На планина или на море, къде ли мама Януарчето ще заведе

• 26 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Рабитче, аз с най-най-топли и приятелски чувства.....Извинявай ако си ме разбрала погрешно  bouquet.......Ако я нямаше темата така и нямаше да разбера за него, пък и като улеснява живота - какво по-хубаво от това? Нали все търсим как да спестим - от време, пари и пр.

Хе-хе, няма проблем, не съм те разбрала погрешно!  Laughing  Hug Все пак държа да уточня, че не правя реклама, само споделям, че за мен е супер практично и удобно!

# 661
Здрасти! На всички, станали на 7 месеца честито!
Гледам пак обсъждате захранването.Ние сме до никъде-тъкмо започнахме и излязоха пъпчици. Та спряхме за няколко дена. Педиатърката ни изписа калциев глюконат за 3 дена, да видим какво ще стане. Странното е, че не се напипват, а са по-скоро като точици. Давала съм само морков и картоф, не съм яла нищо по-особено. Направо не разбирам от какво може да са ,нали уж тези храни са най-безопасни откъм алергии? newsm78
Илиндичке много гадно! А и в комбинация с другото... Но за жалост нищо не може да се направи. Дано да имате време да компенсирате с мъжа ти.
За срещата утре няма как да дойда, нашият тати е първа смяна и няма кой да ни докара. Такси не ми се иска, въпреки че не е много далече, но не знам дали ще се справя със свиването и разпъването на количката. Да си изкарате хубаво. Щях да пиша още, но има и други желаещи за компютъра и само ме омрънкват та ще ставам. Спокойна вечер.

# 662
Здравейте на всички мами.Черпим всички ви, ставаме на 7 мес.Честито на всички наборчета.Да са ни живи и здрави бебчетата и ние покрай тях, да си ги гледаме.Да се включа и аз в темите.Режим имаме.Ядем 5 пъти.Две хранения от които са ни заместени.Пюре на обяд и следобяд каша.Скоро мисля да започна да му давам и попара.На всеки 1.5час игра спим и вечер като силегнем към 9.5ч, ставаме към 7 часа.За рендето Рабитчето ме заинтригува.Още утре ще пратя мъжа ми да го потърси, че в този район е всеки ден(работи).Ако ли не, ще отскоча с колата.Така или иначе обикаляме и се чудим къде да отидем с щерката.А теб Илиндичка много добре те разбирам.И моят мъж се трепе сам.Няма кой да ни помага.На две работи работи, като излезе към 7, се прибира към 8.Яде и ляга да спи.По тел по-често се чуваме, отколкото се виждаме.Но какво да се прави, няма начин.А и сме на квартира и разходите са големи.Да сме живи и здрави.Хайде стига съм ревала.Лека вечер на всички.

# 663
  • София
Утре на срещата някой друг ще водили по-голямото си дете?! Получи така, че нямам на кого да оставя Михаела и трябва да дойда с нея. Tired
Аз ще съм с Кари, няма как иначе Simple Smile Катинче, ако нямаш нищо против ми прати тел. си номер на лични, поне да имам контакт с някого. Може да се изгубя  Embarassed

# 664
Утре на срещата някой друг ще водили по-голямото си дете?! Получи така, че нямам на кого да оставя Михаела и трябва да дойда с нея. Tired
Аз ще съм с Кари, няма как иначе Simple Smile Катинче, ако нямаш нищо против ми прати тел. си номер на лични, поне да имам контакт с някого. Може да се изгубя  Embarassed

Изгубени/намерени - да си изкарате мноооого хубаво......Яд ме е,че няма да се видя с вас, но друг път........И да снимате и после да разказвате тук........

# 665
  • София
Здравейте мами,

Ние се звърнахме преди два дни! Изкарахме си чудесно - бяхме в Рибарица на нашето си хотелче, което е много уютно и със страхотно басейнче. Даже поплувах цели три пъти за 6 дни  Laughing
Видяхме се със Сънрайз, виждам, че тя ви е разказала (много мерси за хубавите думи Heart Eyes). Ние също сме очаровани от срещата - цялото семейство сте със страхотен положителен заряд, а малкия Вито е с много силно излъчване- много добричък и сладък - пу-пу!

Даная само й топнахме крачката в басейна и така пищеше от студената вода, но после като свикна и се радваше, а страхотно ни се смя като ни гледаше как цопваме в басейна с таткото и как плуваме и въобще - открихме "голямата вода" Simple Smile

Единствено пак неупях да се наспя, защото от известно време Даная яде точно по 4-5 пъти на нощ... давам й Халмомила и е по-спокойна напоследък, но пак се буди да яде. Ако не й давам се буди и освен, че яде неможе и да заспи и иска да си виси на цицата цяла нощ  Crazy

Иначе за 10-на дни Даная се научи да пищи от щастие, от изненада и от страх от прахосмукачката и сушуара  Mr. Green Става все по-осъзната!
Яде предимно банан Simple Smile Сега я излъгах и няколко дни яде банана с пюре от ябълка, а от вчера й давам каша от елда с ... банан  Laughing Както е тръгнало скоро ще й давам и пиле с банан Simple Smile Не яде големи количества и само по веднъж на ден...

Ох май са тръгнали зъбчета след толкова много среднощно сукане, сега е и леко разтройсвто - венците й доста белеят, но горните?!?

Честито на рожденичките, които съм изпуснала! Да са живи издрави!   bouquet

Честито и на днешните месечинки! Много щастие на бебоците  bouquet

Интересни теми сте подхванали, но няма да имам време да се включа във всичките. Пак поех повечко работа и незнам как ще се справя, особено, като и бабата няма да е на разположение много-много и съвсем няма кога да работя. Даная иска постоянно да седя до нея иначе се почва мрънкане и скоро след това...рев! Още не седи стабилно и не пълзи иначе се врътка постоянно и не стои кротко - вече иска да пипне и да хване всичко!

За татковците - нашия се прибира след работа към 7, но ми липсва, че го няма по цял ден и като отидем на почивка винаги ми е било много мъчно след това! Даже мисля, че не е редно това с работните места и работното време - все едно са на война мъжете да не ги виждаме по цели дни! Амаха!

За рендето и аз се зарибих  Mr. Green

Леле имаше толкова неща да ви пиша и съвсем забравих, но - утре мисля да дойда на срещата и много ще се радвам да се видим!  Hug

Лека и спокойна нощ!   bouquet

# 666
Някой пита за гелове за зъби-ползвах Калгел,Генгигел(май така се казваше)и сега Дентокинд-и 3-те имат ефект ама май от Дентокинта съм по-доволна(а и на вкус на моята бебка по и харесва).
 За храненето казвала съм го много пъти -2 заместени хранения на обяд пюре,следобед каша или каша с плод.Преди пюрето го давах към 160-ама повърна 2 пъти и сега давам към 90-100 гр.Месните ги надушва и не ги иска-та напоследък и пасирам банан и така  давам по малко месното пюре(става манджа с грозде ама няма как).Страх ме е по повече да и дам,че изяде 180гр. пюре и след час и нещо го повърна,така направи с и с попарата и 1 път с жълтъка(така че давам по по-малко количество,че е доста лакома-и повърна зрелищно 2 пъти.-Яде горе -долу към тези часове-00 и нещо, в 3.00 и нещо към 6-7 и нещо към 10.. или 11 часа към 14...,към 18.00 към 20.00 .Та общо 7 пъти като сама 2 пъти на обяд и към 14.00 са заместени храненията,другото е  кърма.Обаче имам проблем вчера бях на заведение(на кафе-рядко ходя)и реших да и дам АМ ами Хриси не иска АМ(иска си да суче).Та незнам как ще я караме -аз мисля ноември да я отбия-и да и дам декември запасите от кърма(да не се развалят),понякога и кърма от шише не иска(направо е пристрастена към кърменето.И на нас напират да ни излизат няколко зъба наведнъж(даже ми се струва,че виждам горните предни два-ама не са прорязали)-и суче като за последно.Отделно пие чай-по 1 шише 260мл.Вода не иска-от 2 седмици не иска и сок.Въведох овеса,след 4-5 дена почвам пшенична каша.На 16.08 трябва да ни бият последния Синфлорикс и да ни мерят.
 Дунди днес я сложих в паяк-на батко и(моят племенник)-ами мръдна го и като почна да го мести надзад,но и беше забавно и се занимава.В столчето за хранене също седи и ще взема това на племенника(аз му го купих-на Бертони е ,но е много удобно).
 Илиндичка-нещо не ти върви напоследък-дано си изкарате хубаво в БГ.Иначе и нашият тати много работи-даже на медения ни месец не спряха да го търсят по цял ден на джиесема.Лека нощ!

# 667
  • София
Здравейте!

Ще дойдем на срещата, но с малко закъснение! Молч някой да ми прати тел. на ЛС, за да звънна, ако не ви намеря.

От доста време не съм писала подробно, но малкия така ме изцежда, че не ми се пише.

В понеделник бяхме на ДК. Филип е 8,700 (+500 гр.) и 73 (+2см.). Има белег от БЦЖ-то и няма да се прави проба манту. От другия месец ще се слага Синфлорикс - 2 приема.

Има що годе изграден режим: 180мл. мляко към 6-7.00, още 180мл. към 10-11.00. След това към 12-13.00 яде пюре, от 3 дни по 190гр. към 14-16.00 пие още едно мляко, а към 18-19.00 яде около 120гр. плодово пюре или каша с плод, преди лягане изпива около 150 мл. мляко - общо 6 хранения на ден . Спи сутрин към 9.00 около 40мин., после към 12.00 още толкова и следобяд има около 1.30 сън към 16.00. Ляга след 21.30 и се събужда около 7.15. Рапорт даден! Wink

От една седмица въвеждам месо. Три дни давах пуешко и много му хареса. После давах три дни заешко, но не го яде с желание, мисля обаче, че не му хареса не заради месото, а зеленчуците. Мисля да продължа с пилешко  и телешко.

Иначе дечко е неудържим! Пълзи и се опитва да се изправя на всичко. В кошарата вече се изправя с 2 движения, а от днес започна да се опитва да я обикаля и са се изправя държийки играчка. И той пищи от радост или за внимание, а от около седмица казва: "Ба-ба-ба-ба-ба-ба!”, когато му е хубаво.

Мамо Це, давам бисквити на Плазмон - има два вида - с глутен и без. Фил много ги харесва. Аз му давам максимум по 2 бисквитки на ден. От зърнените култури с глутен съм дала ечемик и трохички от нашия хляб.

Честито на всички, които навършват 7 месеца днес! Simple Smile Да са много щастливи!

Има и още, но нямам сили... Лека нощ, момичета!

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 08:05 от Red tree

# 668
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Време е за срещааааааа!  newsm68

После ще разказваме!  Hug

# 669
  • София
И аз искам един тел моля, и ние малко ще закъснеем

# 670
zdraveite momi4eta,iskam da vi popitam ot koi mesec po4nahte da davate ka6ite?
4estiti mese4inki na bebocite vi-zdravi i zasmeni da rastat.

# 671
Аз започнах с кашата някъде на 5 месеца,5месеца и 7 дена-примерно.След плодовото пюреи 1 зеленчуково.Но вече като гедам твоята госпожица -Михаела може да и даваш каша-достатъчно голяма е.Лек ден!

# 672
  • Mediterraneo
...май от Дентокинта съм по-доволна(а и на вкус на моята бебка по и харесва).

Дентокинд са таблетки  Rolling Eyes Да не говориш за Дентинокс?

Отговорът е много относителен. Аз започнах с оризова каша на 5 месеца и половина, но това беше първата храна на бебето ми, с това захраних.

# 673
4estiti mese4inki na bebocite vi-zdravi i zasmeni da rastat.

Зависи кога си захранила. При големия ми син започнах със зеленчукови пюрета около 3 есдмици, след което въведох 3-4 плода и тогава дадох каша, т.е около месец и половина след захранването Peace

Дентокинд таблетки преди разтварях в валко вода, но сега директно давам без вода и тя се разтваря за секунди в устата на бебо  Laughing

# 674
  • София
Krasita1, аз започнах да давам каша, когато Яна беше колкото твоето дете и правех по половин доза от написаното на опаковката.
Редактирам си поста - момичетата преди мен са прави, зависи кога и с какво си захранила. И аз като Арвен - зеленчуково пюре, няколко плода и после каша.

Оффф, не можах да дойда на срещата, а толкова исках да се запознаем... Но като имам безрежимно дете (така я нарича сестра ми  Mr. Green ), бях почти сигурна, че ще стане така. Нищо, днес отивам да си купя лятна количка, за да мога да я катеря в тролея и детето да си седи в нея, а не да го мъча в кенгуру по 2 часа. Надявам се за другия път да успеем  Grinning  Дано сте прекарали добре и бебешоците да са се забавлявали  baby_neutral

Имам въпрос към Red tree - видях, че ще слагате Синфлорикс на два пъти от другия месец. Наскоро разбрах, че е станала безплатна тази ваксина и за нашите деца (звънях в РИОКОЗ, за да съм информирана пред педиатъра) и се надявах, че на последната консултация той сам ще ми го каже, но той твърди, че нямало такова нещо и да ходя да я направят на детето там, където съм го прочела  Close  Няма да се откажа, но другия път сигурно направо ще се скараме с него.
Вие как стигнахте до Синфлорикса - ти ли разбра, че вече е безплатна, лекарят ли ти каза? И ако може да кажеш къде е вашата лекарка (за да кажа евентуално на нашия, че в еди-коя си поликлиника слагат безплатно и на януарските деца).
Стана много дълго, ама ми е болна тема тая ваксина, така или иначе щяхме да дадем два пъти по 150 лева догодина, ама пък като се полага...

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 16:25 от pyari

Общи условия

Активация на акаунт