Отговори
# 375
Здравейте, имате "гууууу" от Марти, който гледа право насам към монитора
Ние изкарахме едно малко леко вирусче, но даже не вдигна температура. Понеже имаше и други деца да чакат при лекарката, нас ни оставиха да изчакаме в стаята за детска консултация - така се чудех дали да не го премеря на кантара и на линийката  Embarassed После си викам "малката, не си на 7 годинки и това не ти е кукла"  Laughing И не го премерих

Никъде не мога да намеря кремчето за обезболяване Емла - звъня по аптеките, те звънят в склада си - нищо.

# 376
Здравейте!
Тини-мини и ние с нашата педиатърка така сме говорили, да се слага първо трите Пентаксима след това Синфлорикс, даже нещо спомена, че Синфлорикса можело да я откажа, но за това не съм много сигурна, понеже на мен дилемата когато говорихме ми беше дали изобщо да слагам някакви ваксини и не обърнах много внимание!

Екселент, мен ако питаш не мъчи детето с тези сокчета не само, че няма смисъл от тях, но и не са безвредни. По-добре, ако си решила да захранваш дай някакво пюре или каша, аз предният път започнах с оризова каша.

Фрох, много е хубава Али!

Аситас, не знам дали АМ ще реши проблема, по-скоро може би е необходима консултация с ганстроентеролог, ако става дума за някакъв много силен рефлукс!

# 377
  • Бургас
ASITA5,megan@,както бях писала в края на предната теме и ние го минахме тоя ад.Вени се дърпаше в момента,в който усети гърда, в същото време биберон залагалката я засмукваше настървено.Пробвайте кърмене когато бебоците са заспали или в момента на събуждане,само така ядяхме близо два месеца.Друго ,което може да правите е да ги гушкате и друсате на ръце с биба в устата докато се успокоят или унесат,след това дърпате бибата и пъхате гърда веднага.
Важното е да не се отказвате,а да сте упорити!Ако пропуснете хранене,се изцеждайте по малко с помпа,за да стимулирате производството на кърма!
При нас сега нещата се поуспокоиха и сега уж  е по-добре ,понякога пак се опъва,но аз не се отказвам.Вдигам я да се уригне,поуспокоявам я и после пак давам.Може и да им е жега сега ,при нас кърменето в легнало положение  е преобладаващо напоследък!
И още тази седмица е седмица на кърменето,може да посетите някое от мероприятията и да попитате за проблема!
Поздрави и уапех!

# 378
  • Варна
ASITA5,megan@, и ние имаме същия проблем с кърменето,така че споко не сте сами.
Действам точно както е описала  tedy_sp  и засега се справяме.

# 379
Бумеранг, Калоян от 3 дни яде по 3-5 минути и пуска, кърма има, защото той като пусне и се вижда, че тече, но той се дърпа, после пак захапва и така докато съвсем се изнерви и почне да реве, като го гушна и се успокоява и явно се е ная, но след 2 часа е гладен  Rolling Eyes освен това по цял ден ръцете са му в устата и лапа всичко, което докопа  Whistling вчера вечерта рева много, намазах с Дентинокс гелче за зъбки и се успокои за 10-15 минути, дали са зъби    Mr. Green Rolling Eyes и какво да направя, за да и суче нормално /или няма такова вълшебство Mr. GreenSimple Smile
това, което описваш, са признаци на скок на растежа. бебето е неспокойно, когато струята на млякото намалее. Когато се налага да положи повече услилие да добие млякото, се ядосва. В такива случаи добре действа помощ от мама- а именно прилагане на компресия на гърдата. Така ще се улесни притокът на кърма към устата на бебето и то ще може да се нахрани пълноценно. Много правилно постъпваш, когато гушкаш бебето, за да се успокои- това е много успешен начин за намаляване на нервността му. После пак може да предложиш да суче. Други майки успяват да нахранят бебето, като кърмят, докато ходят из стаята ритмично и бавно.
Предложението на Теди_сп също е много подходящо- в сънено състояние бебетата не са склонни да протестират и се хранят без проблем.

# 380
здравейте,мили4ки Hug
Този път имам въпрос :днес Ивето е много кисела цял ден  Whistling и аз ве4е си мился 4е може да са зъби ?не знам ,не искка да яде много,изяжда половината и по4ва да реве ,дърпа се,пробвах да дам и води4ка след това ,продължава да се дърпа и да пла4ка Sadръцете и вси4ки игра4ки са и в устата,ама то е от едно известно време така...Ина4е няма температурка засега,но ще я наблюдавам  Peace оризовата каша я давам сутрин,не я иска много,но пак успявам 5-6 лъжи4ки да и дам,и следобед давам пюренце,него го хапва по добре,но имам 4увстото 4е си 4е6е венците с лъжи4ката,така ми бута ръката с нейната ръ4и4ка  Hug вие как мислете дали са зъби???
 Hug на вси4ки

# 381
Ани, и на мен на това ми прилича! Можеш да намажеш Ивето с някакво гелче и да и дадеш нещо за почесване на зъбките. За яденето не се притеснявай, колкото изяде толкова и без това до 1г. основна храна за децата си е млякото, важното е него да си пие!
 Hug

# 382
Здравейте и от нас с Петьо! Яко ни мъчат зъби ! Не си втълпявам ,сигурна съм.Мъжът ми е имал на  4 месеца зъб ,та не знам да не ме изненада и Петето сега ConfusedНеспокоен е ,пищи ,не иска да яде както трябва,точи лиги ,постоянно е мокър,венците му са побелели и го мажа с Калгел,но засега безуспешно ,защото го облекчава само за 15 ,20 минути и после пак рев Confused
Освен това и в жегите не може да спи през деня .Става нетърпимо - гладен ,изнервен,лиги текат...не иска да стои в зимния кош на количката  и утре ще слагам другия.Няма пълно легнало положение ,но не мога повече така ,той все иска нещо да гледа.Ще спи на 45 градуса и това е .
Вчер се обърна сам за първи път и оттогава само това прави Laughing
Където и да го оставя ,все се върти .Интересното е ,че се обръща само на едната страна ,на другата не може  Confused

# 383
  • Бургас
Най-после успях да намеря малко време и качих снимките от Бургаската среща.
Беше много приятно да се видим с майчетата отново,но вече без кореми,а с малките бебоци!Радвам се,че се запознахме със Сесил и Зарче!
Непременно трябва да повторим срещичката!
Поздрави на всички и целувки на ангелчетата!

# 384
Благодаря ти,Звездичка ! И аз така направих,намазах я с едно гел4е,много ми го похвалиха други мами bonjela се казва.сега се поуспокои и заспа.Имахме гости и естествено по правило  беше послушна (като цяло)Всъщност аз не мога да се опла4а от ивето,ама винаги щом дойдат гости е безупре4на Simple Smile)))как го прави,незнам  Hug бонбонка Simple Smile
хайде,мили4ки,много целувки на вси4ки !

# 385
Момичета,пак съм аз Simple Smile))4ета още за захранването по разните сайтове в нета,но искам да питам и вас,4е има и мами сопит,на които имам доверие  Peace Hug Аз сега давам сутрин оризова каши4ка няколко лъжи4ки и после оби4айното мляко.Следобед въведох от 2 дни зелен4уковото пюре(3-4 лъжи4ки засега) и пак след него оби4айното мляко.НО кога се измества примерно 1 хранене?явно трябва след време да сменя първо да давам пюрето и тогаава млякото?или първо каши4ката и тогава млякото??знам 4е е рано още,но след 1-ят месец ли примерно ?
И също според вас колко време трябва да давам само зелен4уково пюре?кога да запо4на с плодовото?аз си мисля 2 седмици примерно  newsm78
 Извинявам се ако на някой му се струват смешни моите въпроси,но искам да знам вси4ко,да съм наясно с вси4ки подробности по с време,а не да се правя на знаеща само Simple Smile)))
благодаря ви,предварително,или4ки!лека ве4ер на всик4и!

# 386
Добро утро майчета, минавам да ви кажа че след седмица борба съм почти със същият резултат, Денис предимно си суче цял ден, 1 път слетобед и вечер преди лягане обаче му давам АМ, щото иначе рискувам да си изде ръцете от глад...Сутрин си имам кърма обаче не мога да се оплача, може би защото не кърмя цяла вечер.Пия един лактогонен чай и едни хомеопатични хапчета..Така или иначе мисля да си запазя този начин на приложение,тоест да не минавам изцяло на АМ...Абе щом удържах 4 месеца пак само на кърма не е малко  Tired Peace
Другата седмица сме на пробно теглене и ще видим за какво става въпрос и ваксинките ще ни ги бият тогава...Вие какви хомеопатични давахте за ваксините и как ги давахте? едното си споням че беше Туя май.
НА мен цикъла още не ми е дошъл, и супе рмного се кефия, ама вчера ми прицапа съвсем леко  ooooh! ужас, дали не е от това че ми намаля кърмата изведнъж  newsm78
Мамииииииии като чета какви са ви големи бебоците нараво се хващам за главата, да са ви живи и здрави   bouquet  Mr. Green
Хаиде лек ден и да не ходите много по слънцето Simple Smile))))))))

# 387
Здравейте,аз съм една априлска мама ,може ли и аз да се включа във вашата темичка. На 33 години съм имам бебе Елена родено на 19 .04.2010. (2,850 и 48см.)Имам и по голяма кака на 9г.Чета ви още от бременните теми ,но все не намирах смелост да се включа и аз.Много неща научих от вас които ми помогнаха през изтеклите 3 месеца .

# 388
соня 77- добре дошла при нас Hug

anni2002- аз съм решила да захранвам по тази схема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0 ,от 6 месец... сина ми го захраних първоначално с плодово пюре, след това  зеленчуково и кашички.

# 389
Здравейте мами,

Аз също съм априлска мама и ето най-после че се включвам към вашата групичка! Моето слънчице Ана се роди на 01.04 - 3600гр. и 50см!

Слънчев и усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт