Отговори
# 525
Привет!

На бързо да се разпиша,че не съм писала от доста време.

Ивета,бързо оздравяване,имаш двама мъже,който се нуждаят от теб. За мен ,ти си майка героиня,възхищавам ти се.
За връщането и това ще мине към 8-9 месец.

Асита5,аз много се зарадвах,ако има кой да ти помага хич не се чуди. Hug

Excellent , не се дразни,няма смисъл   bouquet

В къщи баткото е настинал и сега ще го лекувам,дано бебо не се зарази,не мога да ги разделя, баткото като е болен е доста крив и иска внимание,вечер не може да спи. Аз съм сама и вече взех да лудвам.

До скоро.

# 526
  • Бургас

Има ли други кифли като мен дет` още на са ходили на АГ след раждането? Тъкмо се наканих и мойто док заминал в Англия отпуск. Явно септември ще бъде май.  Mr. Green

Мда, аз. Аз се наканих миналия месец в края, но моята беше в Русия  Laughing Или поне като и звънях ми се включваше съобщение на руски. Сега се каня да ходя, ама кога ще се наканя...

Надявам се да се организираме пак, но мисля, че това ще стане, когато пак ни дойде някой на гости от Софийските майки.

Ако се организира нещо, сигурно ще дойда дойда. Чета всеки ден, така че няма да изтърва  Mr. Green
Да се похваля, че и Янито се върти от гръб по корем, но по-рядко обратно. От 3 дни вече го возим със стола за кола(преди това беше със коша за новородено, който също се монтира в кола), много е озъбен, даже го качих във фейсбука.  newsm47
Ивета, бързо оздравяване  Цвете, Сава и така е много сладък Simple Smile

# 527
Аз минавам само да ви се похваля че ние си свършихме работата,днес е 8ми ден.Не съм вярвала че мога да се хваля с нещо такова но уви.Дадох му днес запарка от круша и после овесена вода,незнам кое подейства но акото ни е факт.Пак си е така мекичко както преди.Някой има ли наблюдения това да става след ваксинация и да е някакъв страничен ефект от нея.Ще си търся листовките на тия ваксини и ще видя какво пише на тях.

Биби и аз съм от тия,дано тоя месец успея че ми е малко сложна със шофьора работата а и с двете деца ще съм.Картинката е пълна.

# 528
  • Бургас
Здравейте,
при нас новините са и добри и лоши.
Добрата новина е,че в събота кръстихме Вени.Всичко мина много добре изобщао не плака дори се забавлява,понеже страшно се кефи като е на ръце.През цялото време само гледаше и въртеше глава наляво надясно да не би да пропусне нещо.По едно време попа чете молитва ,а нашата си мисли,че я закача и като взе да му гука да му се хили и той едвам успя да довърши.
Всички в църквата много се забавляваха,дори имаше и едни англичани,които останаха да догледат цялото кръщене.
Ще кача снимки да ми видите малкото християнче!
Лошата новина е,че си прецаках коляното от четвъртък е подуто и днес ходих на ортопед-възпалено сухожилие.И понеже се кърмим не миже лекарства сега 2 седмици нагревки и компреси и ще ограничим разходките Cry
А мен толкова ми се хоцка,ама хич не ме свърта!
Асита мила хич няма да ти е лесно да вземеш решение ако си бременна!Може и на това да се дължат проблемите с кърменето!За да забременееш хормона пролактин би трябвало да е в ниски концентрации.Този хормон е отговорен и за производството на кърма от организма.Ако си бременна може кърмата да е намаляла и бебо за това да се дразни.
Успех с решението! newsm10

# 529
Bibi, сподели нещо повече за хотела. Как се чувстваше малката? Пренаселено ли е с хора?

# 530
Бумеранг, консултантки, ОК ли е да давам вода бебето на тази възраст? Ситуацията е, че вечер след банята изсуква едната гърда, оригва се, послед другата, после пак първата и т.н, но е много нервно, не заспива и тогава му давам вода, която пие жадно, след което се успокоява, суче още малко и заспива. След това спи по 6-7 часа. Притеснява ме, че сигурно приемът на вода е за сметка на кърма и дали нямам достатъчно кърма или бебето е по-жадно заради жегата.  Thinking На каката не съм давала вода до 6-я месец, но това бебе пие с удоволствие и съм в чуденка дали постъпвам правилно.  Наддаването му през месеците е: 1м + 2 кг; 2м + 1 кг; 3м + 700 г; 4м + 700 г.
Биби,   bouquet Надявам се да го посетим хотела някой ден.  Peace

# 531
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ,днес ходя по разни простотии т.е.  в пощата да се оплача че не са ми пратили известие за колет ,който седи една седмица при тях smile3516,при интернет доставчика че за пореден път няма интернет за 24ч. smile3515

КАК МИНА СРЕЩАТА? ЧАКАМЕ ОТЗИВИ И СНИМКИ. photo

Excellent,и аз на твое място бих се дразнила.Но аз бих предпочело да не ми се бъркат-само с пари smile3521

: bibi,на мен лекарката ми каза слънцезащитния крем да е фактор 50.На мен ЧИКО ми се струва най-надеждЕН,а и прочетох че и НИВЕЯ имат ф50 за СЕБА МЕД мисля че нямат толкова висок фактор. newsm78

tedy_sp И ВЕНИ,ЧЕСТИТО!

ЛЕКА НОЩ  love001

# 532
  • София
Навейл, чак сега прочетох - кураж и стиснати палци и от нас!  Praynig Praynig Praynig
Дени, имат  http://sebamed.bg/продукти/слънцезащита-за-бебета-и-деца/детски-слънцезащитен-лосион . Както и да е взех - Чико. Минерални филтри, пък и досега не е дала реакция към таз марка.
Каат, за хотела подробно питах и писах тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504778.0 (да не се повтарям, а и да не ме обвинят в реклама  Mr. Green). Ние по принцип отглеждаме деца-скитници, та на Леа й беше много хубаво. Спа като заклана в хотелската кошара (от 21 до 8 - 8.30). Два дни стояхме на плаж и spa от 9,30 до 18 часа. Под едни дебели тенти и тя с нас естествено. Спа, дрема, в количката, на шезлонг, на ръце и така цял ден. Хорат викат, ама много ви е кротка, викам да, щото не познавате сестрите й като бебета, като кукли бяха. Grinning (за разлика от сега  ooooh!). Не съм я топила в басейните, все пак има разни химикали, а и нашата педиатърка не препоръчва минерална вода за бебета. Не съм я и мазала, ама на сянка я държах, на морето ще я мажа обаче. Хотелът е спокоен. Имаше още 3-4 бебета - едно на 40 дни и 2-3 по-големки над 6 м. Малки деца също доста. Вършец е супер за почивка с деца - чист въздух, зелено, сенчесто, чисто , обновено, спокойно. Има уникален парк, голям почти колкото Борисовата със 100-годишни дървета и е супер хладно в жегите. Абе много съм доволна, голяма находка.
Аз пробвах Леа с вода - не иска и не иска. Само от тази на хипп ближе по малко. Ни чай, ни вода. Спирам да я напъвам - жега, не жега, явно не й е нужна, въпреки, че вече е почти изцяло на адапте. Към кои марки каши и пюрета сте се ориентирали или още не сте мислили по въпроса ? Нашето педи каза до почвам с каши - оризова, после елда, просо, а от пюретата картоф, картоф+ морков, само морков (внимателно, че запича яко), тиквички с картоф, броколи и така. За пюретата ми е по-ясно - Био Хипп и Гербер ще почна, ама кашите съм ги забравила тотално. Rolling Eyes То време има, ама след около месец ние правим 6. п.с. Чиполино имат подобна столче, като горепоказанато. 20 лв му е цената. ето го: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=506 то за тия пари не се заслужава шиенето, пона за такива като мен, които биха го дали на шивачка. Имаше ли среща вчера и ще гледаме ли снимки ?

# 533
DIVOGAN Денис също се беше запекъл доста след 2ната ваксина предният месец, близо 10 дена не беше акъл, така че си мисля че е точно от ваксините това, днес ще ходим да му бият вторият прием та се чудя дали да и кажа да ги раздели днес едната и след седмица другата, много ми е жал така, направо като се сетя за ония път как беше 2 дена безжизнен и ми се доплаква, та да видим... ooooh!
Иначе вчера го изби на един рев вечерта ама така така като си стоеше в мен и изведнъж писна и така 3 пъти през вечерта, май зъба пак се обади, тъкмо имахме малко затишие и сега пак, то не бяха болезнени колики, то не бяха ваксини, то не бяха зъби, нас нищо не ни отмина леко Sad
Другото е добре, все още му давам веднъж, дваж на ден АМ по  90 120 мл според зависи другото е кърма и гледам май напомпи краката и напука капилярите по бузите, чай не пия повече за къррмата ама си взех едни хапченца хомеопатични и май ми помагат по лесно тече гледам...
Гледам от седмица и примлясква, дъвче си езика посотянно и се нерви кат не му се обраща внимание тоз бебок, особенно вечер като седем с мъжо да ядем и той до нас на шезлонга, ние се заговаряме нещо и той кат види че не е център на внимание почва да вика и свива юмруци, кат му казжем нещо веднага цаааааак усмивка и едната вежда вдигната голям ЛИСОК се пръкна бе...
За спането сутрин като стане 6.30 опъва до 8 вечерта с едно спане по обед...бахте като голям човек..
та това е днес пак ще се скатаваме вкъщи...бахти горещините, аз ли съм безпаметна или другите лета не е било така...потясе като пор!!! Ужас...

# 534
Асита, каквото и да решите ще те подкрепим, ще е супер, но и много трудно, знаеш, като вземете решение кажи да те поздравяваме  Hug Mr. Green

Wave, нашата пишка точно като при вас много бавно и почти не се отваряше, но вчера изведнъж доста се поотвори, аз чак се стреснах, не е имало мръсно, но сега е червена много, чакам да мине и продължавам, нашата педиатърка каза до 7-8 месец малко по малко да дърпаме, не силно  Peace така че продължавай така, ще стане  Hug

Биби, много готино сте изкарали, личи от снимките, на мен ми се видя, че почти няма хора  Hug

Айде целувки, подлудил ме е малчо ПАК тази нощ яде........... незнам колко пъти, по скоро дръпне малко и заспи, след малко пак и аз гледам сега като изтребител  Crazy Wink Hug

# 535
  • София
Navail дано всичко мине успешно, ще стискаме палци  Heart Eyes
divogan браво на Вас  Mr. Green, не помага ли ти ако ядеш круши или сини сливи  newsm78
За срещата - аз всяка вечер съм в парка и вчера минах покрай кафето на кортовете до трите алеи/към 16,45/, но мами с колички нямаше  newsm78.  Следващият път трябва да е по- ясно мястото на срещата и по- отрано да се уговорим.
Али пие и вода и чая на Хумана- Сладки сънища  Mr. Green
Биби за кашите - ние сме на мляко Лактана Био. На кутията му пише, че имат 11 био каши. 5 безмлечни и 6 млечни ето сайта http://www.njpartners-bg.com/

# 536
  • В сърцето на един мъж
здравейте
Навил душа всичко ще е наред сигурна съм. знам че няма как да не ти е притеснено но.... с теб сме. гушкаме ви и двамата
Асита каквото и да решиш ще е най-правилното за вас. аз може би щях да го задържа но...... не ти давам съвети щото на чужд гръб е лесно. с теб сме. целувки
divogan браво че ви е олекнало. бих ти препоръчала от тези пробиотиците на дофилус. аз давам и нямаме никакви проблеми. ходим си всеки ден по два три пъти. иначе на смесено хранене сме. на нас и за коликите много ни помогна този дофилус. дето се вика незнам какво са колики - ама верно ви казвам. Peace пу пу
Биби и аз мисля такъв лосион на чико да вземем. имало и някакви лосиончета на чико против комари - някои ползвал ли е.
poliville и аз взимам хомеопатични за кърма. да по лесно тече и си има. доволна съм. ти кои взимаш

вода пием и то доста, че в тия жеги, а и ме е страх за бъбреците. а какви са тия чайчета сладки сънища.

Ние от другия месец ще почнем захранването. Иначе не спим много, мъчи ни жегата и  венците но още не сме се мазали с нищо, всичко слагаме в устата, смее ме се с глас, плачем със сълзи, обича да го мачкам и подхвърлям, яко ме зяпа като ям, чак ми става неудобно че не му давам.
Ако има мами в района на бояна, княжево, овча купел - аз съм навита за привечерни срещи по хладно Peace

# 537
Аз имам чико за комари (крем), но не мога да кажа 100 % че работи, защото малкия и бездруго не го щат. Аз се мазах веднъж, но след 15 мин станах и забърсах и мен и дечко, че много почна да ми "щипе" - като мента. И все пак май ми свърши работа за тази вечер. Мисля да си взема чиковското за след охапване, че аз заради милото нищо не ползвам и много ме папат

# 538
  • София
didi666 чайчето на Хумана "Сладки сънища" е с екстракти от маточина, цвят от слез, липов цвят и мащерка. За деца над 1 седмица е. Ние го взехме защото дребната нещо е ревяща напоследък. Пие си го с удоволствие Simple Smile

# 539
  • София
Биби и аз мисля такъв лосион на чико да вземем. имало и някакви лосиончета на чико против комари - някои ползвал ли е.

аз взех, рол он на Чико. досега съм го ползвала веднъж. на гробищата на годишнината на тате, не я хапаха, ама смърди гадничко (поне на мен). човек от фирмата ми го препоръча, като най-лесен за нанасяне при бебета и най-икономичен. иначе и кърпите, и рол-он-а, и спрея май са с еднакъв състав и ефект.

Мечопух, мерси за идеята за кашите на Лактана!  Peace

Малеее, тая мойта си изяде чорапа. Свалила го и го набила в устата, докато майка й ръси мозък по форумите.  Embarassed Embarassed  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт