3 пъти му пада пломба на малкият...

• 4 231
  • 12
  •   1
Отговори
Много съм се притеснила вече.
На 4 г. ми детенце вече за 3 ти път в разстояние на седмица му пада пломбата.
Вчера пак я сложиха и днес отново падна....
Първо сложиха фото-полимер. Падна. Втори път фото-полимер. Отново падна. Трети път някакъв цимент. Днес отново падна.
Детето вече се психира .
Зъболекарката не препоръчвала амалгама. Обаче аз вече сериозно започвам да се съмнявам в нея, защото 3 пъти да пада пломбата ми е в повече. Бавачката на сина ми е медицинска сестра в стоматологичен кабинет и ми каза , че амалгамата била по подходяща в случая и нямало да падне. Вече не знам какво да правя.
Моля споделете падат ли на децата ви пломбите и как са направени( амалгами, цименти или фото-полимери)???
Ужасно съм притеснена. Вече се вкарвам във всякакви филми, как ще направят беля с тоя зъб  и ще стане някакво усложнение Sad

# 1
  • София
Странна работа....
За фотополимерът, разбирам защо пада, но цимента?!
На млечни зъби не е желателно да се поставя фотополимер, предвид техниката на работа с него. Аз препоръчвам глас-йономерен цимент, тъй като отделя калциеви йони и за млечни зъби е най-подходящият избор.

# 2
Зара , благодаря ти, но точно глас- йономерен цимент му сложиха и пак падна...  Sad
Зъболекарката каза, че максимум тоз цимент да издържал 5 месеца, а той още на другият ден падна.

# 3
  • София
Явно има проблем с цимента. Слагала съм многократно, дори на възрастни и издържа години. Мисля, че проблема не е в материалите.

# 4
  • Sofia
И на дъщеря ми и падна пломбата на млечен зъб 10 месеца след поставянето. Значи е нормално...

# 5
Ох, 10 месеца все пак е нещо, а на моето момче му пада на другият ден.
Записах час при друг зъболекар...
Благодаря ви   bouquet

# 6
  • В.Търново
Синът ми е на 8г. и има от черните пломби.Не са му падали.Да не би проблема да е в заболекарката? newsm78Работили ли сте друг път с нея,има ли опит с деца?Това си е травма наистина за малко дете.Що не смените зъболекарката!Какъв ще е тоя зъб,че да не задържи пломбата? Peace

# 7
И на дъщеря ми и падна пломбата на млечен зъб 10 месеца след поставянето. Значи е нормално...

Не е нормално.

Сменете си стоматолозите Peace

Явно има проблем с цимента. Слагала съм многократно, дори на възрастни и издържа години. Мисля, че проблема не е в материалите.

Проблема май е в почистването..

# 8
И аз съм за смяна на стоматолозите.
И при нас беше така . Като ги смених няма проблем оттогава. Да не говорим и за мероприятието малко дете на зъболекар. 2 часа рев преди зъболекаря, рев там въобще ужас.
При сегашните ходим от 5 години засега няма оплаквания, зано така си остане.

# 9
  • София
Според мен не се подсушава добре зъбчето преди да се сложи материяла.Брат ми е зъболекар  и моето дете е страхотен пациент-не я е страх,не мърда,но дори със слюносмукател много се мокри ,а и трудно си държи устата широко отворена по-дълго.Та брат ми ми каза ,че при децата това е голям проблем-трябва да се работи много леко и бързо,преди всичко да се намокри от слюнката.Та опитайте с друг зъболекар,който по ще се справи с тази задача.

# 10
Благодаря ви, ние сме вече при друг зъболекар.
  bouquet

# 11
  • Sofia

Не е нормално.

Сменете си стоматолозите Peace

Вече го направих.

# 12
Според мен зъбът не е бил сух при поставяне на пломбата.Иначе няма обяснение.
Успех с новия стоматолог!

Общи условия

Активация на акаунт