МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 131 064
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Ако другите стойности са  в норма, 15% не е зле, особено ако и ти нямаш някакви индикации. Не се безпокой Peace

# 436
Благодаря ти,  Julia_21.Ами поне от това, което видях по другите показатели нещата са съвсем в норма. Разбира се последната дума ще е доктора. А колкото до мен-ами ще видим след 2 месеца успях да си запиша час за преглед и почвам с изследванията Simple Smile

# 437
Изследването на морфологията ви е по Крюгер, затова стойностите са абсолютно нормални - сама си писала в скоби, че нормалната стойност е над 14%. Над 30 % е нормалната стойност на морфологията, когато се изследва по друг показател, така че мисля, че при вас всичко е супер.

# 438
Leisi, морфологията ви е мечта за поне 3/4 от подфорума  Grinning

30% и нагоре е морфологията по критериите на Световната здравна огранизация, 14% е по стриктните критерии на Крюгер.

Няма какво повече да се обсъжда, след като сте отгоре на 14-е %   Hands Thumbsup Дано и при теб всичко е наред!  Flowers Four Leaf Clover

# 439
Много ви благодаря, момичета Hug
Спирам да се притеснявам за мъжа ми Simple Smile Пожелавам ви успех и сбъдване на мечтата ни да станем майки!

# 440
За да си още по-убедена, мога да споделя, че мен двама репродуктивни специалисти ме пратиха вкъщи да си правим домашни опити за бебе със 7% по Крюгер на мъжа Mr. Green

# 441
искам да ви попитам какъв е риска от рак при задържан тестис тъй като аз съм така и четох че бим много голям-ако не се отстрани задържания тестис

# 442
Leisi_bb , момичетата са ти писали, но да кажа и аз - спермограмата ви е перфектна, нямате отклонение по нито един от показателите.  Simple Smile
Виж си добре резултата - нямате "тератозоосперния", както пишеш. Спермограмата има тератозоосперния индекс и вашият е в нормата - 1,21, т.е. <1,6, каквато е посочената норма.

# 443
  • Русе
Здравейте момичета. След двумесечен прием на лекарства, днес ще получим резултатите от последната ни спермограма. Тръпна в очакване. Дано има подобрение  Praynig Praynig Praynig

Резултатие са по - лоши и от предишните. Морфология по Крюгер 8%. Нито обем, нито концентрация имаме в норма, да не говорим за подвижността.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 14:21 от Петя78

# 444
Петя, други изследвания имате ли - хормони, проблеми като варикоцеле? Мъжът ти за първи път ли пие добавки? Сама по себе си тази морфология не е зле, с такъв резултат могат да се правят инсеминации. Да не би въздържанието да е по-голямо или по-малко - има голямо значение това. Друго, което се сещам - добавките се пият 3 месеца и се прави изследване след това.
При някои наистина не оказват голямо подобрение, действието е индивидуално и зависи от какво са предизвикани проблемите. Моя мъж има ниска нива на ЛХ и ФСХ, може би затова му действат добре добавките - влияят на хормоните.
Сетих се да споделя нещо, за което не знам дали е писано тук - свойствата на Мака за подобряване на фертилността. В нета сигурно може да се намери информация - има го на хапчета и на прах. Подробна инфорамация за свойствата на мака има в книгата "Суперхраните" (заслужава си, между другото) и референции към различните изследвания - всички показват увеличаване в количеството и качеството на спермата при животни и хора. Влияе и на качеството на яйцеклетките при жените. Съдържа много микроелементи и 19 аминокиселини. Аз бях купила на мъжа ми да пие заедно с назначените лекарства и морфологията се подобри от 3 на 9 % в направените СГ. Не беше пил обаче нищо от година и половина и сега пак съм му взела добавките.

# 445
  • Русе
Нямаме правени хормонални изследвания. Уролога при който ходеше мъжа ми, казва, че било моментно състояние, нищо му нямало и такива неща. Правихме една инсеминация - неуспешна. Докторите казаха директно инвитро. Дори започнахме да подготвяме документите и сега на 21ви ще ходим да ги подаваме. На 21ви имаме и час за д-р Кацаров, да видим той какво ще каже.

# 446
Здравейте на всички.Имам едно притеснение и бих искала да ви попитам дали някои знае нещо по въпроса.На съпругат ми му откриха страшно висок холестерол" 9" и лекарката му настоява веднага да започне да пие лекарството "Росукард".Проблемат е че аз съм чувала че лекарствата за холестерол влошават спермата(която и без това не му е цветушта)а се готвим за пореден опит инвитро.Когато попитах кардиоложката която му го предпи тя каточели много несе позаинтересува и каза "Абе няма проблем почваи го".А аз се тревожа.

# 447
  • Русе
На 21 февруари имахме час при Кацаров. Диагнозата е варикоцеле.Предлага ни операция и след 6 месеца икси. Какво е вашето мнение за операцията?

# 448
мисля, че повечето ще те посъветват да направите операцията. Ние вече направихме, след като изчетохме доста инфо за варикоцеле...

# 449
  • София
И ние я направихме, след няколко опита икси.
Чак операция не знам дали може да се нарече. Дори не е под пълна упойка, минава за около 15-20 минути. Моя мъж дори и колата кара на връщане, добре се чувстваше.
При нас преди операцията показателите в спермограмата бяха много различни всеки път.
Моето мнение е че може само да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт