ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 158
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Според мен имаш от млякото 1П+1В
От ябълката 1 В
от маслините 3М
от яйцата 2 П

Което става 3 П+2В+3М

Липсва ти 1 В блок
Аз знам,че една кофичка кисело мляко е 2ПВ блока,а тя е  400г,което ще рече,че 200г е 1блок ПВ.Аз поне така си ги смятам. newsm78
И друго искам да попитам: Вие по кои грамажи спазвате?В "Зоната" на Бари Сиърс е едно,в "Ние и Зоната" на М.Папазова е друго и трето е в някакви "листи 1 и 2" на д-р Симеонов?Аз мисля,че най-правилно е да се гледа от първоизточника,т.е. "Зоната" на д-р Бари Сиърс.Всичко друго е интерпретации на неговия режим.Това е моето мнение,не ангажирам никого с него. Успех на всички! newsm10

# 466
Извинявам се, момичето е написало 100 гр. кисело мляко, аз съм се заблудила, че е половин кофичка.

# 467
Момичета искам да ви попитам мога ли за междинна закуска да ям плодово кисело мляко на марката Култура, и да поясня, че е с 0,1% масленост.

# 468
  • Варна
Момичета искам да ви попитам мога ли за междинна закуска да ям плодово кисело мляко на марката Култура, и да поясня, че е с 0,1% масленост.
Не ти препоръчвам. Има добавена захар, значи или добавяш поне блок протеини, но пак ще е условно, защото не знаеш колко е захарта или най добре изобщо не го яж. А като се абстрахираме от това, незнаеш какви други боклуци и Е-та има.

# 469
Идея за следобедна закуска Simple Smile

- 1/2 ябълка - 1 В
- 3 лъжици извара - 1 П
- 3-4 бадема - 1 М

Лека! Simple Smile

# 470
Идея за следобедна закуска Simple Smile

- 1/2 ябълка - 1 В
- 3 лъжици извара - 1 П
- 3-4 бадема - 1 М

Лека! Simple Smile
Ядките трябва ли да са сурови или може и печени?

И друг въпрос имам: Една ябълка на 2В или на 1В е равна?

Моето меню днес, ако бъркам моля да ме поправите.

Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб - 2В
Мисля, че тук е трябвало да е 1 филийка, объркала ли съм като съм изяла 2?
               2 яйца - 2П
               6 маслини - 2М

Обяд: Зелева салата, колкото са шепите ми - 3В
           Пилешка пържола, колкото дланта ми - 3П
           1 чаена зехтин, върху салатата - 3М

Искам да си направя за междинна закуска кисело мляко със слънчоглед, но се чудя колко трябва да са семките?

# 471
  • au bout du monde
Аз имам въпрос за плодовете. Кога е подходящо да се ядат?След или преди ядене? Thinking Примерно ям месо и салата и плода след това ли да се изяде или преди?

# 472
pepa_ilkova за предпочитане е ядките да са сурови.
Около 100 гр. ябълка е 1 В това е средно голямяа ябълка, големите са около 200 гр.
Аз лично хляба си го смятам по хранителната му стойност: между 18 и 20 гр. излиза 1В.
1 с. л. е  1М слънчоглед белен суров.

La Libellule тук във форума беше обсъждано да се започва с протеините или мазнините и последно въглехидратите.  Peace

# 473
  • au bout du monde
La Libellule тук във форума беше обсъждано да се започва с протеините или мазнините и последно въглехидратите.  Peace

Бях го чела някъде,но реших да питам, за да е сигурно  Simple Smile

# 474
Бяха казали май 1-во мазнините,протеините и накрая въглехидратите.Така било правилно,а и повече се задържало чувството за ситост...Аз пробвах,ама дали действа или си внушавам,незнам...  newsm78

# 475
Момичета как да си сготвя някаква супа, която да е режимна?
Какво си готвите вие?
И друго да си купувам ли електронни  кантарче, а коя книга е по-добра-на М.Папазова или на Сиърс, иначе на Сиърс съм си я свалила, но много трудно ми е да я чета.

# 476
Момичета как да си сготвя някаква супа, която да е режимна?
Какво си готвите вие?
И друго да си купувам ли електронни  кантарче, а коя книга е по-добра-на М.Папазова или на Сиърс, иначе на Сиърс съм си я свалила, но много трудно ми е да я чета.
Каква супа ти се яде,т.е. с какво?Има рецепти за супи в книгата на М.Папазова.Тя е написана на база на "Зоната" на Б.Сиърс,само че побългарена.Полезна е,з-то има рецепти с продукти,които ги има навсякъде.Иначе книгата й е синтезиран вариант на другата.За мен лично по-полезна е на Сиърс,з-то когато ти стане ясен принципа на хранене,няма да имаш проблем със създаването на собствени рецепти,според вкуса ти.Нали знаеш,че "оригиналът винаги е по-добър",поне за мен.

# 477
P.S. А за кантарчето,както решиш,ако искаш да си точна и да имаш максимален ефект си купи.Не са толкова скъпи,а и са полезни в кухнята,като цяло. Успех!  newsm10

# 478
Каква супа ти се яде,т.е. с какво?Има рецепти за супи в книгата на М.Папазова.....

Яде ми се пилешка супа. Някъде има ли ги рецептите на М.Папазова или някой който има книгата да ми драсне някоя супичка или нещо друго?

В книгата има дадени грамаж например за Зеле, варен зеленчук-1 и 1/2ч.ч., това означава че от сготвеното вече зеле взимам 1 и половина чаена чаша и това ми е равно на 1 въглехидратен блок, така ли?

P.S. А за кантарчето,както решиш,ако искаш да си точна и да имаш максимален ефект си купи.Не са толкова скъпи,а и са полезни в кухнята,като цяло. Успех!  newsm10
Нали мога на око, т.е. по начина, който е показан на 1-ва страница да се мерят П,В и М? Аз за сега така действам.

# 479
Здравейте, май наистина са малко хората, които спазват този режим или поне не пишат редовно.
Днес мъжът ми си идва от работа и с усмивка ми казва:
"Намерих ти страхотна диета? За 2 месеца ,въпросното момиче е отслабнало 13 килограма, а едно момче за 3 месеца е минус 20 килограма. "
Толкова доволен ми го разказва, защото знае, че съм на диета, знае че за мен такива диетки представляват голям интерес. А аз обаче сега от както съм на Зоната, не съм казвала как се казва диетата, защото той все се сърди, че като почна диета и не готвя много често, та за това му спестих това да му разяснявам как се казва, какво се яде и т.н.
А аз вече с нетърпение на отговора само повтарям:
"Как се казва? Е кажи как се казва?"
А той ми обяснява как въпросното момиче ядяло преди малко кисело мляко с 6 бадема.
И накрая като ми изцепи, че се казва Зоната, се измях едно хубава.
Ето споделям с вас резултати от Зоната, макр и да не са мои.
Радвам се, че започнах зоната.
Отчет за днес:
Закуска: 1/2 филия пълнозърнест хляб-1БВ, 1/4 ч.ч. извара-1БП и 6 маслиниМ.
Обяд:1/2 пъстърва-3БП, 2 домата, 1 зелена чушка, 1 краставичка корнишон-3БВ, 1с.л. зехтин-2БМ, защото пъстървата е готвена с 1/2 с.л олио.

Общи условия

Активация на акаунт