Отговори
# 615
Привет и от мен. А добре се подпедих тези дни. Температура, повръщане, диария, но най ме притеснява че кърмата ми намаля. Пия много течности, но не ям много. Добре че малката е добре, пък днес явно за да ме подкрепи се изака три пъти, защото три дни пропусна, акитата са нормални. Ако имате някакви препоръки относно това как да спася кърмата казвайте...

# 616
  • София
някой хомеопатични да препоръчате??? Тенксссссссссссс
Diarrhoea
Arsenicum: Diarrhoea brought on by food which has gone off slightly, or diarrhoea which gets worse when baby is given cold food or drinks, with baby exhausted, breathless, and emaciated

Chamomilla: Diarrhoea associated with teething, greenish stools, baby irritable and difficult to please  - това ми звучи най като за вашия случай

Colocynth: Diarrhoea when there is also colic

Nux when diarrhoea is caused by over-feeding

Podophyllum: Use when baby passes watery stools after eating or drinking, and even during washing

Bryonia is indicated when diarrhoea is caused by sour fruit or by drinking cold drinks when overheated, slightest movement makes diarrhoea worse

Aconite is helpful in the very first stages of diarrhoea only
eй тези всичките са за различни типове диария, но аз бих се посъветвала с хомеопат за дозата и точния препарат. хидрасек е много добро нехомеопатично, но не зная над 6 или над 3 месеца беше

# 617
 мерси биби ама къв е тоя сите дет 4ерпиш инфото?? хареса ми  Mr. Green

# 618
  • София
мерси биби ама къв е тоя сите дет 4ерпиш инфото?? хареса ми  Mr. Green

http://www.greenkiddie.co.uk/ запе`йте моля

# 619
здравейте мамчета  Hug
аз не се включвам много, но гледам да съм повечеко навън, а и няма кой да ми помага и не смогвам...
я ми кажете, вашите бебчовци по колко време спят през деня и колко хранения имат на ден?

моята кукла нещо си разби режима. много я дразнят венците и мрънка, а от няколко дни започна да се буди през 2 часа нощем и ме побърква. ние до сега бяхме на 6-7 хранения на денонощие с пауза 3 часа  (не можахме да махнем нощното и още се будеше по 1 път да суче). от няколко дни обаче не иска да яде - не е гладна на 3тия час и започва борба. с мъжът ми решихме да увеличим паузата и от 2 дни сме на 5 хранения с по 4 часа разлика. не знам дали е нормално. вие как се храните?
иначе суче и дохранвам. мисля, че изяжда по 140-150 мл. на хранене.

със спането как сте? ние спим по около 40 мин. между храненияата. понякога пропуска де... На няколко пъти си дръпва един дълъг сън от около 1,5 - 2 часа пез деня.

# 620
  • Варна
tansu, напълно нормално е такова хранене,все пак вече бебчовците са големи.
Моята Ева от 1 месец е на 5 хранения през 4 часа.

За спането-сутрин се будим към 7,30 после към 10,30 спи за 30 минути и следобед
прави един дълъг сън 2-3 часа или 2 по- кратки.

# 621
 tansu, да не ти намалее кърмата, 5 кърмения за денонощието на тази възраст ми се струват малко, по-скоро не е ли добре да намалиш дохранването, а кърменето да си остане 6,7 пъти

Криси, не се притеснявай, ако по-време на боледуването ти е намаляла кърмата като оздравееш нещата ще се нормализират, добре е че приемаш достатъчно течности, може да си вземеш и от българския лактогонен чай

froh, да така смятам да захранвам. Няма проблем да се комбинират двата метода, поне съм чела, че има майки, които са ги комбинирали. Иначе, аз смятам да предлагам храни, които са подходящи за възрастта, но да спазвам принципа с микродозите. В тази връзка първите неща, които сигурно ще дам са традиционните за началото на захранването: картоф, морков, ориз, чушка и някакви подходящи плодове например тиква, круша, банан и изобщо всичко друго, което ние консумираме и е подходящо за бебе на 6-7 месечна възраст.

Myriam, аз отдавна го бях забелязала това съвпадение, даже го бях отбелязала тук, а при тебе наистина се е получила хубава комбинация Мариана=Мария+Ана  Simple Smile

# 622
Мерси за отговора Звездичка! Притесняваме и факта че ми дойде цикъла и си ми тече както течеше преди да забременея, а по принцип знам че цикъла идва след като ти спре кърмата.

# 623
За режима - Алекс яде в 6 - 6.30; 10; 14; 16-16.30; 20.30-21 и си ляга. Тоест 5 хранения на ден! Спи от към  21.30 до към 6 без да се буди , а през деня спи различно  когато ги сложа тогава. Понякога спи и между първото и 2ро хранен сутрин и малко следобяд - ако пък стачкъва сутринта - спи няколко часа следобяд  Flutter

криси26 не е задължително да ти спира кърмата , за да имаш цикъл!!!! Не може да се лежи на това ухо   Flutter

# 624
Krisi, кърменето може да отложи възстановяването на цикъла, но в никакъв случай това, че ти е дошъл не води до спиране на кърмата.

# 625
Аз също имам намерение да захранвам педагогически или по-скоро интуитивно.  Laughing Мое лично мнение е кърменето и захранването трябва да са един естествен процес и индивидуално обусловен.Аз да се ръководя от бебето,а не то от някакви програми и да се ядосвам защо не яде еди какво си и т.н.Мисля леко и постепенно да предложа от всичко,което не съдържа неподходящи за възрастта на детето вещества.Нещо такова.Ще изчета темите за педагогическото и ще реша  Peace

# 626
  • София
Звездичка!,"Cveteto", благодаря за споделеното мнение и идеи. Съгласна съм, че захранването трябва да е естествен процес, съобразен с индивидуалността на детето. Затова и аз ще продължа да чета - имам на разположение още месец и половина, за да реша, кое ще е най-подходящо за госпожицата. И ще действам според нейната реакция  Grinning

krisi26, както kaat вече ти е написала, възстановяването на цикъла не е нито причина, нито сигнал, че кърмата ти спира.

tansu, режимът общо взето ни се налага от самити деца - от индивидуалните им потребности, които с времето се променят.
Понякога и децата си имат "лоши" дни или дори цели периоди. Всъщност не е задължително да са непременно лоши. Ние например
продължаваме да се храним средно по 6-7 пъти на денонощие, включително и през нощта. Обикновено след като заспи вечер към
21,30 ч. Али се буди за папане между 1,00- 2,30 ч., след това между 4,00 и 5,00 ч. , после към 8,00-9,00 ч.
Спането й през деня не подлежи на никакъв режим - има дни, през които почти не спи. Най-много да придреме за максимум 15-20 минути предиобед и след това следобед. Но в други дни си спи предиобед по час и половина до два и после си поспива и следобеда.
При всички положения обаче това, дали спи или не през деня, не й се отразява на заспиването вечер. Заспива винаги между 21,30-22,00 ч. и се буди чак за нощното хранене.

Това, което обаче от доста време прави, е да се премества из леглото докато спи. Намирала съм я в какви ли не пози на какви ли не посоки - напреки, по диагонал, с крака на мястото на главата и глава на мястото на краката... Понякога я намествам отново както на мен ми се струва, че трябва, но друг път я оставям и така нощес детето направи един пълен оборот в леглото  Mr. Green - върна се обратно на място, така, както я бях поставила в началото след като обиколи леглото във всички посоки. Както нашият тати каза - един малък Майкъл Палин. Но за разлика от него прави фул съркъл за няколко часа Laughing Има ли още такива пътешественичета ???

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 00:34 от froh

# 627
Здравейте мили дами  Hug  Толкова отдавна не съм писала... Но сега ще се върна малко назад да влезна в крачка.

Най-новото от нас е, че от 3 дена съм на хапчета за спиране на кърма  Tired . Нали от 2 мес я хранех само с помпа и от шише. Така и не пожела да захапе. И от тая помпа такива рани жестоки ми станаха, че не ми се разправя. Последния път се напълни с кръв и вече отидох на лекар. Който като видя ситуацията, каза че раните са много дълбоки и че няма да може едновременно да се лекувам и да я храня и че няма смисъл да се мъча повече. Та така. От тия хапчета малко гадно ми става, че си имат странични действия, ама 14 дена ще изтърпя. Много ме беше яд, щото циците ми бяха пълни, ама тва е. Сега Габи е на Нан Сензитив.
Другото ново е, че от 2 дена е факир по обръщането по корем. При вас сигурно отдавна е така, че почти всички сте доста по-големи.
Не ме забравяйте, момичета. Септември като си се прибера в София отново ще съм на линия. Редовна редовна  Wink  Ама тука не ми се получава много. А и получих забележка преди време, че само 'по форуми' съм седяла... Tired  Та не искам да дразня положението, че и без това сме в малко обтегнати отношения.
Еййй, само последно да ви кажа - Габи умира да се къпе в морето и басейна  Crazy  Като я вадиме дава един рев... Мале мале  Mr. Green

Много поздрави на всички и ще гледам да се включвам максимално колкото мога  Whistling

# 628
Еййййй, мами благодаря н ВСИЧКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА със закъснение ,ама така ее .На 12 рожден ден посерещам ,на 13 - ти празнуваме за бебето  Hug Crazy и сега намирам време в късни доби да се добера до лаптопа  baby_neutral Laughing

Аз да ви се похваля Ива започва да се смее с глас  Joy толковаааааа е сладка  hahaha

Абе Гале 5  Hug може ли на черното бяло да каже човек  Thinking  bouquet Аааааа новите снимкки са му страхотни  Party Ма ще го изяяяям направо  Peace и какво коремче има на снимката в коритото ,като жабка е .Ама да ти кажа си прилича яко на тебеееее newsm03 newsm53 Има да ви висят разни чавки пред вратата като порасне  hahaha

jinanoel   мак къде ги кри тези сладури досега  Whistling да са ви живи и здрави

# 629
Здравейте мамии Simple Smile
Ние бяхме на село до Габрово за седмица и не можех много да се включвам по темите. Но от днес сме във Варна за седмица-две, в Почивка. Ако сляза до морската ще се оглеждам Simple Smile
Тини-мини, вие до кога сте в Габрово? Ние после пак ще минем от там на връщане към София.
Иначе бебо Дани яко го мъчат зъбите, ужас. Вече се буди нощем, то може и от жегата и пътуванията ни. Но пък се обръща без проблеми по корем вече Simple Smile Това е от нас за сега. За захранване не мисля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт