Отговори
# 75
Таткото трябва да е татко от първия миг, а бабите и дядовците за това са баби и дядовци - да се радват за малко на внуците си, а не да ги гледат. Майките са майки да си гледат децата от първия миг. бабите могат да помогнат да измият някоя чиния, да наготвят, но до там се простират правомощията им! Имали са време да гледат деца, да са се възползвали тогава! Това си е мое мнение де!  Peace
Съгласна съм с твойто мислене.Нямам нищо против в началото сестра ми и майка да ми покаже основни неща за бебето, но не бих й позволила да поеме грижите за него. Ако някоя баба иска да помага- нека да ми изчисти, наготви, изглади.
цитирам пак Нощни очи:но до там се простират правомощията им

Виолини, аз по принцип живея с моя, но той не е тук постоянно, и оставам сама за по 2 месеца  и половина.Като стана в 8-9 мес , не бих отишла да живея при никой, ще помоля майка да дойде тук да ми помага, поне докато си дойде мъжа ми(малко преди раждането ще е).
И ако си в София, да,ще бъдеш по цял ден сама, но вечер- не. което е по-важно!
Знам, че ще вземете правилното решение.

# 76
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 14 нови отговора.
Успях да се запиша в новата тема преди да е свършила Whistling

# 77
  • Canada, ON
violini, решението не е толкова лесно и трябва двамата с таткото да го вземете. И аз мисля, че трябва мама, тати и бебчето да са заедно от първия миг. Но ако трябва да стоиш сама... Хубаво е да има някой при теб около раждането или поне таткото да е в бойна готовност и лесно да дойде при теб ако имаш нужда. Ако е с нова работа - може да не е толкова лесно излизането от работа, отпуск около раждането... Ние имахме баба помощничка в началото, която ни беше много полезна - особено с готвенето. Иначе май на суха храна трябваше да минем. Повечето време си гледаме детето сами и честно да ви кажа понякога ми се иска да има някоя баба наоколо. Преди няколко седмици искахме да гледаме Аватар на кино на 3Д, та трябваше един по един да ходим. Намерихме си компании, но предпочитахме да отидем заедно. Ей за такива дребни неща понякога съжалявам, че сме далече от семейството...

Бейби монитор ползваме все още (видеомонитор). Аз по вещи не си падам, но винаги съм казвала, че това е най-любимата ми и полезна вещ, която някога съм имала.

За къпането в стаята или банята - зависи от много неща - температура и пространство най-вече. Като е малко бебето е трудно един човек да го къпе, щото с една ръка трябва да го държи. Така му остава само една ръка за действие. Така че един помощник в къпането е добре дошъл. Ако е топло навсякъде и двама души плюс бебето могат удобно да действат в банята - то банята е най-добрия вариант - нали за това е баня Simple Smile Ама нашата баня е малка, та ние нашето бебче го къпехме в началото в спалнята. Като поотрасна - в банята на душа, седнала в нейната си ваничка, понякога вече и права. (Ама седнала й е по-кеф, щото играта е по-голяма)

# 78
Благодаря за новата тема   bouquet

Моля, прегледайте списъка, защото обърках някои от термините, малко късно се усетих и не ми се преглеждаше наново.  Embarassed

Моя е на 19 януари

Нощни очи, благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet Hug

тук май ще вали, дано малко да разхлади

# 79
  • ул. "Мечтание"
Уууу, аз не съм изгубила съвсем форма.
Току-що си направих 40 минутния йога-комплес и се справих повече от чудесно. Само едно-две неща ги правих само по веднъж, но то е защото си имам слаб гръб. Иначе другите хич не ми се опряха!  newsm47
Кой да помисли, че може толкова да ми е липсвала йогата. Сега толкова върховно се чувствам!  Crazy

# 80
  • София, Лагера
Здравейте, момичета!  Laughing
Идвам при вас! Терминът ми е на 31.12.2010, но тъй като датата е една такава гранична, а и първото бебе преносих с 9 дни, се записвам и тук.

Инфо за мен - казвам се Ноеми, на 32 г съм, от София, имам едно момченце на 3г и половина.
Второто бебе също го дават да е мъжко (2 доктора се опитват да ме уверят, а аз не ща и не ща да ги чуя  Mr. Green)

# 81
  • София, Лагера
А след краткото представяне, се впускам и в актуалните теми  Laughing

...И да питам- вас болят ли ви коремите?Мен от 5-6 дена все ме промушва тук-там...
И мен от 2 дни ме боли, ама такова като изтръпване, както преди цикъл. То пък за кофти късмет и двамата доктори, при които се следа, точно следващата седмица са отпуска.  Confused Tired

Да се изкажа за комарите - има едни лепенки, които се залепват някъде по тялото, може и по дрехите. Аз така пазя малкото и мен, когато сме някъде. В къщи - мрежи.

Chopi, бебефонът е най-успешната ни покупка (заедно с помпата за кърма)!!! Синчето е на 3 г и половина и още го ползваме!  В къщи вече не, но като пътуваме - задължително!

В нашата детска стая имаме гардероб (голям), легло, повивалник и... това е  Mr. Green На земята има голям килим, върху който има куп играчки. Стените са с бледожълти тапети на много мечета, така че стаята не изглежда празна. Пердетата са много цветни и на патенца. Много е весела! Но момчето ми спи само в стая от 5 месеца и половина, преди това си беше при нас.

За къпането - в банята. Ползвахме ваничка на САМ, на мен ми беше много удобна (видях, че и ма и други мнения за нея).

# 82
  • София, Лагера
Виолини, според мен най-голямата грешка, която можеш да направиш е да не отидеш при мъжа си и да останеш при баби и дядовци с тях да си гледаш детето.
Ние бяме в подобна ситуация, когато забременях с Божидар. Тъкмо се бяхме оженили и още нямахме свое си жилище. Къде при нашите живеехме, къде при техните. Той си намери работа в София, та се установихме при техните и после, когато бях някъде в седми месец се изнесохме на квартира (можеше и по-рано, но трябваше други неща да оправяме). За мен това беше най-доброто решение!
Аз лично съм много против бабите и дядовците да участват постоянно в отглеждането на децата. Баща ми беше решил без да ме пита да си взема отпуска да идва да помага, свекърва ми и тя се натискаше, но ги отрязах и въобще не съжалявам. Първите месеци с тати и бебето бяха едни от най-прекрасните ни мигове заедно, не бих ги заменила за нищо на света, въпреки, че ни беше трудно (финансово, не че сме виждали зор с отглеждането).
Сега от един месец сме при баща ми, докато се завърши ремонта на апартамента във Варна и всеки ден по сто пъти се проклинам, че нямам избор да се разкарам от тук и трябва да търпя това съжителство. Просто не се получават нещата. А не е като да не се разбираме със семействата си. А и аз лично не мога да си представя с дни и месеци сина ми да е далеч от баща си. Просто не е честно нито спрямо детето, нито спрямо таткото, да не говорим, колко може да закуца после връзката между тях. Таткото трябва да е татко от първия миг, а бабите и дядовците за това са баби и дядовци - да се радват за малко на внуците си, а не да ги гледат. Майките са майки да си гледат децата от първия миг. бабите могат да помогнат да измият някоя чиния, да наготвят, но до там се простират правомощията им! Имали са време да гледат деца, да са се възползвали тогава! Това си е мое мнение де!  Peace

newsm10  202uu

# 83
  • ул. "Мечтание"
Ноеми, добре дошла сред нас!  Hug

# 84
Нощни очи,  smile3501 newsm74

мотивираш ме и мен най-сетне да се кача на степера и пак да си почна упражненията  newsm39 newsm35 jump

# 85
Подкрепям Нощни очи за това, че е хубаво всяко семейство да си е самостоятелно /ако има тази възможност естествено/ При нас бабите се изредиха по 1 седмица всяка, помагаха с готвене, чистене, пране ... домакинските неща. Дори за това кратко време и двамата с мъжа ми успяхме да се поскараме той със своята, а аз с моята майка  Blush Сега много се чудя дали да идва въобще някоя от бабите ...

# 86
Flower, поне вече имаш опит, както и много от вас.

# 87
  • ул. "Мечтание"
chopi, когато се роди сина ми, аз нямах никакъв опит, бебе даже не бях държала в ръцете си дори, камо ли да знам как се гледа, но пък смятам, че това ми беше по-скоро в плюс, защото не бях обременена с теории и разчитах на инстинкта си!
Но пък със сигурност нямаше да добия опит с баби край себе си!  Peace

мотивираш ме и мен най-сетне да се кача на степера и пак да си почна упражненията  newsm39 newsm35 jump

Ами хайде де, какво чакаш!

# 88
ми все ми е тежко на стомаха, и си казвам айде по-късно; не, от утре...
 hahaha

# 89
  • София, Лагера
Аз предварително учтиво помолих бабите "на първо време" да не идват. Научих се сама на всичко. Е, беше трудно първите 2-3 дни, не бях докосвала малко бебе  Wink, но.. то си е инстинкт. Само с памперса беше доста комично, след като 20 мин безуспешно се борих с това чудо на техниката  Whistling, се наложи да извикам приятелка да ми покаже как става номера (в болницата не ни показаха).
... но само като си представя какво пречкане щеше да падне с бабите...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт