КЪрмене и Косопад!!!

• 3 142
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
При мен косопада продължи може би около два месеца. Наистина е много неприятно, но май е неизбежна "екстра" след раждането Sad После изведнъж спря и порасна нова коса на мястото на падналата - стърчат кичурчета отвсякъде в момента. Кърменето не съм го прекъсвала през този период. Ние се кърмихме до 10 месеца Grinning Косата ми започна да капе когато малкия беше на три месеца.

# 16
  • Пловдив
Хормоните са виновни в случая, не кърменето, докато се нормализират ще е така   Peace.Това е следствие от раждането, аз имах коса до кръста и я подсригах до раменете, тогава намаля, използвах и шампоан от моята фризьорка за косопад, и той много помогна Simple Smile

# 17
Не е от кърменето. Погледнах лентичката ти. По същото време миналата година, три месеца след раждането, леех косми на килограм.
И аз съм така. От близо месец косата ми е повече по пода, отколкото на главата ми.  Tired

# 18
Гери, няма общо с кърменето, мила. Аз и в отчетната темичка бях писала предупреждение да не се шашкате - на хормонална основа е и отминава. Спасение няма, но споко - ще отмине и няма да си личи:-)

# 19
И аз мисля, че не е свързано с кърменето. Моята коса започна да пада около 3-тия месец след раждането и наистина беше кошмарно, но за около месец два престана. Правих маски и се подстригах, но май си мина от само себе си, а все още се кърмим. Няма страшно, ще мине:)!

# 20
Аз пък не съм сигурна, че няма връзка с кърменето-кърмя вече една година и косопада продължава, но като цяло не ме притеснява, защото расте нова, иначе е неприятно че всичко е в косми, но какво да се прави

# 21
Хм.....заради блистера, който ми се появява от време на време пия лецитин. Забелязах,че откакто го пия  косата ми по-малко пада и възвърна здравината и красотата си. Иначе за мен е на хормонална основа - винаги се появява към 3-4 месец и заминава към 7-8 месец.......

# 22
И моята коса все още пада, пия витамини но резултат сякаш няма...искрено се надявам да спре близките месеци  ooooh!

# 23
  • София
Аз пък тъкмо мислех да пускам тема. Според мен има връзка с кърменето, имено защото хормоните "играят". Аз спрях да кърмя сина си преди 4 месеца. А преди месец получих невъобразим косопад, който мога да сравня единствено с този 3 месеца след раждането. Дълго време си мислех, че причината е другаде, диетата, която спазвах например. Обаче прекратих диетата, а косопадът продължи  newsm78. После направих връзка с това, че цикълът ми се разбърка първия месец след като спрях да кърмя (беше се възстановил на много редовни интервали), т.е. хормонална промяна е имало и тя е повлияла на организма ми.
Но все пак да питам - случвало ли се е на някого след края на кърменето да получи косопад?

# 24
Ние сме на 7м. вече и косопадът още прдължава... Дано не се стига до скинхед Laughing Почнах скоро маската с тривитаминола и тайно се надявам да има някакъв ефект /и то по- скоро/ newsm78

# 25
И при мен  започна да пада  Cry
С първия ми син ми падаше в продължение на няколко месеца и само маската"овче чудо" ми помогна. Сега ще разчитам пак на тази рецепта за да контролирам косопада.

# 26
  • София
И при мен  започна да пада  Cry
С първия ми син ми падаше в продължение на няколко месеца и само маската"овче чудо" ми помогна. Сега ще разчитам пак на тази рецепта за да контролирам косопада.

Сподели, моля те какво е това чудо, дай рецпта  Hug
Мерси!

# 27
  • София
При мен няма връзка с кърменето - все още си имам кърмаче  Peace
След раждането имаше един период от около 2 месеца, след това нещата се нормализираха. Миналата пролет и есен всичко се повтори, но при мен това си е нормално - сменям си козината  Mr. Green

# 28
  • Ловеч
При мен за втори път започна косопад. Първият път го овладях с Калмацин и сега започнах да пия отново. Явно наистина все още хормоните "играят".

# 29
Абсолютно нормално е около трети месец след раждането да започне обилен косопад. Някъде около средата на бременността косата спира да капе, а нова си расте. Та тази коса, която не се е "обменила" сега за кратки срокове следва да напусне скалповете ни  Mr. Green. Косопада приключва в рамките на няколко месеца и няма нищо общо с кърменето.

Аз пък тъкмо мислех да пускам тема. Според мен има връзка с кърменето, имено защото хормоните "играят". Аз спрях да кърмя сина си преди 4 месеца. А преди месец получих невъобразим косопад, който мога да сравня единствено с този 3 месеца след раждането.

Косата има свойството да реагира на стреса, на който е подложен организма няколко месеца след това. Помисли какво е преживял организма ти няколко (около 3) месеца преди втория косопад и ще разбереш каква е причината. Също пролетно и есенно време се засилва подмяната на космите.

Общи условия

Активация на акаунт