ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Момичета влизам само за да кажа  БЛАГОДАРЯ ВИ! Hug

Специални благодарности на Марианка и Петя,че бяха толкова изчерпателни със съветите си   love001

Приемам съвети и идеи за вкусотийки всякакви   Embarassed  chef 
Марианка,всички сайтове чета и препрочитам по мнооого пъти ,но информацията е наистина много и ще ми трябва много време да преосмисля всичко и да започнада  мисля трезво.Сега ни изписаха безплатно брашно - 10 кутии на месец и аз вече ги свърших с моите кулинарни неуспехи  Embarassed.На ТЕЛК също ще се явим,само да мине малко време да се стабилизира Ема ,че то и там ще е голямо бягане.За ясла изобщо не съм мислила,но и за градина май няма да мога да помисля  Sad , тук в БГ е много трудно да имаш болно или проблемно дете,навън ги няма тези проблеми и затова и хората приемат нещата някак си по спокойно.Тук в градината не искат да водиш детето си с храната ,защото можело да заразиш останалите  Shocked,а лекарства и т.н. няма проблеми/в половината шкафчета има сиропчета,че и антибиотици/,болни дечица също няма проблеми,сякаш те не могат да зарязят здравите  Rolling Eyes.

Promiscuous Girl, Hug,вярвам че и при вас всичко ще се нареди с много положителни мисли и търпение.

Ани  newsm10

# 616
Ани, извини ме че забравих да ти кажа че стискам палци и на краката си  Heart Eyes Hug
Бискай милата това наистина е голям тормоз и за двама ви, но за жалост незнам нищо с какво да ти помогна има такива дечица, които с много зор вадят зъбки, но ти ако искаш да си спокойна че е от тях си му пусни там всичките нужни изследвания, за да махнеш притеснението че може да му има нещо друго. И търпение друго не ти остава, а за обрива дали не е получил непоносимост към някоя от съставките на Панадола.

Рая, честито ви зъбче сега за нула време ще ги изкара наведнъж и останалите, да са ви бели и здрави.
А това с работата е ужасно и около мен почти всички майки са си загубили работата отпреди включително и аз и са в процес на търсене.
Относно така наречената "златна среда" родителите цял живот я търсят и аз се радвам като чуя че са я намерили, аз мисля че никога няма да я намеря, винаги ще намеря за какво да се упрекна.

# 617
  • Плевен
Рая, Честито така дълго чакано първо зъбче на Еми!

Бискай, радвам се, че писа  Hug

Мама Лейла, добре завърнали се! Аз те разбрах какво искаше да кажеш и съм напълно съгласна с теб  Hug Съжалявам за температурата, но тази година така и не разбрах за дете, отишло на море, което да не се е разболяло. Затова, Джери, наистина, добре, че не ходихте  Wink

Мариетка, знам, че е така в БГ детските градини и много, много ме е яд  Sad

И сега вече мога да се похваля с хубавата новина - Вече си имаме наш апартамент в Плевен Heart Eyes Толкова съм щастлива, но още ми е като в мъгла, като нереално ми се струва. Най-голямата ми гордост е, че с мъжът ми успяхме, след дълги години събиране и пестене, с паричките и на децата, със всички спестявания и с малко заем от близки, но си го купуваме изцяло САМИ. Без помощ от близки или родители. Много съм горда с това  Grinning Лошото е, че е чрез съдия изпълнител, на една печално известна плевенска пишман-гледачка и екстрасенска, някои сигурно се сещат, та имаше мноооого увъртания, спорове, протакане, но днес вече всичко се реши и си платихме за въвод във владение. Още се изнасят, по-късно следобед ще ходя да го видя...(А е на страхотно място, в центъра на Плевен, до новия МОЛ) Ще трябва да викаме поп да махне малко от лошата енергия..... И така, просто исках да се похваля  Embarassed

# 618
  • Once there was a Hushpuppy...
biskai - дано да е от зъбчето Т Praynig Ще чакам да се похвалиш, че вече я е свалил и имате зъб. Милото детенце, от толкова лекарства нищо чудно да се е обринало. Айде, успех и да кажеш, че е добре Hug
Ани - стискам!!!

Айде и аз да си кажа впечатленията за чужденците. Факт е, че техните деца реват по-рядко от нашите. По плажа все има някое от нашите, дето реве и съответно го увещават или му се карат....знаете, виждали сте. Чудно ми е, защо техните не реват за всичко и от всичко. Давам пример - българчетата реват от водата, от пясъка, от голямото надуваемо жУвотно, абе от всичко.
Докато на онези глас не им се чува. Кога ги къпят, кога ги хранят, кога си играят - почти не се разбира...
Та, в заключение да кажа, че на нас ни идва от вътре така да си гледаме децата. Шумно и понякога доста натоварващо за останалите. Мисля, че е до манталитет. Нашия типичен балкански... Аз, лично се опитвам да взема от опита и отношението на хора, които си гледат спокойно децата.
Знам, че ище има и такива които не са съгласни с мен, но и аз да кажа - не ми се води спор, просто си съобщавам наблюденията Peace

# 619
Ани - Честито!!! Да ви е много хубав и щастлив живота в новият апартамент! newsm24

Рая - Честито първо зъбче! Simple Smile

# 620
  • Пловдив
raia123, честито зъбче. Да са й бели и подредени на сладката Еми!
Дано успееш да намериш нова и хубава работа. Наистина е доста неприятно да търсиш работа-притеснения, интервюта.........
Ани, много се радвам. Това наистина е страхотно. Ще оставите ли сега хубавата къща с прекрасния двор за да идете в града или този апартамент ще е за децата като пораснат. И града си има предимства, но пък дворчето с тревичката си е друга работа. Вие си знаете, аз просто от любопитство питам  Embarassed И още веднъж честито! В днешно време да си купиш апартамент си е за гордост!

# 621
  • София
Честито зъбче на Еми!

Бързо оздравяване на болните дечица!

Ани, като видях предния ти пост, бях убедена, че до имот се отнася.  Wink Честито жилище! Поздравления! Остава само и на гости да ни поканиш.  Laughing

мамамецана, ами не реват, защото са оставени основно на самотек. Питай спасителите по плажовете, как събират скитащи съвсем малки деца и даже са потресени, че родителите им дори не са разбрали, че ги няма.

Аз имам достатъчно примери на българо-чуждоезични деца, гледани в чужбина и по техен манталитет. Е, благодаря за възпитанието. Да, не им викат и не ги бият, но тези деца си правят каквото искат и никой не може да им се наложи. Не може едно две годишно дете да си прави каквото иска и когато реши, да тръгва навън нанякъде и да не могат да го върнат, да не дава ръка при пресичане, да не иска да ходи повече от 10 метра и да иска някой да го носи, да не могат да го накарат дори да го намажат с нещо, защото не искало(а имаше сериозен обрив). За развлечение да хвърля книгите вкъщи или пък да вади всичко от гардероба и по никакъв начин да не могат да го накарат да спре и да слуша родителите си, защото няма никакъв респект от тях.

# 622
petia_tag - ааа, даа, но аз имах предвид, че виждам нещо положитлно.....
 Сигурно аз виждам хубавото, не съм виждала в детайли как се държат в къщи.
 А,, пък това за което разказваш аз съм го виждала и при българчета....ама всеки си знае. Аз, затова не мога да съдя тези или онези, казах си как са ме впечатлили.

# 623
  • около Варна
Ани, честито, страхотна новина, да почерпиш Grinning

biskai, съжалява че и твоя мъник е в групата на болните, дано проблемът е в зъбите и като се покажат да забравите болести и тревоги

Лейла, не виждам защо се сърдиш, всеки споделя своите впечатления, никой не казва, че твоето виждане е грешно.
Моето мнение относно чужденците и децата им се покрива с това на Минди. По това, което съм видяла, майките са спокойни, а децата правят каквото си искат, свободия абсолютна. Докато ние сме по-обсебващи, да не падне, да не лапне мръсно, да не го удари друго дете... Не знам кое е правилното поведение.

Днес и тук настана страшен студ. Докато отидем за храната и да се върнем и дребните замръзнаха, за 20 минути. После ги облякох по-стабилно и се разходихме, че в къщи ме влудяват. Не ми се мисли зимата как ще е.

Относно привързаността, Георги също е залепен за мен, въпреки че е свикнал да е с бабите си постоянно. По цял ден слушам мамууууууу, мия чинии, той ми виси на крачола, понякога ме влудява.

Рая, успех в намирането на работа, което никак не е лесно в момента.

# 624

Относно привързаността, Георги също е залепен за мен, въпреки че е свикнал да е с бабите си постоянно. По цял ден слушам мамууууууу, мия чинии, той ми виси на крачола, понякога ме влудява.

Виви точно това залепване нонстоп за майката до 3 годишна възраст и естествено ако майката е търпелива и откликва на нуждите на детето и ако не и се налага да отива да работи, психолозите са категорични че тези деца в бъдеще са по уверени в себе си и приемат света около тях по смело и адекватно,
но и аз се влудявам от висенето ми по крачолите и ръкавите.

Аниииии честитооо, знаех си и аз че за това стискам палци.  bouquet

newsm44 а аз съм щастлива че преборих една несигурност в себе си относно приготвянето на пайове.
Винаги съм си мислела че това е висш пилотаж в готвенето, но днес се престраших, направих го и резултата е супер.
Като го кача после в готварския ще мина и тук да почерпя с едно парче  Heart Eyes

# 625
Ани - честито и от нас!!! Hug Да ви е много щастлив живота в новият апартамент! Сигурна съм, че само като влезе там такава усмихната и положителна мама като теб, лошата енергия веднага ще изчезне! Wink
Рая - честито дългоочаквано първо зъбче на Емито, белички и здравички да са! newsm47 А за работата, дано бързо си намериш нещо задоволително.
biskai, дано и твоя мъник бързо оздравее. Praynig
За гледането на децата няма да влизам в спорове, всеки споделя своите си наблюдения, а и разликата от дете до дете наистина е огромна и няма как да има универсални методи. Например при моите номера като "игнор" или "отвличане на вниманието" водят само до още по големи истерии и пищене, все са хванати за крачолите ми където и да мръдна и такива деца са подходящи само за някаква супер спокойна майка-непукистка, каквато аз за съжаление не съм. Tired А така ми се иска... Blush
Нели, ами тогава ще си чакаме пая. Wink

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 17:08 от vanny_

# 626
Прехвърлих темата отгоре отгоре, че чак сега ставам уж за по-дълго.
Ани, Рая, честито!
От снощи и аз съм с вирусче  ooooh! много съм зле, с Т и всички екстри. Пия от лекарствата на детето и сега съм мааааааааалко по-добре. Яни се пооправя, но още дриска доста. Тя също все е залепена за мен, особено сега като е болна. Обръщам и внимание, но понякога ме влудява и аз искам малко спокойствие. И тук татито трябва да се намеси, но той ми излиза с номера , че "тя при теб иска" и ме вбесява още повече.

# 627
raia123 - честито първо зъбче на Емито! Hug
anyto  Heart Eyesчестито,много щастливи дни в новото жилище. Hug
Fantasia ,скорошно оздравяване Hug
biskai Praynig
Скорошно оздравяване на всички болни Hug Hug Hug
За гледането на децата няма да влизам в спорове Naughty(всеки сам решава Mr. Green)

# 628

raia123 честито първо зъбче на Еми, за работата не се отчайвай, ще намериш нова.
anyto честит нов дом Hug

Нелка, да покажеш пая  Grinning

Лигави деца има навсякъде, изобщо не са само на чужденците. Аз затова не обичам слагането под общ знаменател.

# 629
Рая, честито зъбче на Ема, да ги реди бели и здрави. За работодателя единствено мога да изразя възмущение, но понеже то няма да ти е от полза, ще ти пожелая успех в търсенето и намирането на по-добра работа и колкото и банално да звучи-всяко зло за добро, дано и в твоя случай е така.

Бискай, дано темп да е от зъбки, а пък следващите да ги вади по-лесно и безпроблемно. Praynig

Ани, честито жилище, да сте много щастливи в него!

За възпитанието и гледането на деца няма да влизам в дискусии, но ще допълня че за 18 дни, през който детето ми контактуваше с деца на чужденци на плажа, в ресторанта, на детската площадка веднъж не ми се наложи да го пазя от агресивно поведение и шамари, веднъж не е имало спорове за чужди играчки, родителите не бих казала че си игнорират децата постоянно или майката или бащата си седяха покрай децата и децата откликваха на родителите си без да се налага на родителите да крещят, а децата не се цупеха и тръшкаха...но явно съм била късметлийка да попадна сред такива родители.

Общи условия

Активация на акаунт