, че е за пиене...
става, другата е суха и трябва да я разтваряш, а и май е с по-гаден вкус.  Sick Поне нея я пих на обременяването.

anelia и моите са същите. Марти за сега спи до мен и го завивам, но и Габи беше същата и проблема го реших като почнах да я завивам с голям спален комплект, като за голям човек. Това нещо трудно се изритва.  Mr. Green

От два дена обувам чорапи, пантофи слагам само като стане много студено и още не са пуснали парното.

# 596
Петър, от както е проходил, ходи вкъщи обут. То и на мен ми е студено, постоянно съм с чехли (почти сме без килими). Сега е с чорапи и буйки, а от вчера и с дълги крачолки и боди потник под тениската. Навън е с дънки, а преди часове беше и с яке. В София е много ветровито, мокро и студено, истинска есен.

Лятото го завивах с чаршаф като подпъхвах краищата му под матрачето. Пак се развиваше. Вчера му сложих най-тънкия чувал. Мисля, че му беше добре, така ще спи, с чували. Отдолу е с боди тениска. Не му обувам чорапи като спи дори и зимата.

Аз съм против олекотените завивки. Ние се завиваме с одеала и чаршафи. Имам една алергия към олекотените и не ги искам дори за Петър Sad

Поли, добре дошла! Красиво е в Гърция, разглеждах малко във ФБ, и на мен ми се иска да летувам там  Heart Eyes

# 597
Качих малко снимки във ФБ, че ми е по-лесно, но ако искате може и тук.

Мариета, наистина важното е, че е поставена правилна диагноза. Трудно е в такива периоди, но с кураж и вяра нещата лека-полека се оправят. Трябва да се мисли позитивно за да се случват хубави неща. Стискам ви палци!!!

# 598
Най-после се добрах и до лаптопа. Вчера заспа чак към 5 и нещо, днес изобщо не е спал през деня ...
Какво става, толкова болни дечица ... Сърцето ми се къса, като чета. Дано, дано да са проблеми, които отшумяват и се лекуват напълно!
Promiscuous Girl, полубратът на мъжа ми се е родил с такъв проблем на очите, пожелавам ти да се оправи Тино, и да не му се отрази по никакъв начин негативно!
Вани,Алиента, Фантазия, Hug
Набързичко да отговоря. Ходи в къщи бос (от ранна пролет) - навсякъде сме с теракот и паркет, само в хола има малък килим. Ама добре попитахте, скоро пак ще трябва да умувам какво да му обувам, та да го търпи на краката си и да не е събуто на 20та секунда.  newsm78 В къщи през деня е или чисто голичък, или по памперс, или с боди без ръкав. През нощта спи по боди без ръкав. Завивка? Хм, той не иска да спи, камо ли завивка да търпи.  Laughing Изритана е на момента, или я затиска между краката си. За зимата имаше имаше много хубаво спално чувалче, ама ще му е малко за тази. Уф, каква тема подхванахме ... Отива си лятото, идва есента ...  Confused

Мариетка, и безлактозна диета ли? Че това още повече стеснява кръга... Много ще ти е трудно да я опазваш от храни, които не трябва да яде, а и как да и обясниш, че не може да си хапне нещо? Дали ще можеш да я пращаш на ясла/градина? И моля те, не се обвинявай, че ти нещо си сгрешила при захранването и - последните препоръки сега са за по-ранно въвеждане на глутена (но не по-рано от 4 месеца), ти изобщо не си избързала с него (а и това заболяване е генетично обусловено)! Не се самообвинявай и не се измъчвай, знам, че като майки все търсим вината първо у себе си и имаме угризения дали сме направили нещата по най-добрия за децата ни начин, но (за добро или зло), не винаги всичко зависи от нас. По-важно е да се стегнем и да сме полезни за тях сега и утре, нали така?
Сега по същество. В България има вече учредена Българска асоциация цьолиакия, поддържат и сайт с актуална информация, има форум, споделят се и рецепти - http://www.bacbg.org.
Още един полезен линк - http://glutenfree-bg.blogspot.com/ - там има информация и за правата на страдащите от цьолиакия (всички деца и младежи до 18г. възраст с диагноза - Целиакия(Цьолиакия) имат право на безглутеново брашно от НЗОК). В предния си пост посочих още един сайт с рецепти. Ако нямаш време да търсиш, а ти трябва нещо, пиши ни тук - ще се опитваме да намерим по няколко минутки да потърсим какво те интересува и да пишем. Нали така? Грети хубаво писа - да си помагаме и да се подкрепяме е част от мотивите ни да пишем тук.
Кашичките ми ги подшушна Нелито, отново благодарско за което, аз само малко си ги модифицирах. Ще разкажа тук как ги приготвям, пък може на някого да му харесат (мамамецана беше питала, пък и Председателят току-виж ги заобичал  Wink).
Хич не ме бива по количеството, че все на око я карам, но ще пробвам с ориентировачни мерки, а ти вече ще си преценяш по-нататък по колко от кое да слагаш.
- около 3/4каф.чашка  киноа;
- 1-2 каф. чашки фино царевично брашно;
- 1-2 каф.чашки фини овесени ядки (те съдържат глутен, ти си знаеш, че не можеш да ги даваш, споменавам ги тук само заради "рецептата", така че при вас се редуцира до киноа+царевично брашно или амарант+царев.брашно или просо+царев.брашно, не знам дали и масло и сирене можеш да добавиш).
Киноата и овесените ядки ги изпощвам като ориз, измивам ги и ги накисвам във вода. Царевичното брашно само го накисвам (не че снощи не се засилих и него да го чистя  Mr. Green). Та, накисвам ги трите съставки в три отделни купички от вечерта. Сутринта ги сварявам - първо киноата за 5-10мин, после добавям брашното и след десетина минути и овесените ядки. В по-дълбок съд, за да не кипи, най-добре се бърка с тел за яйца. Една идея по-редичко, защото като поизстине, се сгъстява. Добавям масло и сирене и готово. По същия начин приготвям с амарант и с просо (замествам киноата, останалото е същото). Правя и с ръжено и ечемичено брашно, но те съдържат глутен и на теб няма да ти вършат работа. Пробвала съм с обикновено царевично брашно, но финото е по-ароматно и по-вкусно.
Любимата на мъжа ми елда. И нея чистя и накисвам от вечерта - така увира за нула време. Като кипне, се изхвърля първата вода, за да се премахне специфичния и аромат. След това я досваряваш в нова вода. Варианти за хапване много - само сварена елда, с масло, сирене, може и доматен сок (според вкуса); пак само сварена и подсладена с пасиран плод или захар или мед (ако са въведени и е позволено); сготвена със зеленчуци. Аз я правя като леща - слагала съм лук, морков, картоф, тиквичка, броколи, домати, зелени подправки, зехтин - каквото обичате. Макар че се разпуква и става мекичка, ако не я иска, можеш да и я пасираш.

Мдам, лошото време и при нас дойде. Тъкмо заваля пороен дъжд ...

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 23:17 от Amorevole

# 599
Marieta, Promiscious girl...изпращам ви по една голяма  Hug за вас и най-вече за децата ви и стискам палци децата ви да нямат никакви проблеми и всичко, което се случва сега да го израстат и всичко лошо да е зад гърба ви Praynig Praynig Praynig

Gmarinova, както се казва "добре заварили"  Hug,  а другото лято пожелавам на вас и адаша да сте и на по-хубаво местенце на почивка Peace

Ninand,  Peace

По другите въпроси: вкъщи седи с чорапки и пантофи, боди и анцунг, но преди 3 дни се прибрахме от Гърция, където темп беше около и над 40 градуса и сега още свиква със студа тук.
Нощем го завивам с памучна дебела пеленка от комплекта му за изписвана, спи с боди, чорапки и долната част на пижамката, но и самия той се отвива постоянно, а в хола работи климатик на 23 градуса студен въздух /защото аз не мога да спя на топло./

Аз имам един въпрос от вече 5 дни /последния на морето, където Петър спеше с майка ми и баща ми/, Петър иска аз да го приспивам и реве от баща си. А откакто се е родил вечер мъжа ми прави всичко-играе с него от както се прибере от работа /18.30 до 22 когато го слагаме да спи/, сменя му памперсите, храни го, преспива го , а самото преспиване е в рамките на 5 мин/, а сега изведнъж иска само мен, като стане въпрос за лягане...До сега, нито сме го удряли, нито пък съм била нон стоп с него /не е кърмен, уикендите ходи при майка ми и баща ми/ и сега изведнъж само мен иска...не мога да си обясня защо, а колкото и грубо да звучи съм свикнала вечер мъжа ми да се занимава с детето, аз лично едва го преспивам отнема ми по 15-20 мин да го люлея, пея и правя всевъзможни номера....Имате ли идея защо се случва това /извинявам се, ако на  някой му стори глупаво питането/ , но такава рязка промяна не съм очаквала...Дали е бебешки пубертет или какво е?....

Общи условия

Активация на акаунт