ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 364
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Вие се чудите аз как с две... ами Феникс и тези с по 3 и повече   bouquet ... аз съм стъпила вече с единия крак в "Карлуково", но знам че ще се справя, с цената на какво обаче - не знам  Laughing
Грета, не се притеснявай за разнообразието, случвало ми се е по 2-3дни да си стоим само в къщи, защото нямам сили да приготвям храни, дрехи, памперси, да натоваря колела, количка и играчки в колата + децата, за да отидем на разходка за 2 часа в парка, градинки и площадки около нас НЯМА  ooooh!
Поздрави Феникс и момчета, като ги видиш пак  Hug
И сега да споделя за вчера / за съжаление снимков матрИал няма /  та покрай този вирус, полудях в къщи и вчера нали бяхме по-добре всичките, та викам хайде на разходка.. капнах коларгола на децата и уж ги поизмих и хоп, в едно кафене в Банкя на игра.. пет мин. след това, Криско в следствие на 400мл. изпита вода на екс, пишна веднъж и памперса му увисна през единия крачол на късите гащи, с леко изтекъл коларгол от едната ноздра и ставайки от пясъчника целия полепнал - тича към мен и леко подсмърча, държейки ръцете си настрани, защото докато ставаше от пясъчника се подпря в една локвичка. До тук добре, но тичайки се спъна и ревна за да го видят всички...  ooooh!  Sunglasses  После разбира се го "изкъпах" с мокри кърпи, преобух го и ... сменихме площадката  Laughing Но представете си картинката... тъй, че не винаги нещата изглеждат такива, каквито са  Peace
Хайде забавлявайте се и гледайте децата си така, както сърцето ви подсказва, това е най-доброто и за тях и за вас !!!

Минди, преживях почти същото наскоро и ти съчувствам най-искрено.. и близнаците не минаха без АБ, колкото и да ми се искаше, но вече сме вън от опасност /да чукна на клавиатурата/,пожелавам на малкия къдрюшко бързо оздравяване, но и вие се пазете, при нас аз вкарах вируса, на следващия ден Калоян вдигна 40Т, после Крис, накрая и баща им  Tired но от цялата ситуация, аз най-леко се разминах... дали майките се държат в такива ситуации за да са силни заради децата или е до организъм  newsm78

М/у другото днес отбелязвам изключителна активност  Rolling Eyes Не знам дали на това се дължи, но от както децата са/бяха болнички, като че ли взеха да влизат в някакъв режим и ако успея да ги задържа така, това ще означава че ще ми остава доста повече време от преди  Twisted Evil Вярно е, че храненето им куца, но пък спят много хубаво и най-вече едновременно, свежи са за игра и лягат в нормално време  Party Надявам се скоро и с храненето да се справим.. от днес вече хапват по 4-5 лъжички готвено на ядене  Praynig Че с тази водичка не се знае до кога щяха да изкарат/и то я подслаждах, иначе не я уважаваха../

# 196
  • София
Geraldine, помия не помия, факт е, че циганетата не боледуват. Не казвам, че трябва и децата да ги гледаме по този начин, но все пак едно време хората са се къпели веднъж в годината, зимно време са си зашивали горното бельо за долното, за да не настиват, спали са с животните и огромен процент от болестите не са съществували. Сигурно има защо, нали? Доказано е, че например автоимунно заболяване като Крон, се повлиява изключително добре, ако в организма на човека се вкара паразит, който преди години нормално си е съществувал там. Нещата не са толкова прости и елементарни и определено нека всеки да си гледа децата, кой както прецени.  Peace

# 197
  • София
Съгласна съм с теб Петя, само с това, че циганетата не боледуват не съм...Боледуват си и то доста и все от болести на "мръсните ръце". По болниците с циганета е пълно.

# 198
  • около Варна
Привет! от кога искам да драсна и докато ви изчета "някой" вече няма търпение да играе сам...

Минди, голям кошмар сте изживяли, бързо оздравяване Hug

Честито на всички проходили дечица!

Относно хигиената, аз съм гнуслива, мразя мизерията, лекетата.....,но моите деца са на съвсем различно мнение, особено малкото, пипа в най-големите боклуци и лапа всичко къде що види. Нищо друго не ме тревожи, освен болестите, в следствие на всичкото това похапване. Вече не се тревожа от петна, черни ръце, току що изпраната количка пълна с пясък ooooh! Ако искам да е постоянно чист и спретнат трябва да стои завързан някъде на високо, но тогава пък си яде обувките, дето викате Mr. Green

Иначе при нас една и съща, по цял ден на разходки, отразихме няколко плажа, децата се държаха учудващо добре, и двамата още ги е страх от водата, та така ми е по-лесно.

Жорко става все по-хитър и разбиращ, постоянно е залепен за мен и по цял ден се чува само мамаааааа, мамаааааа, единствената песничка, която знае да пее пак е за мамааааа Laughing
Зъбите много го мъчат и проклетиите също, обича да реве като магаре, само защото не му давам да рови в този шкаф примерно, оставям го да му омръзне, но не, надъхва се още повече.

Думички казва мама, тата, баб, кака, па па, бау бау и такива подобни.

Върви самичък като свободен електрон, изведнъж стана стабилен.

Още нещо щях да се хваля, но забравих, а пъкот другата стая се чува  мамааааааааа

# 199
  • Once there was a Hushpuppy...
Ох, чета чета и разбирам, че има някакъв вирус....То, и при нас е всички с червено гърло, сравнително ниска темп. и течащи носове. И наистина първо тръгна от мен предпоследния ден на морето, но аз си мислех че съм изстинала от климатика. Спахме една вечер на климатик и ми беше много зле на другият ден....уфффф, да му се невиди ooooh!
Аз го карам най-тежко, вече ми е 6 ден и още не съм се оправила напълно. Криско вече няма темп. и останаха сополките само...ще взема да го разходя малко, изолирано от майките да подишаме въздух.

И понеже прочетох, че сте споменали и за циганетата, че са здрави и аз като Петя мислех така. Но, истината се оказа съвсем друга и те наистина са много болни, просто ние не го знаем и даже умират рано. Моя мъж се бъзика с мене и ми вика - ти стар циганин виждала ли си? Laughing

За хигената мога да кажа че съм доста подредена и чиста/доста нескромно от моя страна, но всички които ме познават казват така/ и правя всичко по силите си той да е чист, НО все повече виждам че това е трудно постижима мисия. И понеже гледам да не се втелясвам съм на мнение. че по-добре да ми е жив и здрав пък там някакви си петна и мръсотии по него ще ги оправим. Гледам го много в ръцете. защото и той като всички други малчовци лапа абсолютно всичко което види на земята.

# 200
Здравейте!
Бързо оздравяване на всички болни и кураж на техните мами!

По въпроса за хигиената...ами оставям понякога Петър да се цапа и забавлява, но не и в пясъчниците където е пълно с какво ли не. По-хигиенично ми се струва да го оставя да си играе на земята, отколкото с някое болно дете, както се случи наскоро и играта с въпросното дете приключи с пиене на лекарства. Не виждам нищо лошо да си играе с клонки, пръчки, листа, да се цапа с кал и камъчета....

# 201
Здравейте и от нас Hug
Нашия господин ми разказа днес играта с неспане и традиционното вече непослушание. Как не е измори това дете при условие че не се спира не знам ooooh! Малко преди обед поспа половин час и това ни беше спането за деня Sad
Минди, скорошно оздравяне на Юли! Направо се втрещих като прочетох!
*Di*, много се радвам че двамата мъници са вече по-добре Grinning
За хигиената старая се, че доста се притеснявам от заплащващи болести, но за съжаление не винаги успявам.

# 202
  • София
Аз честно казано по болниците почти не съм срещала цигани, много рядко. За децата не знам също, била съм само в две-три клиники, но също не ги засякох. Може да боледуват по-често от хепатит и шарки, защото няма кой да ги ваксинира. И все пак мисля, че са по-здрави от болшинството деца, като се има предвид и системното им недохранване.
А миналата седмица в парка Заимов, на пързалката Марти се сблъска с едно момченце на неговата възраст с прекалено съмнителни за мене пъпки. Цялото беше в такива като от варицела. Не знам друга причина да има такъв характерен обрив. Грабнах го и заминахме в друга посока, надявам се до месец да няма изненади.

Минди, дано Юли бързо да се оправя, но има такъв грип и антибиотика не знам какво ще помогне.

# 203
Бързо оздравяване на всички болни!Ние също сме в този отбор Sad.
Я сега да ви драсна два реда ,та да знаете как са ме отгледали мен Mr. Green
Баща ми бил студент а майка ми учителка в едно село и трябвало да ме гледа баба ми,която по онова време са били принудени да работят тютюн,защото селото в което живеят хората работели само това.Така,че аз съм расла в една щайга на полето където мухите едва не ме изяли Laughingкакто казва лелея.Но какво да се прави живота им е бил такъв.Така след това и братята ми така са расли,дори си спомням,че малкият ми брат го люлеехме на едно дървено корито за месене на хляб Sadи така беше докато аз започнах първи клас и се преместихме да живеем в града.Да ви кажа честно онези времена малко ми липсват ,баба ни вързваше на гърба си и ходихме да пълним туби с вода в селската чешма,защото нямаше друга.И никога не сме се разболя ли!
Аз Алиждан,така го тормозя относно хигиената,че по някога ми казват да не се престаравам толкова,защото не било хубаво и затова се разболявал толкова често Crossing ArmsАма не аз си знам моето и за мен хигиената започва от момента на раждането  NaughtyТова,че едно дете трябва да си играе на пясъка не означава да се прибира до вкъщи с мръсни ръце и дрешки,нали затова си носим резерва Mr. Green.Съгласна съм,че трябва да си изживее детството но не съм съгласна с това,че трябва да е подобно на моето Naughty
 :HugПрегръдки на всички малки дечица,нека единственото което не им липсва бъде здраве Hug

# 204
:HugПрегръдки на всички малки дечица,нека единственото което не им липсва бъде здраве Hug

Бравос!

Минди, Мецанке, Сени,  Hug бързо оздравяване! Мецанке, чакам те за разходка Simple Smile

# 205
Минди, Мамамеци, Сенайде бързо оздравяване, кошмарно е малко дете да е с температура предават се като парцалчета в ръцете ни  Sad

# 206
Здравейте, момичета!

Чета тук за хранене, за хигиена, искам да се включа, а все не намирам време да пиша. Аз гледам максимално да го оставям свободен моя Бобо - при него отмина фазата, в която всичко лапаше, така че е по-лесно. Оставям го свободно да си играе в пясъчници, да лази по земята, гледам само да не лапа нищо, да не хваща фасове и други особено мръсни неща и да му измивам ръцете след като е свършил с играта. Често съм го оставяла да стане на прасе. Сега ще се шокират може би много от вас, но баща му веднъж и в една локва го остави да си играе - детето много искаше и баща му каза - е, това винаги съм го искал като дете, а майка ми не ми е давала - и го пусна. Е, няма такава радост. Стана целия в кална вода - пляска в локвата, вика... Няма да ви казвам как ни гледаха хората наоколо... Разбира се - като свърши играта веднага го отнесохме в тоалетната на близкото заведение, измихме го обстойно и го преоблякохме - винаги имам комплект чисти дрехи в резерва. Но малкият беше много доволен и макар че аз лично едва ли бих го пуснала в локвата, не ги спрях. Аз много насърчавам бащата да взема самостоятелни решения и да поема отговорност за грижите за детето.

Относно обикалянето около масата и искането на храна от този и онзи, ами не ми се вижда помиярско, а съвсем естествено. Децата сега са любопитни, откриват толкова нови неща, не очаквам да седне на масата с нас и един час да стои и да се храни от своята чиния. Като поиска от нашите му даваме - с виличка, лъжичка, пръсти, каквото дойде, разбира се с чисти ръце.

За гърнето, Бобо всяка сутрин без изключение ходи по голяма нужда в гърнето, много бързо и спокойно и обикновено това му е акането за деня, но ако случайно се случи още веднъж, не мога да го усетя. Някакви сигнали не съм забелязала да дава, почва леко да пъшка с напрегната физиономия едва като почне да върши работата. Пишкането рядко го хващам.

Думички казва мнооого напоследък: мама, баба, тате, бау-бау, бу (вс автомобили и машини, които бръмчат), мау, чече (човече), Мам (на едно момиченце Маги), дай, айде, не, за (заек), ме (мече), па-па, чао, те (цвете) и сигурно още някакви, за които сега не се сещам. Като му кажем да пее започва да реди всякакви произволни звукосъчетания в разни музикални извивки с една сериозна "певческа" физиономия - ама много е сладко!

Още не е проходил, но го очакваме скоро.

Бързо оздравяване на болните! Сенайде, много ведро описание на детството ти - аз мисля, че за децата такава близка връзка с природата е много благотворна. Поздрави и Лека!!!

# 207
Минди,  Hug Съжалявам, че почивката ви е приключила по този начин. Най ми е мъчно да си гледам децата с температура - отпаднали, тъжни, уморени... И преди съм казвала - дъщеря ми другия месец става на 4 и още не е пила АБ. Но малкият отнесе един вирус покрай сестра си от градината и съвсем малък му се наложи да пие антибиотик. Елена от май месец не е на градина и не сме имали никави здравословни проблеми оттогава. Но септември наближава и...

Сенайде, разказът ти ми напомни на една моя много любима българска книга - "Тютюн".

При нас положението е следното: излизаме следобяд навън чисти, с подредени неща в количката, с ненамачкани дрешки... Точно след 3-4 часа, ако ни види човек, ще си каже, че не сме ние - малкият целият е омазан с какво ли не - банани, праскови, бисквити - лекьосан по дрехите, количката и тя цялата е мръсна, всичко в нея е наопаки... Но хич не ми пука. Знам, че не съм човек мърляч и ми е все тая какво ще си каже някой непознат. Всяка вечер хвърлям в пералнята поне два чифта дрехи на малкия и един на кака му. Всяка вечер измуквам с прахосмукачката трохите от количката и я минавам отгоре с мокър парцал, за да махна остатъците, полепнали от разни неща за ядене.

Оставям малкия свободно да си играе в пясъка, да взима камъчета от земята и да ги разглежда, да къса разни тревички и да изучава обикалащия ги свят. Но сложа ли го в количката, веднага забърсвам ръцете му с мокри кърпички.

Деца, обикалящи около масите в заведения, изобщо не ги намирам за "помиярчета" (не знам кой я употреби първо тази дума, но ми звучи много грозно за определение на едно малко човече, без значение българче, циганче или негърче). Това е дете, на което всичко му е любопитно, всичко му изглежда вкусно и иска да пипне всичко. Еми човек не може да очаква, че едно толкова малко дете (пък дори и по-голямо), ще седне на масата с големите и ще си седи мирно на дупето цели два часа.

Моето дете от вчера започна доста често да се пуска и да стои право самостоятелно. Както си се държи за стола (примерно), пуска го и започва много да си се радва сам на себе си, че пази равновесие без да се държи. Според мен още е нестабилен и няма да проходи скоро, но той си знае на добре.

И един въпрос относно гърнето:

Как убеждавате децата ви да седят мирно на него? Павел става веднага, обръща го наопаки и започва да си играе с него.

# 208
petia_tag ,това,което пишеш за циганите е АСОЛЮТНО НЕВЯРНО! NaughtyЗнам го със сигурност,тъй като работя в  прословутото "Столипиново" като соц.рабонтик и имам преки наблюдения,а втората съпруга на баща ми е педиатър в тамошната поликлиника.И децата на ромите ,и възрастните цигани се разболяват мнооого често .Епидемиите там са нормално явление.По едно време ни раздаваха безплатни ваксини против хепатит,но все няма пари,та...разчитаме на късмета Winkно,все пак мисля,че при тях болестите не идват толкова от лошата хигиена,колкото от липсата на здравна култура и съвест.Безброй са случаите,когато заразно болни(било от туберкулоза,било от хепатит) идват в приемната да си подават молби или да искат консултация.Имаше случай с една ромка,която се хвалеше как избягала от ТубДиспансера.Така,де няма само тя да е болна.Нека и другите видят какво и е Mr. GreenМеждудругото,и двата пъти ,в които посетих Детската болница, идвата пъти беше пълно с болни ромчета,даже първия път имаше само такива.
     Прегръдки на всички мами с болни дечица Hug Hug Hug и ние бяхме във вашия отбор,с вирусче.Не ни се размина нито антибиотика,нито нурофена против тая гадна висока температура CryПосле пък,ден след като спряхме АБ Мари се ошари цялата в пъпки,та 2-3 дни,докато не отидохме в инфекциозната ние,а и джипито се притеснявахме,че е шарка,но явно е накаква "вътрешна алергия"(доколкото разбрах,това ще рече,че от храна или нещо друго,което е поела)
  Сени,много ми хареса разказа ти Simple Smile

# 209
  • София
hrista, няма да влизам в спор, казах, че в клиниките, в които съм била те са рядкост. А и епидемиите, които описваш са често предотвратими с ваксините, които те не си слагат.

Общи условия

Активация на акаунт