Отговори
# 630
iovinka, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и дано се сбъдне всичко, за което мечтаеш!
Ох, и нашата Теа започна да спи ужасно. Не знам, зъби ли е, глад ли е, но...до 3 е добре и после започва някакъв ад - върти се, размазва си лицето с ръце, мрънка, категорично отказва вече да суче, дори и нощем. В резултат е гладна и от 3 до 6 се налива с чай и към 6 заспива до 8, когато й е първото хранене. Вероятно трябва да увелича малко грамажа на манджите. Давам й по 150гр., но така й се получават по около 750гр. на ден, което май не й стига. Кърмата ми намаля още повече, но все още събирам по 250гр. на ден. И аз имам много неприятно разраняване около едното зърно, което не може да мине вече месец от непрестанната употреба на помпата. Мажа с Lansinoh и има временно подобрение, но в понеделник съм на лекар да видим какво ще каже. Иначе във въртенето е ненадмината, не се спира и за миг по гръб, дори и нощем се обръща и спи по корем. Захранването ще го почна като се приберем от почивките, т.е. в началото на септември и мисля да е с плодово пюре.
tansu, Теа яде 5 пъти, приблизително така: 8, 12, 16, 20, 24. Спи почти след всяко хранене по 40мин. - час.

# 631
марини благодаря ти за пожеланието Hug от топлото време и мойта не иска да суче, но климатика ни спасява и като е на хладно се храни нормално и спинка хубаво, дано се оправят гърдите ти
сега сядам да ви почерпя виртуало Hug днес ставам на 33 години

а сега да почерпя и за МНООООГО ЗДРАВЕ , че ми се случи нещо лошо и се чудя как оцелях, благодарна съм на Господ че ме закриля

мили ванили съжалявам че така се е получило с кърменето при вас, но важното е и двете да се чуствате добре, и Петя още не се обръща но пък е много шавлива непрестанно е в движение, скоро ще е обръщането май, приятно изкарване на морето Hug

# 632
а това е почерпка и за мойта голяма  дъщеричка , тя вчера стана на 14

# 633
Привет и от мен.

Откраднах малко време за форума,че все не ми остава време за него.

milli_vanilli   Hug, на скоро си мислих за теб къде се изгуби. Съжалявам за това,което ти се е случило, важното е,
ти и Габи да сте здрави и щастливи.

Мами,вече не съжалявам,че не купих нова количка за Ради,а използвам количката от баткото.
Моето малко човече не иска в количката,не заспива в нея,само реве. Та го нося и бутам празна количка,докато не ми заспи в ръцето ,тогава го слагам да спи и така се разхождам. Пробвах га до сложа в кенгуру и така да се разхождам,но пак реве.
Дано да е само период,иначе ще остана без ръце  и кръст.

Ради от месец се обръща по корем,но като си натисне коремчето  повръща, вече спи само по корем,и по някое време мрънка да го обърна по гръб,това все още не го може.
От тези жеги Ради не може да спи,само се върти,целият е мокър и суче по-често. Яде по 6-7 пъти на ден, той заспива на гърдата ми,така,че е нормално.
През деня спи два пъти по 2-3 часа и един път 30мин. Вечер заспива в 20,30-21,00ч. и в 6,00ч. е буден,а аз две не въждам.

Изчезвам да почина малко,докато двете мишлета спят.

# 634
iovinka честит рожден ден на теб и на малкото ти голямо съкровище, много здраве, щастие и късмет на теб и цялото ти семейство.

Нещата при мен май се нормализираха, имам кърма и малката е много доволна. Днес я държа само по памперс и е много доволна. Само яде и спи, явно и е доста прохладно.

# 635
EliMeli, вероятно ще сме в Габрово другата седмица - от понеделник до неделя - звънни ако минавате оттам, ще се радвам да се видим.  Hug
Иовинка, Честит рожден ден! Да си жива и здрава, усмихната и щастлива майка и любима! Честито и на дъщеричката ти!   bouquet
И нашият мишок почна да се обръща по корем, ама още не му стига пипето как да си извади ръката и седи затисната.  hahaha За спане по корем още и дума не може да става, а като се сетя Леа откога спи така, ехее. Сигурно и това скоро ще стане.
Със спането е екстра, пу-пу, въпреки жегите - спи продължително 3 пъти през деня - сутрин, на обяд и привечер по 3 и повече часа, а през нощта - или спи от 24 до 7, или има едно събуждане в 4.
Поздрави!   bouquet

# 636

Йовинка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!!!!Бъди здрава, щастлива и обичана!!!!!!!!

Да се включа днес, че после незнам кога, морето ме зовеееее  Flutter Mr. Green заминаваме за Варна, но там няма да съм много мобилна, ако успея да намеря време и превоз ще пиша да се видим, иначе съм решила да се отдам на почивка и плаж, макар , че е доста голяма жега, но ще се климатизираме някак  Twisted Evil Hug

Вчера мерихме Коки при педиатърката, 8100гр и 64см /за 2 седмици е наддал 600грама и 2 см/. Аз също ще захранвам, като се върнем началото на септември, със зеленчуково пюре мисля да е, че с тия мерки кашите не са препоръчителни за малкия шишко Laughing

Айде целувки и от нас!!!

# 637
  • София
И нашият мишок почна да се обръща по корем, ама още не му стига пипето как да си извади ръката и седи затисната.  hahaha За спане по корем още и дума не може да става, а като се сетя Леа откога спи така, ехее. Сигурно и това скоро ще стане.
това със затисната ръка е класика в жанра.  Mr. Green Леа вече спи само по гръб (всички наопаки - тя на терсене Mr. Green). като я сложа по -корем и опъва вратни жили, глеееда, бие главата в матрака, може да е умряла за сън, но вече на заспива така. Може би защото по цял ден е в някякво бясно движение и нощем (20 часа) заспива като тараба и не се обръща. само главата върти. Сутрин обаче така рита като се събуди, че си отлепя лепките на чувала, които са й ... на рамената.  Rolling Eyes От вчера пие чай Хип и вода Хип. Друга вода не близва, но явно жегата я омаломощава , защото днес е изпила 100-120 мл чай. Иначе вече твърдо яде 5 пъти - 8-12-4-8-23,30.

Йовинка, да сте живи и здрави с щерката. Много късмет, здраве и любов!    bouquet  bouquet  bouquet весел празник!

# 638
  • Варна
Йовинка, да сте живи и здрави и много семейно щастие ти желая!  Hug

Страшко онзи ден май слънчаса. Бяхме на разходка до към 13 ч., но само по сенките сме ходили в морската градина. През нощта и аз незнам как успях да се събудя от повръщането на бебо. Цялото му креватче беше в повърнато. После вдигна температура и повърна още няколко пъти. Вчера сутринта ходихме на лекар и казаха, че явно е преял и слънчасал. Цял ден беше много безжизнен, с температура около 38 градуса, като го изправя да се уригне след ядене и повръща. Следобеда се изака яко и откърти, немога да го събудя за баня даже. През целия ден беше на режим с храненето и му давах малко водичка да не се обезводни, че явно му ставаше тежко от млякото. То какъв и режим де - почти неискаше да яде. След 10 - 15 преглъщания дърпах гърдата, за да яде по по-малко и той изобщо не протестираше. Викам си ако и тази сутрин е с температура ще му дам нурофен (детски), но всичко си беше ок. Няма температура, жизнен е, не повръща. Абе за 24 часа мина всичко. Ама то това слънце скапа и мен, какво остава за малкото човече. Даже вече има тен, въпреки че го крия страшно много от слънцето. Започвам да го мажа със слънцезащитен крем вече. И без него си е опасно, каквото и да съдържа. Така като премислям май човек трябва да избере по-малкото зло.

Вече и аз чета за захранването и май ще започвам със зеленчуково пюре. При нас се пада чак ноември месец да започнем. То и в тези жеги неискам и да си помислям за захранване. Аз освен домати, краставици и таратор неискам и да видя друго, толкова тежко ми става от манджи в жегата, какво остава за малкото човече да започна да го захранвам. (да не обидя някой, мое мнение)

Страшко от 3-4 дни пак започна да ака всеки ден и то по 2 пъти. Около месец продължи това да ака веднъж на 2-3 дни.  Peace Също така от няколко дни се върти по корем самичък и сега не спира да го прави. Постоянно лежи настрани, даже и така спи понякога. Аз редовно го оставям голичък вкъщи, без памперс, върху една непромокаена постелка да му диша дупето. Стои така около 40 - 50 минути по няколко пъти на ден. А навън задължително е или по потник, или гол. Даже сега се изака яко и като го измих го оставих така без памерс - та сега да видите какъв сън му удари, направо се размазва от кеф - че сме и на терасата.  Peace Голяма жега, направо нямам търпение да свършва вече, измъчихме се и двамата.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 08:54 от *Галя*

# 639
Iovinka,честит рожден ден на теб и на твоята голяма дъщери4ка!!!да сте живи и здрави,и мн мн семейно щастие!
Мили Ванили-жалко 4е така е станало с кърменето,но по важното е да се нормализират нещата сега..браво на Габи 4е оби4а моренцето!
Вяраа,къде се загуби??
Галя,ох ,милият Страшко...добре 4е бързо се е оправил!Ама то при вас в  БГ големи жеги бе,за първи път 4увам температурата на водата да е 31 градуса!!!????мн исккам като си дойдем да не е така горещо,4е то на нас няма да ни се отрази добре,какво остава за Ивето...тук е около 18-20 градуса днес и цял ден превалява,оттук нататък май все ше е към 20-22,23 градуса....
за спането нощем-от известно време насам Ивето спи до към 4-5 през нощта спокойно и оттам насетне и тя по4ва да се върти,и бошува...дали е от зъбите???а ина4е спинка,не се буди,но е мн неспокойна,обиккновено към 6.30-7,даже някой път 7.30 я храня ве4е.
имам и едно въпрос4е към Бумерангпонеже кърмата ми е само няколко милиграм4ета ве4е и кърмя 1 на ден ,и то преди да дам шишето с АМ.обикновено това "кърмене" е сутрин.така ми казаха 4е постепенно ще спре,защото аз искам да я отбия ве4е,няма никакъв смисъл за 5-10 мл...Но въпросът ми всъщност е дали е правилно така само веднъж на ден,дали не е застояла нещо??а питах за хап4ета,казаха да не пия нищо,щом е толкова малко,просто да из4акам да спре...правилно ли е така и да продължавам ли по този на4ин?
благодаря предварително! Hug

# 640
На тези малки милилитри кърма можеш спокойно и да спреш.Аз когато имах по 40мл.на ден пропуснах един ден след това дадох пак и след това направо спрях .Наблюдавай се за напрежение в гърдите.

# 641
имам и едно въпрос4е към Бумерангпонеже кърмата ми е само няколко милиграм4ета ве4е и кърмя 1 на ден ,и то преди да дам шишето с АМ.обикновено това "кърмене" е сутрин.така ми казаха 4е постепенно ще спре,защото аз искам да я отбия ве4е,няма никакъв смисъл за 5-10 мл...Но въпросът ми всъщност е дали е правилно така само веднъж на ден,дали не е застояла нещо??а питах за хап4ета,казаха да не пия нищо,щом е толкова малко,просто да из4акам да спре...правилно ли е така и да продължавам ли по този на4ин?
всъщност всеки милиграм е важен за изграждане на имунната система на детето  Simple Smile В периода на отбиване, когато броят кърмения е силно намалял, се променя съставът на кърмата. Майката навлиза в т.нар. период на инволюция, когато количеството на имунни тела в млякото се увеличава и така подготвя бебето максимално за независимата борба със заобикалящата го среда с повишаване на имунитета за сметка на намаления брой сукания на денонощие.
Разбира се, щом сте стигнали до решение да приключите с кърменето, си предпиела правилни стъпки. Бързам да те успокоя, че няма опасност кърмата да застои, щом малката суче, пък било то и само сутрин. За да спре от само себе си кърмата, е добре процесът на отбиване да е бавен и постепенен. Щом количествата мляко са 5-10 мл, би могла да прескочиш един ден и да дадеш на бебка да суче на следващия. През следващата седмица следва да увеличиш паузите с още един ден. Наблюдавай тялото си- дали ще усетиш дискомфорт, пълнене на гърдите или напрежение. Ако нямаш такива признаци, вероятно всичко е наред. Имай прдвид, че дори и да спреш окончателно кърменето, гърдите ти ще продължат да секретират - при стискане на зърното ще излизат по няколко капки жълтеникава течност още известно време. Някои майки споменават, че дори 6 месеца след отбиване на детето имат такава секреция.

# 642
...Някои майки споменават, че дори 6 месеца след отбиване на детето имат такава секреция.
Въпреки неуспешното ми кърмене и предния път, като си стиснех гърдата излизаше секрет и 2г. след като бях спряла да "кърмя". Сега ще видим как ще е...

# 643
Bumerang,Благодаря за бързият отговор!!! Hug
благодаря и на вас Гардения и Марини!

# 644
Momicheta!!!
Kakto si se sedqh.....i izvednyj se setih za Margoto ot Sofiq. Ne e pisala ot straaaaaashno mnogo vreme. Nqkoi ima li info za neq? Riazko se pritesnih..... Confused

Sorry ama v momenta nqmam kirilica.

Pozdravi i celuvki na vsichkiiii!!! newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт