iovinka, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и дано се сбъдне всичко, за което мечтаеш!Ох, и нашата Теа започна да спи ужасно. Не знам, зъби ли е, глад ли е, но...до 3 е добре и после започва някакъв ад - върти се, размазва си лицето с ръце, мрънка, категорично отказва вече да суче, дори и нощем. В резултат е гладна и от 3 до 6 се налива с чай и към 6 заспива до 8, когато й е първото хранене. Вероятно трябва да увелича малко грамажа на манджите. Давам й по 150гр., но така й се получават по около 750гр. на ден, което май не й стига. Кърмата ми намаля още повече, но все още събирам по 250гр. на ден. И аз имам много неприятно разраняване около едното зърно, което не може да мине вече месец от непрестанната употреба на помпата. Мажа с Lansinoh и има временно подобрение, но в понеделник съм на лекар да видим какво ще каже. Иначе във въртенето е ненадмината, не се спира и за миг по гръб, дори и нощем се обръща и спи по корем. Захранването ще го почна като се приберем от почивките, т.е. в началото на септември и мисля да е с плодово пюре.
tansu, Теа яде 5 пъти, приблизително така: 8, 12, 16, 20, 24. Спи почти след всяко хранене по 40мин. - час.
от топлото време и мойта не иска да суче, но климатика ни спасява и като е на хладно се храни нормално и спинка хубаво, дано се оправят гърдите ти

За спане по корем още и дума не може да става, а като се сетя Леа откога спи така, ехее. Сигурно и това скоро ще стане.
Също така от няколко дни се върти по корем самичък и сега не спира да го прави. Постоянно лежи настрани, даже и така спи понякога. Аз редовно го оставям голичък вкъщи, без памперс, върху една непромокаена постелка да му диша дупето. Стои така около 40 - 50 минути по няколко пъти на ден. А навън задължително е или по потник, или гол. Даже сега се изака яко и като го измих го оставих така без памерс - та сега да видите какъв сън му удари, направо се размазва от кеф - че сме и на терасата.
В периода на отбиване, когато броят кърмения е силно намалял, се променя съставът на кърмата. Майката навлиза в т.нар. период на инволюция, когато количеството на имунни тела в млякото се увеличава и така подготвя бебето максимално за независимата борба със заобикалящата го среда с повишаване на имунитета за сметка на намаления брой сукания на денонощие.