ЮНЧЕ с палави крачета , стяга бански на лалета :) ТЕМА 108

• 39 193
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
Ето, как всичко се нарежда от само себе си! Децата най-добре си знаят, нали Нели!

Браво на любознателния Ники, с такава мама, не се съмнявам Wink

Честито и на Павката и на Брани! Чакаме и от тях новини в "профисонален" план.

За НОИ или добро или нищо  Outta Joint

# 706
И аз знам, че са 20лв и стотинки, но защо процент точно от тази сума - 420лв? И защо тези осигуровки миналата година бяха по малко след като мин раб заплата за тази година не е по-голяма?
Защото базата не е МРЗ, а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица, миналата година беше 260лв., а сега 420. Crazy
Благодаря, Вани! Ама са гадове  #Cussing out как да е
За НОИ или добро или нищо  Outta Joint

Крем, браво на Никола  Grinning 
Нели, стискам палци това да е Simple Smile

# 707
Нина,само за малко се включвам-нали знаеш,че ако детето не е вдигало Т 48 часа,спокойно можеш да и спреш АБ. Peace
Честито на бъдещия учен,който няма да остане без хляб Simple Smile   bouquet
Иначе и аз за август още нищо не съм получавала-интересно ми е какво оправдание ще измислят от НОИ този път,тъй като моя работодател е абсолютно изряден в това отношение винаги.

Анелия,аз също напоследък се замислям да махна бибата,ама още не съм събрала достатъчно кураж... Rolling Eyes Вчера,на разходката,за малко да си помисля,че Лора я е изпуснала от количката, започна да пита:"Биби-де е?" ,а и беше в устата;но я бее наседнала и пак...

Хубав,слънчев ден ви пожелавам   bouquet

# 708
Нели, браво за бибата! И на моето момче вече му е време, но аз все си намирам оправдание да забавя още малко момента  Mr. Green

Крем, честит ви писател! Има да омайва девойките със стихове...

Нинка, как е Марина?

От вчера Павката се пуска и самичък. Е, аз постоянно съм до него, тъй като е в самото начало и се килва с голяма скорост настрани. Ще почакам още малко по-стабилно да почне да ходи и ще правиме и ние прощъпулката.

И да ви питам нещо:

Пловдивският панаир е от 27 септември до 2 октомври. Всяка година фирмата на Боби участва и спят там. Лелята и чичото на Боби са в България до 4 октомври, което ще рече, че по това време ще са в нас (по скоро у тях си). А на мен ми е неудобно да бъда цяла седмица сама с тях. Някой може ли да ми каже някое курортно градче в близост до Пловдив, тъй като Боби иска да дойде при нас две вечери за тези 6 дена?

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 09:17 от polito_87

# 709
  • Пловдив
reni_mats, благодаря за информацията, не знаех. Тя от вчера следобед не е вдигала Т, та ще видя как ще е утре и ще реша какво да правя.
Полито, благодаря, добре сме, като изключим, че имаме разстройство от антибиотика, но взех мерки и се надявам да се оправи. Почти няма сополи вече и кашлицата значително намаля, тази нощ не е кашляла изобщо.
Курортно градче момента се сещам само за Хисар/то си ми е слабост, че нали е към моя роден град/. Може да се възползваш там от СПА процедури, басейни, плаж и т.н и е много спокойно и тихо. Разстояние от Пловдив 40-50мин. Като се сетя и за други местенца ще пиша.
Крем, браво на Ники. Ще е умно дете.

п.п: Поли ето още едно хубаво местенце, също много близо до Пловдив http://www.hotelzdravetz.com/index.php?lang_id=1&prm=home

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 13:45 от ninand

# 710
Нели,чудесно сте направили,че нямате биба.На мен също ми се ще ,но си я търсим.Особено нощем ме спасява да поспим повече,че сме много ранобудни.

Аз сега погледнах в нета ,че не са ми превеждали от Юни месец. #CrazyА те вярно Бат Бойко каза ,че са зле  Mr. Green

# 711
  • София
на мен си ми превеждат. Само първия път след като ми почна майчинството имах закъснение от месец.

за бибата, по-лесно ще го отбия, от колкото да му махна тая биба.  Tired Много е любима, само я търси и вика "биба".

reni mats, защо да се спира антибиотика? Хубаво е да се пие поне 5 дни. Като се прекъсва при подобрение или се пие без да има нужда, се създават резистентни микроорганизми.

# 712
Нашата фирма пускат декларацията към 15то число и до 25ти ми превеждат парите от НОИ.

За антибиотика и аз знам, че не се спира туко-така, даже за 1 седмица минимум пиене ми обясняваше едната докторка.

Бързо оздравяване на болните.

# 713
Бибата сама си я махна още на 5мес., но пък стана по-лошо оттогава само мен ползва и за залъгалка. Crazy
За антибиотика и аз знам, че се пие поне 5 дни или 1седмица. Peace

# 714
Принципно за АБ е така,това което казвате.Но при настинка и вирус,лекувани с АБ ,след подобрение и невдигане на Т,няма защо да се натоварва повече чревната флора.При това,повечето педита не изписват витамини с АБ и става...На моите деца,при такива симптоми,каквито изброи Нина,не съм давала нищо,освен температуропонижаващи лекарства.Ако до 3 дни не се преборят сами,тогава отивам на лекар.Обикновено имунитета им се справя  Peace
Нина,прочетох,че Маринката има и разстройство-сигурна ли си,че е от АБ.Щото в района мина тоя вирус с Т и разстройство,да не е лепнала него?А и бързо минава,както при нея.Дано да няма вече нищо!  Praynig

# 715
  • Пловдив
reni_mats, мисля, че е от антибиотика, защото до вчера преди да й го дам си акаше нормално. Снощи пи антибиотик и тази сутрин имаше и за това мисля, че е от него. Ние този вирус с разстройство и повръщане го изкарахме миналия месец, тогава нямахме Т. А сега Т, кашлица, сополи, но сме доста по-добре вече.
В събота сме пак при доки и ще видим какво ще каже за антибиотика.
Днес Марина реши да направи като Алекс и да спи два пъти по 30 мин. Не знам как издържа това дете. Цялата къща беше разхвърляна, почти всичко беше извадено от шкафовете.  ooooh! Аз само чаках да се умори и да заспи за да подредя и сготвя, да ама тя умора нямаше. А уж е болна  Wink Баща й като се прибра я изведе с количката и си дремна 30 мин. Добре, че поне се предаде рано тази вечер и в 21,00 заспа
За НОИ-Нели много добре го е обяснила. Щом нямате пари, значи проблема е в шефа и в счетоводителката, не в НОИ. Мога да ви посъветвам да си извадите ПИК и да си проверявате в сайта на НОИ актуалното състояние на социалното осигуряване. Когато излезе там, за предходния месец, очаквайте до 14 дни превод.

# 716
Здравейте Simple Smile
Болните дечица да оздравяват бързо, стискам палци! Петя, Теди беше с тези симптоми и беше 2 и половина дни с Т, после един обрив и после нищо.
Теди от 2 дни е на ясла, ама ще изчакам още няколко дни преди да казвам как му понася.
За НОИ също съм съгласна с Нели. На мен до сега след платени осигуровки веднага ми превеждат парите (вторник или четвъртък). Сега нямам 2 месеца нищо, но е защото не са преведени парите от фирмата ни.
Нели - за бибата браво!!!  Май аз съм си виновна за бибата при Теди. Давам му я за заспиване, че става по-бързо. Иначе мноооого се върти моето шило Simple Smile Ама понякога заспива и без нея, та май ще я махам скоро.
Иначе моето голямо момче от около 2 седмици ми носи книжки да му чета. Много ме радва, че ние сме книгомани у нас и се радвам, че и детето се кефи Simple Smile
Ние днес бяхме на рожден ден на една кака на 4. Беше много забавно, обаче се оказа че е адски изтощително за мен. Важното е, че Теди си поигра с децата и се изкефи.
Мноого поздрави и прегръдки от нас, отивам да хапвам и да спя  Grinning

# 717
Два дена и три нощи без биба  newsm68 newsm44 отивам да я хвърля в контейнера, че Тони обича да ми рови в боклука та да не си я намери  Mr. Green
Спокойно мамчета на деца все още с биби, аз бях решила до две години хич да не го зоря и с обяснения да му  я махам, ама той сам почти се отказа и аз му помогнах малко. И при вас ще си дойде момента-
Днес Марина реши да направи като Алекс и да спи два пъти по 30 мин. Не знам как издържа това дете. Цялата къща беше разхвърляна, почти всичко беше извадено от шкафовете.  ooooh! Аз само чаках да се умори и да заспи за да подредя и сготвя, да ама тя умора нямаше.  Добре, че поне се предаде рано тази вечер и в 21,00 заспа
Същата картинка беше и у нас с разликата че спа веднъж 30 минути и той изтощи баща си пред блока та заспа в 20ч каталясал, а Тони час след него.

# 718
Тропвам се тук от сутринта да ви поканя в моя блог. Повтарям се с инфото от ФБ, но няма как  Hug

http://handknittedsmiles.blogspot.com/

# 719
Включвам се набързо,преди разходката,че иначе изобщо няма да мога ...От 2седм. сме си в Пловдив,но не писах тук,защото все едни дълги постове ми бяха в главата,а в същото време все се появяваше пост,който да коментирам.Ама,така е като пътуваме често до село. Да се "похваля",свекито пусна "последната капка в чашата"(ядоса ме за пореден път) ,което за мен е добре дошло,защото си намерих повод да се отърва от това често пътуване,което много ми тежеше.
     Вчера Маринчето за първи път прекара една нощ без мен.Беше с тати на село.Мислех,че ще ми е много мъчно,обаче се оказа,че съм имала нужда от тази почивка. bowuuЗнаете как е ...на тази възраст са диви и щастливи и нас правят такива,но в преносния смисъл Crazy Laughing
    Грети,страхотни произведения!!!Междудругото,със закъснение благодаря за посрещането от морето. HugБеше много хубаво.
    Браво, на Тони !Много се радвам ,че сте се отървали от залъгалката. newsm10 smile3501
    Нинка ,Gittanna,бързо оздравяване!Гити,да ви е жива и здрава рожденничката!  bouquet
    polito_87 ,пловдивчани най-често ходят в Бачково(Бачковския манастир),Руенското езеро ,хижа "Здравец"(всъщност там има много хижи и хотели,дори спа-център),които са наблизо.
   Честито на Павката,Брани и Ники! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт