ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 4

• 81 387
  • 929
  •   1
Отговори
# 75
Здравей Ива,

Аз тъкмо приключих 3-месечен курс с Лукрин и чакам цикъл. Поема се от касата на 50%. Трябва да си извадиш рецептурна книжка и плащаш някъде около 115 лв. на инжекция. Мисля, че е към 230 лв. иначе цялата сума. А за уголемяването на матката нямам представа наистина. Желая ти успех с лечението!  Hug

# 76
Здравейте, на 9 август правих лапароскопия, бях с постоянни болки дори и при седнало състояние. Цикъла ми е обилен и продължителен. Доктора каза че е премахнал срастванията, изчистил е тръбите / били с     мърсотия/ Изписа ми Lucrin Depot искам да попитам каква сума се поема от касата и колко струва.Трябва да направя 3 инжекции. Доктора каза също, че матката е доста уголемена. От инжекциите сигурно ще се намали и матката?

Здравей Ива,
аз си вземах Лукрина от аптека Марешки излиза ми 81,76лв. крайна цена- най-евтината, която намерих. А Здравната каса е поела 50%.
Сега си спомних че при последния преглед гинеколожката ми каза, че от инжекциите може да ми се намали матката, но незнам дали е станало така. Дано съм била полезна  Hug

# 77
  • София
намалява се, да, лигавицата изтънява много от инжекциите.

# 78
Благодаря  ви момичета за отговорите. Вие след лапарото кога се възстановихте? Има ли резултат от лечението с тежи инжекции, чета че голям дискомфорт има с тях и странични реакции

# 79
  • София
Благодаря  ви момичета за отговорите. Вие след лапарото кога се възстановихте? Има ли резултат от лечението с тежи инжекции, чета че голям дискомфорт има с тях и странични реакции

до 10 дни бях съвсем добре, за резултата от лечението още не мога да кажа, на 1ви Септември ми е последната шеста инжекция Золадекс, чувствам се добре.

# 80
Золадекс и той ли се изписва за ендометреоза?

# 81
На мен днес ми е 51 ден след последната 3 та инжекция декапептил. Имам всички симптоми, че ще ми дойде , но все още не е. Чудя се има ли смисъл да си правя тест Thinking

# 82
да и е едно от първите лекарства и може би най-доброто за ЕМ

# 83
а защо изписват различни лекарства?
мислех, че работят по програма и лекарството е едно - лукрин
това и то ли се поема от здравната каса?

# 84
  • София
На мен днес ми е 51 ден след последната 3 та инжекция декапептил. Имам всички симптоми, че ще ми дойде , но все още не е. Чудя се има ли смисъл да си правя тест Thinking
Ох, аз така изкарах 2 седмици с болки тип, аха, да ми дойде. Накрая ми писна да нося няколо вида превръзки, изкавах ги от дамската си чанти и взе, че ми дойде.
а защо изписват различни лекарства?
мислех, че работят по програма и лекарството е едно - лукрин
Лекарите имат различни виждания за действието на лекарствата. Някои държат на Золадекса. При него обаче инжекцията се поставя в корема, а останалите се бият в дупето.  Embarassed

# 85
  • София

не се поема от касата. моят доктор смята, че това е най-доброто и ме попита дали имам възможност да си го купувам.
другото добро според него е спреят за нос Синерал, но не дотам ефективно и за не повече от 3 месеца. другите изобщо не ги е обсъждал, а и аз не съм го питала защо. но това не значи, че не са добри Peace

# 86

Nedid, помниш ли горе-долу след колко дни след изтичане действието на последната инжекция, започна да усещаш симптомите. Например, овлажняване. Защото при мен започна доста обилно овлажняване някъде към 13-15 ден, а ми се струва, че това е доста рано? Иначе сега е 30-ти ден.

А по въпроса с различните виждания на докторите за лекарствата, може би с някои изключения, е въпрос на интереси и ухажвания от фармацевтичните компании относно кой продукт да препоръчват. Имам известни лични наблюдения в тази насока, тъй като доста мои познати работят в този бранш.

# 87
Добре момичета, благодаря ви. Виждам че при много от вас лечението е различно и сте с други инжекции. При мен целта е намаляването на матката-дано да се получи. Вие по време на лечението бяхте ли работоспособни? Аз съм в болничен до 25 август - лапарото ми беше на  9-ти и не знам с тези инжекции как ще се чувствам. Докторът каза че ще ми трябват 3 инжекции но ми изписа една и каза да се направи на 5-я ден от цикъла. Другите две не знам кога ще трябва да се бият.

# 88

Nedid, помниш ли горе-долу след колко дни след изтичане действието на последната инжекция, започна да усещаш симптомите. Например, овлажняване. Защото при мен започна доста обилно овлажняване някъде към 13-15 ден, а ми се струва, че това е доста рано? Иначе сега е 30-ти ден.

А по въпроса с различните виждания на докторите за лекарствата, може би с някои изключения, е въпрос на интереси и ухажвания от фармацевтичните компании относно кой продукт да препоръчват. Имам известни лични наблюдения в тази насока, тъй като доста мои познати работят в този бранш.

Сега погледнах графиката си, на мен след първата инжекция си ми дойде цикъла нормално, но по различното беше че се чувствах страшно изморена и много ми се спеше , нямах желание за нищо. След втората  имах за малко сухота, но после дори около 47 ден си имах овулация. Моята лекарка ми каза, че изобщо не съм блокирана. След третата ми се появиха топлите и студените вълни, около 28 дни и овулация, а от 42 дни след инжекцията  започнаха предменструалните симптоми горе-долу 10 дена подред. Направих тест все пак отрицателен е. Явно въпреки, че не ми блокира овулацията , цикълът ми е блокиран доста добре.

# 89
  • София
Иве, много кратък болничен. на мен в Такуда ми дадоха 35 дни, като ме попитаха имам ли нужда от още. аз нямах нужда, но се възползвах от 35те дни и си починах.

иначе през цялото време на лечението от Април досега съм напълно работоспособна, спокойна, абе всичко си е както преди, просто от време навреме ме тресне някоя вълна и това е Laughing

Общи условия

Активация на акаунт