Препис от решението на делото за осиновяване

• 2 971
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте искам да попитам ако отида със моята осиновителка във Окръжния Сьд тя има ли право да поиска да и баде издадено препс от решението на делото за осиновяване на което все пак и тя е страна и ще е проблем ли да и извадят препис тьй като тя е разведена вече със осиновителя ми а във архива на съда намерих № на делото на негово име и ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.

# 1
Здравейте искам да попитам ако отида със моята осиновителка във Окръжния Сьд тя има ли право да поиска да и баде издадено препс от решението на делото за осиновяване на което все пак и тя е страна и ще е проблем ли да и извадят препис тьй като тя е разведена вече със осиновителя ми а във архива на съда намерих № на делото на негово име и ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.

# 2
Абе...
зависи от съда и от съдията, който ще разпише резолюцията ...
Във всеки случай,  има вероятност за й дадат препис от решението. Моето мнение е, че са задължени да й го дадат. Факт, обаче че някои съдилища отказват

# 3
А твоята осиновителка няма ли решение от съда?Защото на мен ми дадоха  Hug

# 4
  • Вън от пространство и време
и ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.

Не е задължително да съдържа имена и ЕГН. В решението за едното ми дете има само имената на БР, в решението за другото - никакви данни.
По-полезно ще бъде като страна по делото майка ти да се опита да прочете документите от самото дело. Само че не знам дали има срок и какъв е, в който те се пазят в архив. Това юристите могат да ти го кажат.

# 5
ами маика ми каза че не си спомня да са и дали някакво решение  newsm78 каза че знае моите 3имена първоначалните и това че БМ е била на 19г. от гр.Монтана нищо повече затова мися че ако поиска препис на делото може да има повече данни за БР.

# 6
  • Някъде в България
В моето решение няма никакви данни за бм на дъщеря ми, а при моето осиновяване през 70 -те год. на миналия век изобщо няма решение при майка. Тя също ми знае само трите имена и че майка ми е с полувисше образование. Успех! Hug

# 7
аз съм родена през 1973 г и осиновена почти веднага.На майка ми(жената която ме е осиновила)също не са и дали решение.Започвам да мисля че тази липса на документи е била някаква масова практика

# 8
  • космополитно
... ако все пак получим решението на делото някои знае ли какво сьдьржа то има ли имена или ЕГН на биолог.мйка.Благодаря за отговора предварително.

Потърси тук някъде преди време бях задала сходна тема, но за данните и достъпа до тях от архивирано дело по осиновяване- там според мен би трябвало да има съхранени абсолютно всички данни за детето и БР, които са били известни навремето. Ще прочетеш и мненията  на включилите се по темата!
Аз си пазя решението на съда по делото ни, но в нашия случай няма никакви данни за БМ(била е сам родител)- нито  ЕГН, нито Имена (бащино и фамилия)...
Но си спомням, че при едно отиване в дома помолих да ми кажат в колко часа е родено детето и директорката на Дома дойде с някаква лична папка на детето, отвори и прочете. Моя позната, с която бях  тогава се оказа зад гърба на директорката(която държеше папката полуотворена пред себе си, така че аз нищо не виждах) и надзъртайки крадешком беше мернала ЕГН на БМ , че и град и адрес (град,квартал и блок)... Но понеже в още същия ден "докладвайки" ми говореше с несигурност: "квартал..., блок Май едикойси.." пропуснах информацията покрай ушите си Tired

Имаш пропусната буквичка в заглавието си - допълни я! Praynig

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 01:40 от Venecias

Общи условия

Активация на акаунт