ЗОНАТА и ние - 3 тема

• 87 158
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • au bout du monde
Имам въпрос.
Изварата 28г или 50г е 1ПБ?

# 451
  • София
50 гр извара е един блок протеини

# 452
хммммм странно, а в приложението най на края на "Ние и Зоната" пише, че 28 г извара е 1 П...ама на едно друго място пише друго...и вече и аз се обърках  Thinking

# 453
Еми зависи от изварата ,те да не са еднакви всичките .
В тази която  аз ям  в 125гр има 14г протеин,6 въглен и 2 мазнини което ще рече в 125гр приблизително 2 протеинови и по един и половина въглехидратни и мазнини блока .

# 454
Здравейте! Надявам се, че приемате нови кандидатки за отслабване, защото бих искала да се присъедниня към вас!  Wink
Аз съм още неопитна с този хранителен режим, но се надявам да се напасна бързо и скоро да видя първите резултати! Peace

# 455
Здравейте и от мен!

Как върви отслабването? При мен са 3 кг за близо 3 седмици. Но личат все едно 5-6 кг.

Успех на всички! Много е приятно зонуването. Няма напрежение и глад.

# 456
Напомням!!! Утре (30.10.) от 15.47ч. - Лунен ден (на айрян) newsm10

# 457
Здравейте!
И аз реших да опитам зоната, все още не мога да се ориентирам напълно, но ще се справя Simple Smile
Искам да попитам, лененото семе в коя графа влиза, и колко грама са един блок, че не можах да го намеря?
Сутрин закусвам с кисело мляко+ленено семе, тази комбинация по зоната ли е?

# 458
Аз гледах едно предаване с д-р Папазова и тя каза, че всички ядки и семки се водят мазнини, т.е. лененото семе също. А киселото мляко било перфектна комбинация от белтъчини и въглехидрати и за това препоръча за закуска купичка кисело мляко с 1 с.л. семки или ядки. Така че си абсолютно в Зоната!  Laughing

# 459
Здравейте!
От днес 1.11.2010г. и аз започвам Зоната.
Вчера на шега почнах да чета книжката /на електронен вариант/, която си бях свалила на лаптопа и стоеше от много време, но все не ми достигаше времето да се зачета в нея. Бях приятно учудена от четивото, а още повече от самия режим. И ето днес вече реших, че ще започна.
Сигурна съм, че ще бъркам от начало, но да се надявам, че ще помагате.
Като цяло имам някакъв опит с диетите, правила съм Японската, Дюкан, Лунната, но имам едни 2 килограма, които се връщат и връщат, отново и отново.
Аз си сметнах необходимата нужда от протеини, получава се 44, ако не се лъжа, т.е. по-малко от първата дадена стойност, това какво трябва да означава, че ще мога да ям по 11 блока, така ли?
Искам да попитам и още нещо вие като сте на Зоната, отделно ли си готвите? И другото което ме интерисува, имам хлебопекарна, какъв хляб е най-добре да си правя-пълнозърнест или ръжен или някой друг вид?
А и ето отчета ми за днес:

Закуска:
  • 100гр. кисело мляко /2%, нямах нискомаслено/
  • 100гр. ябълка
  • 9 маслини
  • 2 варени яйца

Обаче не ми остана време за междинна закуска и това ми е грешката, нали?

# 460
Според мен имаш от млякото 1П+1В
От ябълката 1 В
от маслините 3М
от яйцата 2 П

Което става 3 П+2В+3М

Липсва ти 1 В блок

# 461
Имам един глупав въпрос, но много се обърках, за което се извинявам.
Например за закуска, обяд и вечеря имам по 3 блока, нали така. Това означава 1 ред да си избера от протеините, изброени на първа страница плюс 1 ред въглехидрати плюс 1 ред мазнини, т.е. 1 ред е равен на 1 блок така ли?

# 462
Например за закуска, обяд и вечеря имам по 3 блока, нали така. Това означава 1 ред да си избера от протеините, изброени на първа страница плюс 1 ред въглехидрати плюс 1 ред мазнини, т.е. 1 ред е равен на 1 блок така ли?
Да точно така е.  Peace

# 463
Имам още един въпрос на първа страница пише:

ЛИСТ № 2 = 2 БЛОКА /1 ред = 2 блока/

Този избор кога може да се ползва? За закуска, за обяд или вечеря или за междинна закуска?

Иначе да ви кажа, че се чуствам много добре. Не съм се теглила, вие на какъв период се теглите?
И другото което ме интерисуваше: 1 ябълка на колко блока В е равна,  на първа страница пише, че 1/2 ябълка е 1 БВ, така ли е? Говорим за средна ябълка. Май трябва да си купя кантар, някакви предложения за по-евтин кантар?

Според мен имаш от млякото 1П+1В
От ябълката 1 В
от маслините 3М
от яйцата 2 П

Което става 3 П+2В+3М

Липсва ти 1 В блок

Само да питам пак: На закуска, на обяд и на вечеря имам по 3 блока, т.е. 3 реда от изброените на първа старница П + 3 реда от В+3 реда от М =3Б ИЛИ 1БП+1БВ+1БМ=3Б

Аз си направих менюто за днес, някой ще ми каже ли дали е добро или не?
Закуска:
извара-1/4ч.ч.=1БП
черен хляб-1ф.=1ВБ
маслини-3бр.=1БМ

Обяд:
Пъстърва-42гр=1БП
Домат-2бр=1БВ
и т.к. пъстървата е мазна, нямам мазнини

Вечеря същата като обяда.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 09:15 от pepa_ilkova

# 464
  • Варна
Не, това означава 1 ред протеини х 3+1 ред въглехидрати х 3+ 1 ред мазнини х 3.
В такъв случай си изпълнила най важното условие в Зоната на всяко хранене да има равен брой ПВМ.
Така както ти ги смяташ имаш 1П1В1М. Във втория лист един ред ти е равен на 2 блока съответно ПВМ. Можеш да комбинираш 1 ред от първи лист ПВМ с един ред от втори лист ПВМ. С времето ще свикнеш. Препрочитай книгата ако нещо не ти е ясно, там има отговори на всички въпроси.
И Още нещо. Аз имам нужда от въглехидрати 45 гр, почти калкото твоите. Когато ям 11 блока задържам тегло, а с 10 леееееко отслабвам. И аз като тебе се боря с едни 2-3 кг. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт