МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 131 016
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Йоана, няма място за отчаяние, повече от достатъчна е бройката за инсе.
Не се стресирай, ако пуши мъжа ти е хубаво да спре и да спре всякакъв концентрат...предполагам, че ще ви види уролог или андролог в клиниката и ще отговори на въпросите ви. Hug
А цветната снимка е задължителна навсякъде, дано всичко да е наред.  Peace

# 346
tranka,много ти благодаря мила, Hugнаистина ми вдъхна надежда,че  не е толкова зле положението,колкото на мен ми се струва,благодаря ти за подкрепата.След снимката ще мина на отчет каква диагноза са ни поставили и какво предстои. Peace

# 347
http://www.vitabiotics.com/addtocart.aspx?ID=242
 Няколко пъти писах тук и съветите ви ми бяха полезни .
Наложи се мъжо да пие фертилайд  ,но моя приятелка която работи като лекар в Великобритания ,ме посъветва за тези витамини (линка най горе) като състав са същите ако не се лъжа като фертил аид.(като цена са  доста по ефтини)..Започнахме и аз и мъжо да ги пием от днес..Надявам се да съм помогнала с инфото .

# 348
  • София
eria, мерси за линка! Чудесна цена - дават три броя на цената на два - сметнах го за три месеца за мъжа и жената излиза 39 лири, плюс почти 7 лири за доставката. Повече от изгодно!
Ако някой е ползвал продукта, моля да каже

# 349
Мила ,незнам дали някой го е ползвал ,но от аптеката където си го взех днес (приятелка има аптека) доставчика на тези витамини ми каза че дайствието е абсолютно като на фертилайд ,както казах посъветваха ме за него от Великобритания ..Тук цената на опаковката за мъжа и жената комбинирана е 35лв ,тоест 17,5 на месец ако пие само съпруга .
Надявам се да съм била полезна ,писах тук защото може да помогна на някой ..

# 350
eria, цената  е добра....само умувам не е ли  слаб този коктейл./мъжкият /
Например витамин С и Е имат скромно участие ....а съм срещала препоръчителна доза С-1000,Е-400 и т.н.
Не знам кажете  newsm78

P.S
Пикногенолът също е слабо представен...само 30 мг. на ден!

# 351
Според мен може наместо 1 таблетка днежно да се вземат по 2 ..Но аз не си налагам мнение ,всеки може да предцени след консултация с  лекар..Дори не съм сигурна дали се знае добре сред лекарските среди (ново е) за БГ.
Ние го започнахме да пием ,ще видим дали ще има резултат..Simple Smile

# 352
Тия дни си мисля, какво става ако въпреки витамините и т.н. положението остава същото?? От това се чувствам ужасно, А какво мислите вие?

# 353
Не мисли негативно имай вяра и нещата ще се получат Simple Smile)

# 354
  • София
Тия дни си мисля, какво става ако въпреки витамините и т.н. положението остава същото?? От това се чувствам ужасно, А какво мислите вие?
При моя мъж от витамините и добавките нямаше никаква промяна, аз се ядосах и му ги спрях. И става това че се прави инвитро, лошото е там като не става.

# 355
Каква я мислех, каква стана! Онзи ден бях в клиника за инвитро София, направихме пълна спермограма на мъжа ми, най-общо казано 10 процента нормални сперматозоиди по Крюггер, останалите предимно с главични и опашни дефекти; и въпреки недобрата спермограма, Владимиров реши да акцентира на мен: пълно изследване на хормони и хламидии, другата седмица проходимост на тръби и докато се усетя, кихнах 500лв Rolling EyesАко тръгнем и да се лекуваме с медикаменти, не ми се мисли.... Confused

# 356
  • София
Julia_21, ако само това не ви е наред в спермограмата най-вероятно има проблем и при теб, 10% изобщо не са малко. От друга страна е добре изследванията на мъжа и жената да се правят паралелно, не да се хване само за един проблем и да се мисли че е това и толкова.
Сумите, за съжаление са такива  Confused

# 357
Julia, не знам каква ви е концентрацията и подвижността, но ако са в норма, с тези 10% спермограмата ви не е крайно лоша и в никакъв случай не би била непреодолим фактор!

Ние правим инсеминация с 50% подвижност и 7% морфология в същата клиника.

След като сте стигнали до клиника по стерилитет, докторът е длъжен да провери състоянието и на двама ви.

С шаренето на кинти едва ли има как да се разминем  Rolling Eyes

# 358
Момичета, най-общо казано, параметрите са следните:
обем на еякулата 1 мл.
концентрация 95 млн
общ брой в еякулата 95 млн
обща подвижност 54%
брой нормокинетични сперматозоиди 47500000
90% отклонения в морфологията ( струва ми се тооолкова много) Sad

На 29 декември ми е прегледа, много ми е притеснено Rolling Eyes

# 359
  • София