ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 176
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • Universe

Хрумна ми да снимам някои от измерените закуски, обеди, и да ги показваме  тук? Какво ще кажете? Така ще си даваме идеи и ще се корегираме, ако има очевидни недостатъци.
Тук тук има малко от първите ми опити  Grinning

newsm10 smile3501  bouquet

Благодаря ти!

# 421
хех, надявам се и другите да се заразят с ентусиазъм и да спретнем наша си рецептурна книжка  Grinning.

Аз и друго правя - таблица в ексел - всеки ден измерени кг, какво съм яла на различните хранения - действа ми много стимулиращо и ненарушаващо - написано черно на бяло, малко по-трудно човек си го нарушава.

Най-мотивираща ми е графиката на кг и дни, която се прави автоматично в Ексела - Така като върви надолу, просто е страхотно стимулиращо! Вече резултата ми е -2кг, а дънките ми падат  - какво по-хубаво  Grinning

# 422
Здравейте!

И аз продължавам и съм изключително доволна. Всичко започна да ми хлопа  Grinning
Купих си и нови дънки и майка ми като ме видя с тях и се нави за спазва Зоната с мен. И така е още по- лесно като си готвим заедно.

Вчера хапнах страхотни броколи с прясно мляко и извара. 2 блока В за броколи, 1 блок В за хляб. 2 блока П за извара и 1 блок П за сирене Хелиос. 1 ч.ч чаша прясно мляко 1П и 1 В и добавих за десерт ядки за мазнини като изключих мазнините заради сиреното. Това беше за обяд към 2 часа и до 8 ч вечерта не си помислих за ядене.

# 423

Има нещо, което не ми е ясно. Аз имам нужда от 11 блока за деня, ако искам да поддържам сегашното си тегло така ли? А за да отслабна, трябва да са по-малко? Или трябва да хапвам 11, а пък тялото е достатъчно умно да се сети само да почне да сваля?
Аз засега немога да ги направя 11 блока, май хапвам по-малко, към 9-10 и се чувствам добре, не съм гладна...

11 да отслабваш.И е грешно да мислиш че с  8-9 ще отслабваш повече ,даже напротив !

И високомазнината диета на която си била е може би най голямото недоразумение след тва лунуване ли незнам как му казват   Laughing
Ниско въглехидратните диети са произлезли всъщност от книгата на доктор Сиърс,ако си я чела внимателно би трябвало да се увериш и сама.Книгата е писана преди 15г и всики съвремени начини на хранене или по известни диети директно са копирали от тая книга ама директно.
От там ..........по късно са се обособили 2 лагера ,хората са знаели че всъщост трябва да ядат по малко въглехидрати за да отслабват но ако е така коя от другите две групи да е доминираща белтъчини или мазнини.И така са излезли стандартното НВД с превес на белтъчините и твоята диета високомазнината която пък е наблегнала на мазнините.От двете групи НДВ е по балансирано понеже човешкото тяло е основно от вода и белтъчини и ако не се приемат белтъчини то си ги набавя от самото тяло ,кости и т.н. Затова ти казам че тая диета високомазнината е ВРЕДНА за тялото ти.
Зоната е  единствената по рода си диета която не забранява някоя група храна и това я прави уникална.Разбира се за мен е и най-трудната за спазване понеже на всяко ядене трябва да спазваш точни пропорций за да се задеистват нашите приятелчета айказаноидите  Wink 

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 05:19 от davidorentol

# 424
Да но и Сиърс казва, че мазнините са полезни, защото от тях се синтезират хормони, така че диетата и това накъде калорийно е изнесена тежеста- към въглехидрати или мазнини зависи от това, какъв ефект се търси, а и днешно време има сложни комбинации от редуване на различни диети, така че нищо няма еднозначен отговор  Peace

# 425
Да но и Сиърс казва, че мазнините са полезни, защото от тях се синтезират хормони, така че диетата и това накъде калорийно е изнесена тежеста- към въглехидрати или мазнини зависи от това, какъв ефект се търси, а и днешно време има сложни комбинации от редуване на различни диети, така че нищо няма еднозначен отговор  Peace
искаш да кажеш между белтъчини и мазнини.....да но при високомазнината диета белтъчините са около 15-20% ако не се бъркам което всеки един уважаваш себе си диетолог ще ти каже че е малко и организма ще си ги набави от себе си/кости и т.н. . Искам да кажа че без белтъчини не може понеже те са най-градивната част от нашето тяло !!! А и не съм казал че мазнините са вредни ,вредно е да калорииния ти прием да е 60-65% мазнини и по 15% от останалите групи.Изобщо високомазниното хранене е едно объркано залитане в грешната посока както е било навремето и мисленето че с по малко мазнини и повече въглехидрати ще се отслабва  Wink

# 426
25 % са протеините (бяха 30%, но не мога да ям толкова протеини- не ми е приятно).Но е факт, че контрола върху кръвната ми захар е доста по-добър с високомазнинната диета, отколкото Сиърс, а когато цялото ежедневие на човек се определя от този контол, това определено не е без значение. НВД е 15% въглехидрати, 25% протеини и останалото мазнини. Единствената разлика със Сиърс, е че се яде два пъти по-малко хляб, не се яде само филе, защото месото е естествено балансирано откъм мазнини и протеини,  и не се ядът плодове, които в моя случай влошават контрола върху кр захар.

# 427
25 % са протеините (бяха 30%, но не мога да ям толкова протеини- не ми е приятно).Но е факт, че контрола върху кръвната ми захар е доста по-добър с високомазнинната диета, отколкото Сиърс, а когато цялото ежедневие на човек се определя от този контол, това определено не е без значение. НВД е 15% въглехидрати, 25% протеини и останалото мазнини. Единствената разлика със Сиърс, е че се яде два пъти по-малко хляб, не се яде само филе, защото месото е естествено балансирано откъм мазнини и протеини,  и не се ядът плодове, които в моя случай влошават контрола върху кр захар.

В грешка си отново......НДВ не е "15% въглехидрати, 25% протеини и останалото мазнини" .НДВ е /средно говоря/ 2.5гр./кг. телесно тегло протейн,1.5гр./кг въглехидрат и мазнините се смята остатъка от дневния калорииен баланс и после се изваждат 500 калорий. После ......  "Единствената разлика със Сиърс,"   това е меко казано глупаво......раликите от Зоната и Високомазнината диета са колкото между България а Америка и да не кажа че нямат почти нищо общо.На Високомазнината диета може да ядеш 5-6 храни основно и циклиш така цял живот ,холестерол ,бъбреци,здраве ти отиват на кино.Да точно така,на теб кръвната захар може да ти е по-добра/според теб/ но мой приятел беше опериран от бъбреци заради това недоразумение наречено диета. А и ти гарантирам че си си навредила на здравето но просто не го знаеш ,трябвало е да си направиш цялости изследвания.Друга разлика /според теб единствена/ както казах е че в зоната може да ядеш каквито си искаш храни,и още една основна разлика е че в зоната се цели задействането на дадени хормони докато в високомазнината се знае че трябва да се ядат малко въглехидрати и оттам логиката щом въг. са малко дай да ядем повече мазнини тогава ама защо и какво става никои не може да ти каже .    Така че двете диети нямат нищо общо освен че се наричат диети  Laughing И като си толкова доволна от Високомазнината диета и ти деиства добре на здравето  защо не продължи на нея ?  Simple Smile

# 428
Това кой е в грешка си е твой проблем (протеините се изчисляват на база чиста мускулна маса, а не цялото тегло), но не може от един пример да се вадят изводи- аз не съм културист и дневния ми прием на протеини не е по-голям от обикновенно, защото е на база мускулната ми маса, поради което бъбреците ми не се натоварват- субективните фактори винаги са налице. Дори и в рамките на една диета двама човека могат да се хранят различно, да приемат различно количество микронутриенти, и в резултат на това и да си навредят. Така че не виждам за какво спорим в момента- за общи приказки. А и мазнините са доста по-калорични от въглехидратите и високомазнинна диета не означава , че лапам масло с лъжицата за закуска. Не съм се отказала от диетата, но не хвърляй хората в заблуждение, че ето това е решението и няма друго, нито нещо по-средата- добрата практика при прилагането на НВД изисква на 4 дена да се почива и човек да се храни нормално. Не знам какви сакатлъци е правил твоя познат, но калориите за нормализиране на тегло и натрупване на мускулна маса са съвсем различни (зависят и от физическото натоварване) и от там и количеството храна, в частност протеините, които товарят бъбреците. А плодове не ям защото фруктозата влияе на контрола на кр захар и това си е мой личен избор.

Двете диети имат общо и то е- стандартно хранене 55-70% въглехидрати-> Сиърс 30-% въглехидрати и НВД- 15%->Аткинс 0% въглехидрати- ако не виждаш разликата, че двете диети са по средата на двете крайности си е твой проблем.

# 429

Двете диети имат общо и то е- стандартно хранене 55-70% въглехидрати-> Сиърс 30-% въглехидрати и НВД- 15%->Аткинс 0% въглехидрати- ако не виждаш разликата, че двете диети са по средата на двете крайности си е твой проблем.

Как реши че стандартното хранене е 55-70%,а Аткинсън 0%  Simple Smile
 и стига бъркай НДВ с Високомазнината диета  !

# 430
На Високомазнината диета може да ядеш 5-6 храни основно и циклиш така цял живот ,холестерол ,бъбреци,здраве ти отиват на кино.Да точно така,на теб кръвната захар може да ти е по-добра/според теб/ но мой приятел беше опериран от бъбреци заради това недоразумение наречено диета. А и ти гарантирам че си си навредила на здравето но просто не го знаеш ,трябвало е да си направиш цялости изследвания.

Да се намеся и аз Simple Smile Не съм специалист, но така се случи, че докато спазвах ВМ-НВД (то аз и не я спазвах съвсем стриктно ако трябва да сме съвсем честни, имах лееееки отклонения, но все пак), се наложи да ми направят пълни кръвни изследвания.

Какво се оказа -
холестерол: 4.5 (референтни стойности 3.6 - 5.12)
триглицериди: 0.72 (референтни стойности 0.6 - 2.21).

Само да вметна, за който не е добре запознат  Wink, че стойността на триглицеридите е важна, за да се разбере какво означава стойността на холестерола.
Когато ти е висока стойността на холестерола, а ниска тази на триглицеридите, това означава, че ти е висок т.нар. "добър"холестерол.
Когато ти е висока стойността на холестерола и висока тази на триглицеридите, това означава, че ти е висок т.нар. "лош"холестерол.
Е, при мен и двете си бяха в абсолютна норма, но все пак исках да съм изчерпателна Simple Smile

За бъбреците -
ph 5 (референтни стойности 4 - 8.5),
белтък, кетони и всички останали неща, които се изследват - отрицателни.

Цитирам точно тези стойности, понеже спомена бъбреци и холестерол.
Всички останали стойности, за голяма и приятна моя изненада, отново бяха в норма.

Така че......ВМ-НВД в никакъв случай не е вредна! Аз и в момента по Сиърс ям почти същото,
с леката разлика от плод с извара следобед и ръжена филийка на закуска и вечеря Simple Smile

Лек ден!

# 431
При мен, преди 1 месец -

холестерол 6.05 - препоръчително до 5

триглицериди - 0,59 /норма до 1.7/

Да разбирам ли, че имам много от "добрия холестерол"
И все пак вероятно трябва да се постарая да намаля холестерола и да влезна в под 5?? така ли е? Надявам се, зоната да ми помага!
Чувствам се перфектно. И вече съм минус 3кг за 2 седмици  Grinning

# 432
При мен, преди 1 месец -

холестерол 6.05 - препоръчително до 5

триглицериди - 0,59 /норма до 1.7/

Да разбирам ли, че имам много от "добрия холестерол"
И все пак вероятно трябва да се постарая да намаля холестерола и да влезна в под 5?? така ли е? Надявам се, зоната да ми помага!
Чувствам се перфектно. И вече съм минус 3кг за 2 седмици  Grinning

Да, аз както казах, не съм специалист, но от това, което прочетох в Интернет - не би трябвало да се притесняваш. Стойността, която изследването дава е т.нар. "общ" холестерол, щом триглицеридите са ти ниски - супер си Simple Smile

И браво за резултатите!  Но не се учудвам, това е най-приятният и лесен хранителен режим, на който съм попадала!
А това значи, че е и правилен, щом тялото не усеща вътрешна съпротива...
И как да не е ефективен, като човек го спазва с удоволствие Simple Smile

# 433

Така че......ВМ-НВД в никакъв случай не е вредна! Аз и в момента по Сиърс ям почти същото,
с леката разлика от плод с извара следобед и ръжена филийка на закуска и вечеря Simple Smile

Напротив ,вредна е ! Аз поне го видях с очите си и обяснението на лекарите беше че именно тая диета е виновна за състонието на приятеля ми.Аз на докторите ли да вярвам или на някви анонимни интернет объркани писания ?  Simple Smile
По Сиърс и висомазнината диета няма как да ядеш едно и също стига говорете глупости !
И като е толкова добра и здравословна диета пак питам защо не си стоите на нея  ?   Simple Smile
Лек ден  

И още нещо всяка една диета която ти ограничава чувствително приема на дадена хранителна група е вредна !!!
Също... диета която ти ограничава белтъчините /наи важната група/ под минималния дневен прием няма как да е полезна ,тва е все едно да кажеш че гладуването е здравословно  Wink
Хора,прочетете малко чуждестрани сайтове с последните изследвания в областа ,образовайте се и не се заблуждаваите по писанията на 2-3 човека тук в българския ви форум ,като оня смешния с 4% мазнини и в които форум всяко различно мнение от това че Високомазнината диета е манна небесна се трие веднага  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 15:17 от davidorentol

# 434
Първо, не виждам защо се палиш! Обсъждаме нещо, което ни е интересно, никой в нищо не те убеждава.
Нали в спора се ражда истината все пак? Wink

Напротив ,вредна е ! Аз поне го видях с очите си и обяснението на лекарите беше че именно тая диета е виновна за състонието на приятеля ми.
Аз на докторите ли да вярвам или на някви анонимни интернет объркани писания ?  Simple Smile
По Сиърс и висомазнината диета няма как да ядеш едно и също стига говорете глупости !

Аз лично - не вярвам на всички доктори. Достатъчно лекарски грешки съм видяла.
На анонимни "интернет объркани писания" също не вярвам.
И на Wikipedia не вярвам. И в Аллах не вярвам. Всеки сам избира в какво да вярва.
Вярвам в грамотно написани и аргументирани писания, като тия на д-р Сиърс, ей затова съм тука.
Не искам да убеждавам никого, изказвам лично мнение...ако разрешите? Или не може?

И като е толкова добра и здравословна диета пак питам защо не си стоите на нея  ?   Simple Smile

Аз вече обясних защо, ама щом ти е интересно, ще повторя - на мен ми беше трудна за спазване.
Не мога да ям толкова белтъчини, защото по принцип почти не ям месо.
Не си стоя на нея, защото тази на Сиърс ми е много по-лесна за спазване и забелязвам по-голям ефект.
И смятам, че е здравословна и добра за тялото ми. ВМ-НВМ не ограничава чак толкова въглехидратите и наистина има много прилики.
Макар че няма смисъл да го казвам, ти явно си имаш категорично мнение по въпроса, останалите говорим глупости.

И още нещо всяка една диета която ти ограничава чувствително приема на дадена хранителна група е вредна !!!

Сългасна съм.

Също... диета която ти ограничава белтъчините /наи важната група/ под минималния дневен прием няма как да е полезна ,
тва е все едно да кажеш че гладуването е здравословно  Wink

Това къде го прочете? Нали говорим за ВМ-НВД или аз нещо пропускам?
Точно за този режим да кажеш, че белтъчините са ограничени е доста смешно.

Хора,прочетете малко чуждестрани сайтове с последните изследвания в областа ,
образовайте се и не се заблуждаваите по писанията на 2-3 човека тук в българския ви форум ,
като оня смешния с 4% мазнини и в които форум всяко различно мнение от това че Високомазнината диета е манна небесна
се трие веднага  Simple Smile

Четем чужди сайтове, не си единственият образован англоговорящ тук.

Аз вече съжалявам, че подвигнах въпроса, то стана егаааааааа си дискусията...

Общи условия

Активация на акаунт