Лято, слънце и море, плетивото без да спре

• 56 632
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
майка ми плетеше летни блузки с къс ръкав, ама нямам добри спомени. И не съм сигурна, че всеки го цени, за съжаление. Извинете, че се обаждам, не съм тюли ....Simple Smile

# 661

не всеки го цени, обаче никой да не разбира,че с това мнение подкрепям свещичка,че не искам повече да се оказвам намесена в крайно безсмислени спорове.
Тъжната истина от моите наблюдения е,че много млади жени не ценят плетивото и не си обличат децата с плетени дрехи. Нахлупват им разни дънкови, твърди като ламарина, ама модни дрешоляци и са щастливи. Няма лошо. Но трябва да се има предвид този фактор и най-добре да се проучи предварително дали майката би харесала ръчно изплетения подарък или би го захвърлила с пренебрежение в коша и би запазила лош спомен от празничното събитие и в частност от човека,направил подаръка. Винаги се сещам за една история, чувствителните да не четат. Една приятелка на майка ми изплете и подари на младата си снаха невероятна покривка за маса на една кука, убедена,че ще й хареса и ще пасне идеално на масата и на целия интериор. По-късно, отивайки на гости на младото семейство, видяла творението си да се търкаля близо до входната врата - снахата си триела обувките с него, хубаво излъсквало.
Аз лично не правя ръчно правени подаръци, дори и да са едни прости обеци,ако не съм убедена,че получателят ще ги оцени. Обикновено се убеждавам в това след като лицето си е поискало директно конкретно изделие или си е поръчвало други аналогични и въз основа на това реша да допълня колекцията му с нещо по мой избор.

# 662
мисля,че темата не върви на добре с тези продължаващи спорове за едно или друго....
за това предлагам - да пуснем новата тема и да започнем "на чисто" Peace

иначе ще пробвам да съединя цветчетата по "ирландски", както Свещичка е предложила, само че се чудя дали да ползвам същата прежда за съединяване /като дебелина/ или по-тънка newsm78, за да стане по-фино

каквото и да се получи - ще се въздържа и няма да го подарявам,за да не остана разочарована накрая / съгласна съм с Амели,че не всеки оценява,знам го и от опит/, ще си го оставя за мен,нали и аз имам момиченце все пак - ще си го носи след време Laughing

и да питам майсторките на детски шапки - т.к. детето не  е при мен за да меря директно, как точно да "натъманя" размера, за да не се получи широка или тясна newsm78 /за пръв път ще плета шапка/

и във вразка с плетените подаръци да допълня - приемам всякакви такива  Laughing

# 663
и да н езабравя да подсетя Доци /къде ли се загуби напоследък/, че ми е обещала да изнамери и сподели идеите относно съчетанието на плетиво и бродерия

# 664
# 665
  • София
tuly , oбикновено за мрежата се използва по-тънка прежда.

П.П. СтанаАх аутсайдер, да го *ба.  Mr. Green
П.П.П. Колко некултурно.  Rolling Eyes Засрамих се.

# 666
  • Варна
няколко азиатски моделчета:

# 667
Момичета, взимайте себе си, може и по една арт-плетка и идвайте в Борисовата градина до Лятната естрада от 17,00 ч. Ще има културно - развлекателна програма, улични артисти, арт - ателиета и... бира на корем от близките капанчета. Simple Smile

http://www.facebook.com/event.php?eid=103199356405027&v=wall … eed_comment_reply

Аз лично не правя ръчно правени подаръци, дори и да са едни прости обеци,ако не съм убедена,че получателят ще ги оцени.

Аз пък да се изфуклявя - моите плетени подаръци се носят с години от притежателите си;) Най-много се кефя да видя ръкавички, които съм плела преди найсет години и вече съм забравила за тях, да са в чудесна кондиция! Mr. Green
 Wink

Ха сега дайте красив модел на лятна рокля, подходящ за тази фигура, че и да е модерна, а и да не стои смешно... Mr. Green, а и малко прежда да отиде, че обикновено отива двойно и дрехата се оскъпява, и времето за плетене е двойно повече ... Харесаш си модел, че като почнеш да го нагаждаш за фигурата, то стане една торба и резултата е мнооого далече от истината...  Grinning
Освен шалчета, но да не са много дебели, по-тънички, финни такива да са... Днес май съм се депресирала...

Най-добрият начин е да избереш модел на шита рокля, която ти седи добре и да нагаждаш плетката според нея. Избираш по-тъничка прежда и плетеш така, че да плетивото да става меко, но не развлечено. По-дребни мотиви и без коланчета и хоризонтални контрасти.
Ей ви една прекрасна дама - cherinka!

Желая ви прекрасен, слънчев, весел ден!  Heart Eyes

eat. sleep. knit...

# 668
Да се похваля на какво се учих снощи резултата е задоволителен като за първи път и с подръчни материали newsm10  http://milkovibg.snimka.bg/hobby/pletivo.442946.20073506 Кирилизацията няма ли и нии да си спретнем една срещичка докато съм още по майчинство  knit

# 669
  • Варна
Inok, имаш ли схема на червените мотиви, които хареса Пуфана - ако имаш, моля те, пускай я, искам ги и аз. Толкова ми харесаха, че от снощи само за тях си фактазирам.

# 670
Янче, браво бре. Ти ще избацаш 60-часовата за 1 час!  Hug

Манжелка и аз искам мотивитеее от Инокчето. Дано ги намери.

Додо, сбрах матрИал за следващата тема от линка на Черинка!!! Миси!

Честит ден ден на милото детенце-цветенце на Додо!

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 10:10 от big pufana

# 671
Кирилизацията няма ли и нии да си спретнем една срещичка докато съм още по майчинство  knit

то срамота ако не го направим...ама чек. че мъжо сега е отпускар Stop. След 20-ти Wink Да взема и аз да пробвам вилка да му се не види  Peace

# 672
Благодаря ти, Пуф! Heart Eyes Heart Eyes

Тортичка и от мен.

Докарва ли го на прежди?!  hahaha

Да ми е живо и здраво, маминото Слънче! Да ме ядосва умерено и да престане да расте на стъпала!

Joy Party bdbaloni Tada baloni newsm67 Gift Party Joy

eat. sleep. knit...

# 673
Днес по чудо съм почивка и вземам плетката и идвам  в Борисовата градина

# 674
Додо, да ти е живо и здраво детенцето!
Събирам мнения и коментари за Виолет Крошеhttp://alexanderyarn.com/index.php/prejdi/rokli-potnicheta/jarn- … -mnogocveten.html. Колко е тънка всъщност? Подходяща ли е за пола?

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 11:08 от Beborana

Общи условия

Активация на акаунт