Професионални серии за коса - 11

• 128 432
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • в 1001-та нощ
аз около 3 сдмици - освен, че избиват- се налага и освежаване на общия цвят, който се е поотмил (накрая ме държат минутка-две с боя и мат смесени и разредени с вода и се отмива с вода)  Peace

# 661
Алена,в следващата тема според мен ще е хубаво да се добавят и няколко линка към постове на Ле Мадмоазел, особено в края на предната тема имаше дълги в които описва как се ползва циментената серия на Керастаз, много подробни и полезни, ако тя няма нищо против,де.

Енджиел кажи още нещо за терапията, какво обещават, какъв резулат получаваш.

# 662
за боите и аз съм категорично на мнение, че при възможност трябва да се ползват професионални, ако я няма финансовата възможност - непрофесионалните на лореал Peace всичко друго е издевателство над косата. аз ползвам (както многократно съм писала) мажиблонд, доскоро номер 9, последно се намазах с 10 и доста добре ми изсветли косата, основния ми цвят е 6. ползвам оксидант 9 %, за мен явно е достатъчен, а и 12 % ми раздразва ужасно скалпа.

кератиновата терапия на шварцкопф е тази
http://www.shopzilla.co.uk/8N_-_cat_id--13303__oid--850999811

по принцип се води за домашна употреба в допълнение на кератинова терапия в салон (там серията има друг продукт). е на първия ден след измиването усещам по-плътна косата си ама ефекта е само временен. без отмиване е като преди това трябва да се сложи балсам иначе косата стои твърда и по-суха.
ползвала съм шампоан и хидратираща маска от тази серия също, много бях доволна на фризьор като са ми ги слагали, но явно ефекта е добър когато се ползват инцидентно (при посещението на фризьор) иначе ефекта се губи а шампона беше и прекалено подхранващ и ми се омазняваха корените. ако някой е на принципа да пробва наред (като мен) става. но не съм кой знае колко доволна.

сега смятам да пробвам на редкен серията за руса коса, плюс някой продукт от екстрийм серията, но още се колебая кой.

# 663
  • в 1001-та нощ
на Redken Sott или Glam серията

аз Glam съм си я харедсала, ама кога ще й дойде времето - не е ясно  Rolling Eyes

Алена,в следващата тема според мен ще е хубаво да се добавят и няколко линка към постове на Ле Мадмоазел, особено в края на предната тема имаше дълги в които описва как се ползва циментената серия на Керастаз, много подробни и полезни, ако тя няма нищо против,де.

Чудесно  Peace  bouquet , надявям се да не е против, но моля, когато някой предлага линк към текст - да предлага - реалния линк - който да вложа  Peace

П.П

кератиновата терапия на шварцкопф е тази
http://www.shopzilla.co.uk/8N_-_cat_id--13303__oid--850999811

по принцип се води за домашна употреба в допълнение на кератинова терапия в салон (там серията има друг продукт). е на първия ден след измиването усещам по-плътна косата си ама ефекта е само временен. без отмиване е като преди това трябва да се сложи балсам иначе косата стои твърда и по-суха.
ползвала съм шампоан и хидратираща маска от тази серия също, много бях доволна на фризьор като са ми ги слагали, но явно ефекта е добър когато се ползват инцидентно (при посещението на фризьор) иначе ефекта се губи а шампона беше и прекалено подхранващ и ми се омазняваха корените. ако някой е на принципа да пробва наред (като мен) става. но не съм кой знае колко доволна.

сега смятам да пробвам на редкен серията за руса коса, плюс някой продукт от екстрийм серията, но още се колебая кой.

а дали си успяла да погледнеш споделеното от Мис Нели за протеиновите терапии на 1 страница?

сред ключовите детайли е достатъчното хидратиране при терапия с протеин, каквото в салона са ти направили с маската, предполагам, ако го правиш и у дома –ще усещаш – салонния ефект

освен това – тя споделя, че при ползване на продукти с протеин, без отмиване – като при теб – натрупването е по-бавно и ефектът идва по-бавно …

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 09:55 от a.l.e.n.a

# 664
a.l.e.n.a,
fitblond, и аз съм на същото мнение за боите мажиблонд на лореал. Моят естествен цвят е 7-а, с 12 % ставам абсолютна платинена блондинка. Между другото имаш много здрава и хубава коса! Въобще не е нужно никакво обезцветяване със супра, особено пък щом естествената ти коса не е от най-тъмните. Но аз се отказвам от супер русия цвят, защото косата ми не издържа въпреки грижите ми за нея. Сега минавам на 9 или 10, което пак си е доста русо, но с 9 %.

За серията на Керастаз Субстантиф в лилавата опаковка за старееща коса. Да, много е хубава, не е такава втвърдяваща като циментовата, нито пък е мазна като олео-релакса. Мисля, че това е серия, която на повечето коси ще се отрази добре.

Да попитам и блондинките, то тук май основно сме такива  Grinning, на колко време си боядисвате корените?

Аз също се правя с 9% окислител и цвета ми става много прилично русо. Не смея да се направя с 12% ,защото скалпа ми е много чувствителен и задължително ползвам  Sensi post на Loreal след боядисване .Много ми се иска обаче веднъж да опитам с 12%.
Боядисвам само корени на  5 седмици- косата ми расте много бавно по 1 см. на месец .

Тази серия на Керастаз Субстантиф исках да си я купя ,но консултанта в салона ми каза ,че била за жени над 40години ,за зряла коса и аз съответно не си я купих.

# 665
  • в 1001-та нощ
азпък мисля, че всеки, които иска да се "бори" срещу посочените признаци (характерни за жени в зряла възраст, вероятно от дълго третиране и хормонални промени) - порьозност, загубана плътност и сух скалп - може да я ползва

особено интересно ми бе да узная, че имаи хиалуронова киселина  Grinning

интересна серия, мисля, че би ми се отразила добре Wink)  Peace

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 12:39 от a.l.e.n.a

# 666
Германките въздишат по Smooth down butter tread и  All soft heavy cream на Redken. Някой от вас ползвал ли ги е?

За боядисването - Аз се боядисвам задължително веднъж в месеца, но сега като съм при баба и дядо, мисля да пропусна Mr. Green .

# 667
  • в 1001-та нощ
момичета Wink))) дойдоха ми всичките маски на лореал, че и един балсам съм си взела, а съм забравила Wink)))

облизвам се катокотарак пред мляко  Heart Eyes
а сега от къде да започна, не мога да сеизмия пет пъти в един ден Wink)) ще си направя програма  Laughing

# 668
a.l.e.n.a, какви маски си си взела?

# 669
  • в 1001-та нощ
ох ...  Laughing Laughing ухилена съм до ушите Wink)))
маските liss ultime, force vector, absolute repair, intense repair, lumino contrast и балсама vitamino color

скрих си ги в гардероба - както куче си заравя кокал, но е крайно време да освободя дин рафт от боклуци и да си въведа ред в скъпоценностите - да не са много напоказ и да не дразнят много

а вече забравих коя серия за какво бешеи сега, за да си направя стратегия кое кога да ползвам - трябва пак да чета

мисля обаче да не ги отварям едновременно, че ще излязат от годност - преди да ги свърша

маската абсолютрипеър я обещах на една мацка, ама имам още една - същата  - първата, която си купих и съм ползвала само веднъж

а балсама, четох, че е хубаво да се ползва веднага след боядисване да запечатва цвета - ще виииииидииим!!!

Hug

# 670
да са ти честити  Hug
като ги пробваш, ще станеш нашата Loreal Serie Expert - експертка  Simple Smile
Аз от  liss ultime съм ползвала само нощният им крем и съм доволна, но сега ми се иска да пробвам и този на Kerastase. Маската на  liss ultime също искам да я пробвам. Intense repair не бих купувала, защото той е за суха коса, поне аз така съм разбрала, а моята е от много сухите.

Искам да ви питам нещо.....какви шампоани използвате за дълбоко почистване (измиване, май е по-точната дума newsm78)?

# 671
Здравейте пак от мен  Hug Записах час за поставяне на ампулка за обем на Керастаз, после ще дам отчет. Малко скептично съм настроена, защото косата ми е доста тънка, та не очаквам чудеса. Дано се изненадам приятно  Praynig
И пак да се включа с питане  (или по-точно две):
 - някой ползвал ли е някои от тези продукти http://www.feelunique.com/brands/tigi-s-factor и
 - чета доста позитивни мнения за Редкен и се чудя дали да не си взема това http://www.feelunique.com/p/Redken-Hair-Advance-Dual-Action-Treatment-6-ml За тези ампули някакво мнение имате ли?

Алена, да са ти честити новите прекрасни придобивки  Hug

# 672
  • в 1001-та нощ
да са ти честити  Hug
като ги пробваш, ще станеш нашата Loreal Serie Expert - експертка  Simple Smile
Аз от  liss ultime съм ползвала само нощният им крем и съм доволна, но сега ми се иска да пробвам и този на Kerastase. Маската на  liss ultime също искам да я пробвам. Intense repair не бих купувала, защото той е за суха коса, поне аз така съм разбрала, а моята е от много сухите.

Искам да ви питам нещо.....какви шампоани използвате за дълбоко почистване (измиване, май е по-точната дума newsm78)?

аз имам 2 на Capillo - единият е против косопад, другият е за увредена коса, много са силни и доста странни - течни;))) и нямам никакъв поблем с измиване на маслата

другите два са от лечебните nano - nanoguard shampoo и onescalp shampoo (имам пълната серия с всичко  Twisted Evil )

предупредиха ме този за скалпа да не ползвам за дължините, че е много силен Wink))

но аз и така - разделно си мия косата - един шампан в корените, друг задължините - винаги, само с bain de force мия всичко навсякъде  Laughing  

Capillo  за мен е номер 1 от лечебните и възстановяващи серии  Peace

# 673
  • в 1001-та нощ
Здравейте пак от мен  Hug Записах час за поставяне на ампулка за обем на Керастаз, после ще дам отчет. Малко скептично съм настроена, защото косата ми е доста тънка, та не очаквам чудеса. Дано се изненадам приятно  Praynig
И пак да се включа с питане  (или по-точно две):
 - някой ползвал ли е някои от тези продукти http://www.feelunique.com/brands/tigi-s-factor и
 - чета доста позитивни мнения за Редкен и се чудя дали да не си взема това http://www.feelunique.com/p/Redken-Hair-Advance-Dual-Action-Treatment-6-ml За тези ампули някакво мнение имате ли?

Алена, да са ти честити новите прекрасни придобивки  Hug

подобни удебелители си взех в nano серията , към която дадох линк в предния пост

там поне много подробно е обяснено кое как действа с имена на веществата, картинки и т.н. Wink))

# 674

MissNellie, разбира се, че нямам нищо против  Hug

Само може би ще се наложи да се добави едно уточнение относно начина на употреба и по-точно за масажирането с цели длани при измиване с шампоана и разресването само с пръсти. Явно към момента тези неща не са актуални, не са описани като начин на употреба на самите опаковки, както беше някога.
Но това го установих едва при последната ми покупка на серията с цимента, съвсем наскоро  Blush

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 18:20 от La mademoiselle

Общи условия

Активация на акаунт