МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 3

• 131 032
  • 770
  •   1
Отговори
# 375

Много насериозно сте взели всичко!!

chocka тази тема несериозна ли ти се струва, че да вземем поста ти на шега? Защото той на такава прилича. Много точно ти е отговорила Цигу. Peace 

# 376
eria, цената  е добра....само умувам не е ли  слаб този коктейл./мъжкият /
Например витамин С и Е имат скромно участие ....а съм срещала препоръчителна доза С-1000,Е-400 и т.н.
Не знам кажете  newsm78

P.S
Пикногенолът също е слабо представен...само 30 мг. на ден!
някои може ли да ми каже за тези витамини от кои вид поръчате те три вида за мажат и жената едното е 10лири а другото е 18 лири на мен ми трябва да е повече действие за мажат ми тои е с диагноза олигоастенозоспермия моля ви даите ми савет кое да си порачам

# 377
eria, цената  е добра....само умувам не е ли  слаб този коктейл./мъжкият /
Например витамин С и Е имат скромно участие ....а съм срещала препоръчителна доза С-1000,Е-400 и т.н.
Не знам кажете  newsm78

P.S
Пикногенолът също е слабо представен...само 30 мг. на ден!
някои може ли да ми каже за тези витамини от кои вид поръчате те три вида за мажат и жената едното е 10лири а другото е 18 лири на мен ми трябва да е повече действие за мажат ми тои е с диагноза олигоастенозоспермия моля ви даите ми савет кое да си порачам
става на вапрос за тези витабиотикс

# 378
може ли някой да ми даде насока, къде най-добре да се направи спермограма. Досега все сме били в МД, но откакто затвориха лятото за ремонт, май няма да отворят и моя мъж го пратих в Бодимет. Но там, честно да си кажа, изобщо не ми изглежда достоверна, от гледна точка на това, че липсват сумати показатели, а и левкоцитите не показват някаква граница, а само словесен резултат. Обяснението им беше, че това било микроскопско изследване и нямало норма, а само описателен характер. Глупости на таркалета - досега в МД винаги са имали норма и ако си над нея предприемаш мерки.

# 379
  • София
Щом си търсиш хората от МД, може да идеш в пирогов, вече са там.
Някъде напред в темата имаше линк дори.

# 380
Е, не точно че ги търся, просто искам насока за някоя прилична лаборатория за сперматограма. Не държа на двете злобни лелки.

# 381
Лабораторията към която и да е клиника по стерилитет. Peace Надежда, Владимиров, Щерев...

# 382

Много насериозно сте взели всичко!!

chocka тази тема несериозна ли ти се струва, че да вземем поста ти на шега? Защото той на такава прилича. Много точно ти е отговорила Цигу. Peace 

темата не е несериозна, но мястото за сериозни коментари в интернет е несериозно, защото именно такива места като форумите могат да навредят повече за една жена която иска дете а неможе да го има, отколкото да помагат. С всичката си негативна енергия просто убивате и най- малкото сериозно за което може да става дума!а по повод на това което публикувах - исках да разкажа какво ми се е случило на мен и се опитвам да гледам малко по позитивно на всичко, защото иначе до сега да съм се гръмнала след всичко което съм преминала....и все още преминавам за да получа това което искам, а именно да имам дете!!! неможе да се гледа все сериозно на проблемите, защото така те ще ни съсипят и ще станат по - големи от нас!
Съжалявам за отклонението от темата,ама ме е яд как ме нападат някакви хора които нямат работа по цял ден и се занимават с глупости!  Peace Peace Peace

# 383
  • София
Момичета,може ли да дадете мнение по тая спермограма.НИе имаме мнение от специалист,но все пак...Правена е в КИРМ Плевен.Изписани са му прахчета прооксид. Интесесното е,че имам 3 забременявания и съответно 3 спонтанни аборта.ДО сега мъжки фактор не бяхме изследвали,а излезе и от там проблем.

I. Разширена спермограма: Тератозооспермия
1/ Брой сперматозоиди/мл - нормален.
2/ Подвижност -  нoрмална.
3/ Оценка на морфология по Kruger’s strict criteria – под  долна референтна граница морфология (2% при норма >4%). Преобладават главичните дефекти (97%).

# 384
И на нас ни предстои сепромграма, след като минах през толкоз гадни неща, ако и от това не изкочи заека ще правим тест за съвместмост. Confused Даже си взех инофолик и М2-ТОН, нали момичетата ги хвалят толкоз много... Дано скоро да ви се похваля, че март ще закръглим годината. Знам, че повечето момичета се борят много по-отдавна от мен, но не пречи отчаянието да започне да ме обзема  Sad. Стискайте палци за добри резултати, все пак това много разстройва нашите половинки и те го преживяват.

# 385
Здравейте, моят пост е почти същия като на нимфичка.  мъжът ми най-сетне си получи изследванията от Плевен с препоръки от андроложката Рилчева - има нисък коефициент по Крюгер - 3% при норма поне 4%, недобра подвижност, но за сметка на това страхотна концентрация и бройка и отлична оплодителна способност. тя не му препоръчва да се оперира, макар че той е с варикоцеле, а му изписа Проксийд и Коензим Q10. Първото обаче струва 139 лв прахчето, а на месец трябват поне две... . има ли някоя, която може да ни даде съвет за заместващо лекарство или чийто мъж да е взимал проксийд? има ли смисъл да даваме по 280 лв на месец за това лекарство- тя иска да го пие мъжът ми три месеца.
аз имам един спонтанен аборт в 10-та седмица, 2 години безуспешни опити,по време на които три инсеминации и един неуспешен ЗЕТ...не звучи обнадеждаващо... Sad

# 386
  • София
Операцията на варикоцелето е по-евтино от тия прахчета. И ми се струва че ще помогне повече от тях. 
Не знам защо толкова ги пазят тия мъже от тази операция  Rolling Eyes
Аз знам че по Крюгер нормата е 14%, явно с друг Крюгер работят в Плевен с по-малка норма, само 4%  newsm78

# 387
  • София
Етигра,поразрових се из нета и намерих въпросните прахчета Проксийд за 103 лв кутията направо от вносителя.Днес мъжа ми ходи и се сдоби с тях-206 лв общо за 2 кутии.Верно не е голяма спестената сума,но все е нещо.Адреса е 1164 гр. София,кв.Лозенец,ул. Янко Софийски №21. Сигурно може и по пощата да се поръча,предполагам-тел: 02/ 963 33 59. На нас също ни е препоръчано да ги пие три месеца.
И на мен са ми странни тия критерии на Крюгера(норма повече от 4 %),затова и писах тук,но явно никой не знае на колко са равнозначни тия проценти от Плевен с процентите в другите клиники.
Аз четох и за Фертил ейд,но прочетох различни мнения,че има по-малко от съставките,едно момиче беше споделило,че на мъжа й му ставало лошо(били на хапчета) и затова се отказах и реших да купим Проксийд.
И мен много ме притеснява финансовата част,но това е положението,да се молим крайния резултат да е добър! Hug

# 388
За проксийд, едно момиче беше пуснало разбивка по съставки и цените на отделните витамини и добавки в Iherb.com по този начин излиза много по-добра цената, ето я:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44056.msg766023#msg766023
http://denisd.snimka.bg/other/proxeed.546600
Аз също поръчвам от този сайт и е надежден.
За процента морфология от миналата година СЗО си промени нормата и вече 4% се приема за долна граница в норма.  Peace

# 389
  • София

За процента морфология от миналата година СЗО си промени нормата и вече 4% се приема за долна граница в норма.  Peace

И това не го рабирам Rolling Eyes
До миналата година е било проблем морфология 5 например, от тази СЗО обявява че 4 са идеални.
И проблемите са решени  ooooh!
А между 4 и 14 има толкова голяма разлика, че съвсем се обърквам вече.

Общи условия

Активация на акаунт