Парфюмни размисли и страсти - 78

• 29 378
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ха, така, проблемът не е само в моя телевизор  Laughing
Иначе по-нежна и женствена красота от повечето парфюми на Герлен за мен няма  Crazy Просто съм им луда фенка... а като си помисля, че допреди два месеца и през ум не ми е минавало да ги душна дори...  ooooh!

# 421
Момичета днес си поръчах парфюма In Bloom by Reese Whitherspoon,аромата много ми допадна.Някой ползвал ли го е? Hug

# 422
  • USA, Steak State
Аз.... Не м впечатлява като аромат, трайността на моята кожа е средна работа.

# 423
  • София
при мен пък е доста траен.. но го ползвам с крема и спрея.. ако напластяване, но трае почти цял ден  #Crazy

хубав е, но не е нещо изключително или ново.. даже ми напомня на друг аромат, но още не съм успяла да открия кой  Peace

# 424
Май ще остана разочарована Sad
От начало исках Абсента на К.Лакроа ,но никак не ми хареса аромата,не е за мен.Този In Bloom  е точно такъв какъвто искам,но май няма да е достатъчно силен колкото ми се иска Confused
П.С.Elitsa z ,зарадва меSimple Smile

# 425
  • София
От начало исках Абсента на К.Лакроа ,но никак не ми хареса аромата,не е за мен.Този In Bloom  е точно такъв какъвто искам,но май няма да е достатъчно силен колкото ми се иска Confused

зависи какво разбираш под силен  Laughing за термоядрен не е в никакъв случай, но не очаквай и морски бриз  Laughing

ieliel  Hug

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 17:55 от Elitsa_z

# 426

зависи какво разбираш под силен  Laughing за термоядрен не е в никакъв случай, но не очаквай и морски бриз  Laughing

ieliel  Hug
В жегите ли го носиш или в по хладно?Успокои ме малко,че и без това малко прибързано го поръчах  Heart Eyes Hug
Ох какво бих правила без вас,уж наскоро ви открих,а сега не мога да се откъсна от темата.Simple Smile

# 427
  • Враца
Днес бях с Ange eu Demon Diamantisime edition!
Много съм доволна, траен, същият като оригинала ,
но доста по-рафиниран и облагороден.
Изключително траен,
но съвсем не за лятото ...  Naughty

# 428
Той е същия само шишето му е лимитирано. Много е хубав. Heart Eyes

# 429
  • USA, Steak State
Стига бре Маринска, аз в жегата най- добре го усещам.

# 430
  • Германия
Бръмз, бръмз.... като пчеличка с нектар съм се насмукала с ухания и сега ходя в кръг, вместо в права линия.
Следва обещаният репортаж от парфюмните ми забежки, които завършиха безславно.

Влизам в парфюмерията и безапелационно заставам пред една от асистентките. Тя ми се усмихва приветливо и посяга към рафта на Клиник, който е току зад нея (в магазина ме познават, имам клиентска карта, канят ме на презентации,сесии по гримиране, получавам месечни бюлетини и пр.). Жената ахва, защото аз правя само едно  Naughty и започвам да изреждам какво ще пробвам, от какво искам мостричка и т.н. И нали сте ме подковали с имена и знания надменно продължавам списъка на Атти /който чинно си преписах преди излизане/. Дамата започва да диша тежко и да гледа странно, като че  е изпила  един 100 ml Poison. Клати отрицателно главата. Аз решавам, че няма да съм толкова надменна и че бъркам имената, вадя кокетно и умолително списъчето на Атти от чантата си, жената се взира в него и продължава да тресе глава. Аз възвръщам самообладание, фръцвам се и заявявам "ами много ви е малък магазинът". Чак тогава забелязвам, че той наистина е малък и няма начин да има всичко, което търся. Еmia, за жалост съм в едно малко градче до Дюселдорф и тукашния Бекър е в пъти по-малък от Дюселдорфските издания, които посещавам по-рядко. Насочвам се към изхода и надавам победоносно-истеричен писък :  видяла съм Тялото на Готие, за което изчетох всичко налично в темата. Подминавам шишето с дантеления корсет и нали съм изчела iana 1980 грабвам този със "силиконовите" тиранти като по-обещаващ. Пръсвам леко от вътрешната страна на китката, чакам като истински познавач 30 сек. (нищо, че съм пълен лаик) и подушвам.... Откатът на главата ми спрямо врата ми е бил не по-малко от 50 градуса отклонение в полза на главата - остротата ме парализира за секунди. Само обаче след още 30 секунди подушвам отново и  о, а..... като през някакъв времепровод попадам в детството си, на терасата на нашата къща, където през лятото цъфтеше едно особено влачещо растение, с жълтеникави цветове, което баба ми наричаше "петльови гащи", но което струва ми се е вид жасмин. Продължавам да хриптя върху китката си и откривам още див карамфил и прясно настъргано индийско орехче. Изобщо нямам понятие каква му е пирамидката на това Тяло, ама подозирам в хастара поне едно от изброените от мен неща. Хубав аромат, един буржоазен такъв, бих го предписала на някоя транзитна дама  /укротителка на прекалено самоуверени мъже/, ако бях лекар по парфюмите, при мен обаче не припламнаха искри. След това душих и пръсках наред и разточително. Не остана пулсова точка без аромат. Сега като се завъртам на всички посоки ухае различно. Нищо не помня от имената на пробваното, защото реших да се придържам стриктно към Списъка "Атти" и утре пътувам за Кьолн в най-голямата парфюмерия, която някога съм виждала /утре ни е годишнината от сватбата и поводът е повече от изискващ/. Ако не ме биете за дългите постове, ще разкажа и утре за своите прощъпулници в "изневеряването" на голямата ми любов.

Много, много съм признателна на Черната вдовица за положеното усилие и желанието да помогне. Струва ми се, че тази Джулия, не е онази стара наша тръпка. Трудно мога да си представя продукт на "Фармахим" да стигне до Щатите... Помня само кутията - черна, с деликатно ябълково клонче. Ще потърся тук тази от снимката на Вдовицата за да си сверя часовника. Много благодаря още веднъж!

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 18:28 от Natalie Nikol

# 431
  • Boston, MA
Натали_Никол, такова удоволствие е да те чете човек! Много кефи ентусиазма ти!

Аз (като една съ-фенка на Ароматикс Елексира) бих ти препоръчала да пробваш следните:

Cabochard by Gres
Diorella by Dior
Paloma Picasso
Diva by Ungaro
Knowing by Estee Lauder
Cristalle by Chanel
No 19 by Chanel
David Yurman
L'arte di Gucci
Amazone by Hermes
Bandit by Robert Piguet
S.T. Dupont
Eau de Soir by Sisley
Trussardi

Все са зелени шипри, някои по-остри, други по-цветни, няма сладост в никой от тях.  Peace

# 432
  • в голямото село
Natalie Nikol, наистина пишеш страхотно увлекателно. И разбира се, че ще разкажеш за  парфюмните си преживявания в Кьолн.   
А и много ми наподобяваш на писанията на Аризона. Къде ли е тя всъщност? newsm78

П.П. И като заговорихте за Инсоленс - моят свършваааа Cry Имам си останали 5-6 мл. и си ги пазя докато си купя нов.

# 433
  • София
Натали-Никол, не само че нямам никакво намерение да те бия, но и те ЗАДЪЛЖАВАМ да описваш по този начин парфюмните си преживелици и усещания  Hug Щом утре ще ходиш на по-богато място, ако искаш, мога да дам още заглавия за разследване, това в случай, че няма да ти дойдат прекалено много за наведнъж  Peace
Много се изкефих от описанието на Класик, точно буржоазен го усещам и аз  Crazy само че това ми харесва и си го нося с огромно удоволствие  Heart Eyes

Упс, Бубка ме е изпреварила със списъка, ще видя какво мога да добавя евентуално Simple Smile

# 434
Списъка на Бубка за Natalie Nikol подкрепям с две ръце. Особено Кабошар и Бандит. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт