Отговори
# 255
  • у нас
Юлия-  newsm20 няма как да го изтърпя това... за кг недейте че ще кача снимка в албума преди да спра цигарите и сега за да видите що за разлика става. Мъжо няма да иска да ме погледне след като родя ooooh!, а аз от сега му точа лиги Crazy

# 256
psm , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

Пожелавам ти да си жива и здрава,
весела и засмяна,
много обичана и желана!!!   bouquet

# 257
  • Sofia, Bulgaria
psm  
И на мен ми е малко нисък хемоглобина,но реших да не пия нищо за сега .Ще видим началото на другия месец как ще е и ще решавам.С Габи се натъпках с хапове и сега гледам да си ги спестя.За килограмите съм с 2 по малко от преди да забременея,ама те мойте така или иначе са си ми много.И трите пъти до сега така бях и когато спре кърмата качвам по 30 ,а хората тогава свалят.Луда работа ,ама на  #Cussing out. Не ви споменах,че бях на лекар в понеделник и бебчето за сега е добре,но върви мъничко май 1.900 кг.а съм в 34та седмица.Това обаче не ме притеснява.Голямата ми щерка се роди най малка 2,400 кг,а Габи най-голяма 3,350 кг.Да е живо и здраво само ,а пък колкото -толкова.Взех си направлението за раждане и осъзнах ,че момента е наближил.Колкото и да ме мъчат жегите и корема и всичко,все още обаче не ми се ражда.Този път времето ми мина много бързо и не успях да се насладя максимално на коремчето ми.От опит знам,че много бързо след раждането идва и носталгията по голямото коремче  Crazy.Пак ми изтече времето за писане   ooooh! Ами хубава вечер на всички  Hug Heart Eyes Hug

# 258
  • у нас
да не се изказвам много силно, но имам чувството че коремчето може да ми липсва мъничко в началото само Peace иначе толкова неща ми се правят, на толкова места ми се ходи... разбира се в момента детето е най-важно и се моля да си е наред и да се появи живо и здраво Heart Eyes но...

Emilli Arie момента вярно идва  Laughing важното е септември да се отчетем със здрави деца Hug

# 259
Момичета, здравейте и от мен!
Няколко дни само ви чета и нямам време за писане че във вкъщи е един ремонт... ужас!
И малко да ви се оплача, не стига че вкъщи е като след паднала бомба и не мога да смогна с чистенето, но от два дена ме боли лявата плешка и чаша с вода не мога да вдигна с тази ръка, чак лошо ми става от болка, и естествено според мъжа ми аз съм виновна, защо съм спала на отворена врата .... ама на него му лесно ... не му е тежко, не му е жега .... за капак и в офиса толкова работа .. нямам търпение да изляза болничен, а шефа ми съобщи .. "ти нали ще продължиш да идваш докато си ОК, а после ще ти носим всичко вкъщи"  Shocked
А краката ми ... вече нямам глезени! Cry
За помощничките ... не искам никой вкъщи, неискаm никой да ми дава съвети и насоки, вярно че ми е за първи път но мисля че не е чак толкова страшно, всеки се учи!
Извинявайте ако съм Ви натоварила, но на кой да си кажа мъките ако не тук!
PSM - Честит рожден ден и от мен с най-добри пожелания!

# 260
  • София
psm, Честит Рожден Ден! Бъди здрава, щастлива и усмихната! И септември щъркелът да ти донесе най-прекрасния подарък!

Не знам как ще ви прозвучи, но с Ивана аз си спазвах традицията първите 40 дни след раждането посещения при майката и бебето да  не се допускат. Вкъщи е идвал единствено педиатъра и майка ми за 1 седмица. Бебка я показвахме по скайпа на роднините и приятелите, а на погачата вече поканихме всички. Е, тогава беше януари месец, имаше и грипна епидемия и никой не реагира странно на това наше решение. Сега пак мисля, ако не 40 дни, то поне месец да ограничавам достъпа. Тази практика я има не само у нас, но и на Изток. Препоръча ни я йога-инструкторката. После прочетох за това в книгата за Традиционната Китайска Медицина.

# 261
psm, честит рожден ден! Здраве, щастие и късмет ти желая   bouquet

И аз днес съм с подути глезени - за първи път ми се случва, почна се  Rolling Eyes

# 262
  • у нас
изтипосах се в албума hahaha сега.... и преди да спра цигарите и да забременея....ех (въздишка Whistling )

# 263
bibi.d - Незнам дали ще ти помогне, обаче от както започнах да ходя на басейн и не съм получавала никакви схващания в гарба и болки в кръста. Много добре ми се отразяват. Ако престана да ходя, пак започва да ме схваща гърба и като отида и след това няма нищо. Ходя на закрит басейн с температура на водата около 26 градуса. Знам че в студена и гореща вода е опасно за бременността, само не разбрах защо в басейни в минерални води е противопоказно - заради температурата или заради съдържанието на водата.

# 264
diana.pd, малко завиждам за басейна. Много ми се плува и знам, че във водата ще ми олекне корема, така че ще се снеме тежестта от кръста и гърба... ех... обаче страшно много ме е страх от инфекции. Всеки път, когато отида да плувам, после лекувам инфекции... Говорих си с мъж ми, едва ли не го молих за разрешение да ходя да плувам някъде, а той много нежно ми обясни: недей точно сега, става ли? Всеки път отиваш с ентусиазъм и после се чудим какви антибиотици и чудеса да пием, та да се лекуваме.
И е прав... но ми е тъжно, да имах поне вана....

# 265
  • София
Tommelise, сега ме нави още повече да пусна снимки с моя шкембак - предупреждавам хора със слаби сърца да не гледат Joy В събота изпращам малкия на село и ще съм сама - обещавам в ранния следобяд да ви ги пусна да се посмеете

# 266
  • у нас
eeee ама при теб са близнаци  Laughing очаква се да си малко по напред с маТрЯла Hug

# 267
лека нощ милички   newsm46

# 268
Melani34, радвам се, че детето ти е по-добре сега  Hug. Не знаех дори, че може да се вдига такава температура.

Butlins, по отношение на гледането на бебето - и аз се чувствам по същия начин като теб. С майка ми си говорихме на дълго и на широко преди няколко седмици, понеже смяташе, че ще ми е нужна помощ и питаше дали искаме да дойде. При нас първо това за момента не е възможно, тъй като сме в една стая и няма място за друг човек. Но дори и да бяхме в по-голям апартамент, й казах, че ми се иска сами да се научим да се справяме, така или иначе нас ни чака, а и да си свикнем на режимите с бебето, изобщо всичко. При нас е важно и това, че мъжът ми си е вкъщи през последните месеци и тогава ще си бъде. Но не мисля, че ще ми е стопроцентова помощ, защото е с болки в кръста, откриха му някаква дискова болест. Но все пак ще ми е помощ. Единствено ме притеснява, ако се наложи да родя секцио - каква помощ и до кога ще ми е нужна? Мъжът ми дали ще се справи в усложнената ситуация ... и такива едни мисли. Но пък и сестра му е тук, и то живее на 10 минути пеша. Не казвам, че ще е на наше разположение както би била една пенсионирана майка или свекърва, но все пак ще е помощ.
И наистина, към майките, които са раждали секцио - колко време ви отне, докато можете да се грижите пълноценно за бебчетата си, и помощ за всичко ли е нужна? Аз го задавам този въпрос, но съм наясно, че при всеки е индивидуално. Изобщо не искам да се стига до там - но човек трябва за всичко да помисли.
А иначе новородените наистина са със слаб имунитет, но не чак толкова колкото се смяташе едно време. Не само в Холандия, а ми и за други страни знам - дори още в болницата се изреждат сума ти роднини. За тук не знам точно какви са традициите, но щом е разрешено да си с няколко придружителя по време на раждането (различните болници различно де), значи няма проблем. Да не говорим, че с разходките навън може да се почне още в първите дни, а не след 40, както беше преди.
Мирка, ти в такъв случай, предполагам, си на мнение, че не трябва да се извежда детето до 30-40 дни? Ама защо? Особено в нашия случай, както ще е толкова хубаво времето още. Пък нали и таткото все ще излезе за нещо, и носи всичко от вън - не може да се изолира напълно бебето, а и  не е нужно до колкото разбирам от прочетени неща. Но ако причината е била грипната епидемия - разбирам все пак.
А за мазането против стрии - и аз почти го зарязах. Първия триместър много стриктно си се мажех по два пъти на ден с лосиона на Палмърс. И после като взех да проучвам тези парабени и като видях, че и там има  Shocked и го спрях (мазала съм се в най-важния за оформяне на органите триместър  Confused). После притесненията около БХС-то и амниото и не ми пукаше за стриите. И после докато се наканя да си взема нещо натурално, и така и не взех. Сега се мажа няколко пъти в седмицата със зехтин, като се сетя.
За подплънките за кърмене - благодаря ти за съвета, ще го имам предвид за по-натам, особено ако не ми харесват еднократните. Аз си взех на Лансинох, добри отзиви имаха, но ще видим. Гледах и многократни, но ми се сториха дебелички и си помислих, че сигурно ще си личат през сутиена (като релеф имам предвид).

# 269
  • Варна
 Добро утро, по повод извеждането на детето и за гостите извън кръгът на родниниите първите 40 дена,четох от книгата на Алена мисля че душата на детето се вселява в него до 40-я ден и затова се пази от зли очи и други, сега който иска вярва.Нали знаете че в БГ всичко се върти около тия 40 дни (сватби,погребения,новородени).

Както и за имената не се кръщава на починал човек и не е хубаво да се взема цялото име заради кармата, такива работи....Не ме мислете за луда попадна ми книгата на Алена и ми станаха интересни някои работи и ги прочетох.
 Да отворя темата за имената готови ли сте всички ще има ли сърдити??!!Аз се двоумя за едни НННН  с две или с едно да е не искам да мъча детето като порасне да обеснява как се пище името му.Става въпрос за ЙОАННА или ЙОАНА newsm78

Общи условия

Активация на акаунт