Професионални серии за коса - 11

• 128 625
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Татяна, можеш ли да конретизираш кои съставки могат да се неутрализират? Ако може да поясниш малко

# 466
  • в 1001-та нощ
сигурно са пипнали нещо мъничко   bouquet , ама да видим как ще е другия път без масла и маска Wink))

Имам два въпроса към Дамите:

1. При посещения на СПА - вкл. парна баня и сауна и при плуване в басейн - как се спасявате....
На прима виста, това, която ми идва на ум е преди термо-зоната да ползвам кърпа за косата - хем боята да не пада, хем високата и гореща влага да не я убива....а дори може да се сложи и маска, масло - под кърпата?
За плуването - като начало си мисля за найлонова шапка за баня под шапката за плуване - защото моята е от силиконовите - идеално залепва, но скубе...

2. Продуктите за подготовка на косата за боядисване - предполагам са предвидени да подготвят за боята от съответната серия и не съм сигурна, какъв ефект биха имали да се ползват, ако боята е на друга марка?
Макар, че - иначе пък всички амонячни бои - какво толкова различно имат?

Иматели опит в тези 2 отношения?

Здравейте на всички и специално на Алена,

Намесвам се в тази полезна темичка, за да отговоря на първият ти въпрос. В сауна и парна баня е строго препоръчително да слагаш кърпа (кърпа-шапка) на главата, която освен, че ще защити косата ти, защитава също така и мозъка от прегряване и особено в сауната се усеща разлика в издръжливостта ако си с кърпа на главата или без. В басейн с вързана коса или направо с плувна шапка - но зависи какъв е басейна и след това задължително измиване със дълбоко почистващ шампоан, в случай че косата е била обилно намокрена от добре хлорирана вода. Алена, четох доста твои постове  и мисля, че не бива да смесваш различни марки когато се грижиш за косата си, това е от личен опит и най-добронамерен съвет.Просто понякога 2 чудесни продукта на различни фирми = ужасна комбинация, защото съдържат различни иначе чудесни съставки, които могат да се неутрализират една друга или пък една съставка да увеличи прекомерно действието на друга и това да доведе да нежелан ефект.
Ще ви следя, вие сте страхотен източник на информация! Благодарности! Hug

ами за сега не ми се налага да смесвам, защото си взех пълни серии на CHI (Infra), Eva Professional, Kerastase, Vigorance, Capillo, но отделно имам и почти всички маски на Лореал, както и по един реконструктор Joico (без отмиване) и един на ABBA (с отмиване) - последните изобщо не мисля, че ще ги ползвам в близките 6 месеца; отделно стилизиращите и т.н.

и в този план- на обща поддръжка (измиване и грижа) – извън сериите - най- много да опитвам маските - така или иначе трябва да се проучват неползваните продукти - докато си усетиш косата и желанията й

обаче- аз по-скоро питах за съвместимостта при боите - боядисването - защото ползвам Keune и на този етап никак не искам да я сменям, а там - няма "пиршество на избора" за подготовка на косата преди боядисване, а и след това (поне докато изследвах сайта)
и сравнявам - естествено с другите марки, които коментираме тук и са по-масови, като предлагане не пазара

продукти на  Keune (свързани с боядисване - примерно ампули за след боя) - почти никъде не могат да се купят, освен от щатите или Австралия, където по-добре да ми ги и позлатят, преди да ми ги пратят, за да може пратката да е по-скъпа, от транспорта, който предлагат

но и като цяло –няма такова разнообразие, каквото предлага Лореал – може повечето им такива продукти да са близки и разнообразието да е условно, но –има го и този момент – различните „шарени” нови и разнообразни играчки радват; има и добавена стойност Wink)) в настроението – към това, което правим с косите си, като се грижим за тях

а Keune – работейки предимно със салони не акцентират над вариации, опаковки…действат си по темата…

като започвах да работя с тази фризьорка, която ме прави сега – обсъдихме две бои –Keune и Лореал….и понеже имах натрупан негатив към Keune отпреди ( предишната фризьорка наблягаше на мат-а …..толкова, че ме загуби) решихме да пробваме с Keune, ако не одобря работата й и постигнатия цвят – преминаваме на алтернативата Лореал.

Така и си останахме само на Keune….доволна съм – много от цвета и боята, но се замислям за:
1.   нещо преди боята – да подготви косъма
2.   тон върху тон – при паднал цвят , но не тъмни корени- да се спасява ново боядисване – докато избият и корени (при мен за около3 седмици – тогава вче и боята е отмита и не мога да се гледам Wink))
3.   нещо след боя
4.   безамонячни

Като цяло – не ми се иска да ставам и толкова зависима от нея – какво ще ми купи, на каква цена и т.н., малко оставам сляпа за нещата, които с случват, но ….ще помисля, ще говоря с нея, може и да опитаме, макар, че го няма разнообразието, което ме дразни  - като краен потребител на дребно, който се радва да си играе с такива играчки Wink))

а сега –Редкен са ми на фокус и следващото, към което ще посегна са сигурно те Wink)) честичко си кацам на сайта им докато кърмя и си ровичкам по нещичко, ама те – тия сайтове са необятни- влизаш – поглеждаш от високо –докато разузнаешлогиката и после потъваш….потъваш…..

иначе – за плуването и СПА - до сега съм ходила само в хубави басейни, не нам какво ползват за дезинфектант, но косата ми никога не го е усещала – зловредно – да стане зелена или т.н. … като се има предвид, че преди бременността – доста време плувах всеки ден по около час и СПА – всяка седмица….
сега вече ще е по-рядко, а и не искам да си мия косата ежедневно….нопоне да съм положила всички грижи Wink)))

# 467
a.l.e.n.a, мисля, че като спомена смесване на продукти на различни марки, Tatianna го направи във връзка с предишния твой пост. В него пишеш за измиване с Bain de force, след това Vita Ciment, Ciment Anti usure, маска на друга марка - Еva professional. Без отмиване имаш 3 различни марки - Керастаз термопротектор, коприната на CHI, спрей L'Oreal professionnel.

Серията с цимента специално, не е удачно да се смесва с други продукти, дори и да са на Керастаз, но от други серии. Последният път, когато бях в салона, съвсем наскоро, дори ми казаха да не слагам в никакъв случай кристали, докато съм с тази серия, защото някои от тях се отмивали трудно и биха могли да възпрепятстват проникването на цимента в косъма. Сега...дали е така...знам ли... но не бих рискувала, при положение, че тази серия ми действа толкова добре.

А за ампулката Вита цимент - след нея нямаш нужда от нищо друго, тя е страхотно силна, най-силния продукт от серията с цимента, в пъти повече от Ciment Anti usure. Да слагаш и двете на едно измиване според мен е излишно. В самите салони процедурата е само с тази ампула, не слагат нищо повече след това, освен термопротектор и то в случай, че искаш и оформяне със сешоар  Peace    

# 468
дори ми казаха да не слагам в никакъв случай кристали, докато съм с тази серия, защото някои от тях се отмивали трудно и биха могли да възпрепятстват проникването на цимента в косъма. Сега...дали е така...знам ли... но не бих рискувала, при положение, че тази серия ми действа толкова добре.

Това със силиконите и отмиването съм го проучвала, та да се изкажа Mr. Green Влагат се различни видове силикони в продуктие за коса, някой се отмиват само с  вода, някой имат нужда от шампоан със силен измиващ агент. В конретния случай съвета е бил като 'връзване на гащите' в случай че кристалите ти са с неводноразтворимите силикони и ползваш щадящ или био шампоан, и са били прави. Може да се направи изключение ако си сигурна, че кристалите си са само с  водноразтворими силикони (мога да пусна табличка ако някой му се занимава да чете) . При всички случаи, хубаво е веднъж в седмицата примерно да се ползва по-силен шампоан, за да е сигурно че се отмиват хубаво всички силикони и стилизиращи продукти bowuu

# 469
  • в 1001-та нощ
Благодаря за включванията   bouquet  bouquet  bouquet ,

MissNellie, пусни табличката bowuu , моля    bouquet

Реално погледнато (относно другите продукти около цимента на Керастаз) - коприната (на CHI) е само по върховете и не е някаво обилно омазване, а спреят (на Лореал) е само в корените, нонаистина, бих пробвала а месец да се огранича само на цимент   bouquet , нали ми е период на експериментиране и проучване   bouquet.

За маската на Ева - не вярвам да вреди - но и за да задоволя личното си любопитство - другия път и без нея - ей така - да видя - само цимент как е (мисля, че няма как да мина бе този период на експерименти, докато прохождам в този нов свят на грижи), а и с вашия опит и насоки е по-оптимистично  Peace

За CIMENT ANTI-USURE след ампулата - мисля, че освен цимента, за разлика от ампулата има и разни други неща, които са благотворни а косъма - и затова го слагах, а не с идеята "двоен цимент" Simple Smile);
но от Ева също ми обърнаха внимание - че след ампулите - няма нужда от друго   bouquet

La mademoiselle , ти колко време оставаш само на цимент, предполагам - до изчерпване на 1 комплект продукти - не повече от 2 максимум 3 месеца?

# 470
Fitzgerald, цените в www.hair-shop.info са си същите като в салоните. Преди десетина дни купувах от салон и ги сравних. Има левче разлика тук-там  Laughing
Друг е въпроса, че в сравнение с чуждестранните сайтове надценките наистина са ужасни  ooooh!

А и вдигат цените просто непрекъснато. Най-много се втрещих на ампулите Форсинтенс. Преди година и нещо бяха 58 лв., много ясно си спомням, в момента са 76 лв. За същия период от време - шампоан от 33 лв. на 37 лв., маската с цимент от 45 лв. на 57 лв. Обаче с Noctogenist-a са железни - 66 лв. и преди, и сега. Явно няма много желаещи за него  Joy
Да, предполагам, че са си същите цените, добре че не ми се е налагало да ги купувам от тук ooooh!
Може ли такова нещо, аз съм супер възмутена. Ампулите Форсинтенс преко сили във http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Resistance-Forcintense-3-15ml са 50лв, както и маската с цимент Rolling Eyes
Да не говорим, че изобщо не е ясно къде са произведени-дали за "източния" блок или за "западния", ако мога така да се изразя. Наскоро ми се наложи да сравня продукти от една марка продаващи се в България и такива от същата марка продаващи се в Англия и Франция. Ами нищо общо нямаха като качество, не че нашите не бяха даже и с 8-10% по-скъпи ooooh!

# 471
аз също бих благодарна за табличката защото редовно смесвам продукти от различни серии на керастаз, пък и заедно с други марки

# 472
Таблица на водно - и не- разворими силикони и измиващите агенти, от които имат нужда.

Не са включени много, но реално погледнато тези са най-разпространените. Особено първите 4 ги има в много продукти, и е хубаво да се знае - ако се ползват, трябва задължително да се ползва и шампоан със СЛЕС, не непременно постоянно, но като практика на няколко измивания, за да не се натрупват. АКо имате съмнения за някой друг силикон, може лесно да го проверите - в гугъл, отваряте една обща информативна статия за силикона обикновено от уики  и там  пише дали е водно разтворим или не, и според това се ориентирате  в списъка с измиващи агенти от горната таблица.

Да добавя, това не гарантира че може да си мешате продукти, пряко се отнася само за конретния случай, които Ла мадмоазел беше споменала по-горе., в който остатъчните силикони биха навредили на терапията.

# 473
  • в 1001-та нощ
еми аз нали съм пате kyllmg Animal Chicken ... сега като гледах състава (има 2 неразтворими) - видях, че вместо Silk Infusion, през цялото време съм писала BioSilk

и сега ще се върна да си оправя постовете....да н чете якой,който търси ино след време и да се чуди Wink   bouquet

Мислите ли, че Bain De Force е силен шампоан?

# 474
Маската на Фито е не само с променена опаковка, но и с променен състав. След нея не можах да се среша, трябва и балсам  Sad

За нектар термика - не успях да преценя много добре, на първо ползване като че ли термо рипера на лореал ми допадна повече, но ще пробвам още 2 или 3 пъти и тогава ще съм по-категорична, защото то зависи и преди това какво се ползва.

Редкен ще пробвам тази вечер - шампоан, CAT протеина и балсама.

a.l.e.n.a , bain de force е един от трите шампоана, които не използвах до край, но това беше преди 5-6 години. Той  не че отваря косъма за цимента, по-скоро той самият съдържа доста цимет, в резултат на което косата ми се заплиташе ужасно и ставаше много твърда. Но колкото и странно да звучи мисля пак да го взема, за да го комбинирам с другите продукти от серията.

# 475
  • в 1001-та нощ
хм, честно казано не рабирам каквое точно усещането да не можеш да се срешеш- косата се уплита или какво?

при мен е ясно - още нищо не е натрупано така, че да ми пречи, а и шампоаните ми са силни....но ще видим за напред

относно bain de force - наскоро La mademoiselle   сподели, че намира промяна в усещането след ползване - липса на онази твърдост, както и в начина на ползване => http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg16158271#msg16158271

a.l.e.n.a, радвам се, че си останала доволна от серията с цимента  Grinning

И аз да споделя, че го ползвам вече десетина дни и отчитам известни разлики в сравнение с предишни използвания.

Първото, което ми направи впечатление - косата ми е много приятна на допир веднага след измиване с шампоана, още преди нанасяне на маската. Досега винаги е била страшно твърда. Не, че това ме е притеснявало, след маската нещата до голяма степен се оправяха. Но факт, че в момента силното "втърдяване" от шампоана липсва.

И второ - начинът на употреба. На шампоана не пише да се масажира скалпа с цели длани при измиване, на маската пък не е отбелязано, че косата следва да се сресва само с пръсти след нанасянето й. Това са две много съществени неща, които преди ги пишеше на опаковката, а и в салона винаги ми ги напомняха. Аз дори реших, че сега има някакъв пропуск в превода на етикета на български и го отлепих, но не - текстовете на английски и френски са същите. Явно има някаква мъничка промяна във формулата на продуктите. Мъничка, понеже пък в крайния резултат разлика не намирам.

много ми е интересно какви ще са ти отивите за Редкен и в сравнение с аналогичи продукти на другите марки   bouquet

съшо с тези два продукта на Phyto ...доста ме интригува - още като спомена, че си ги поръчала, гледах им състава, наистина имат доста протеини и масла, а аз към маслата имам изключително положително отношение....макар, че май при мен - страхотният ефект бе  от ампулите за интензивно възстановяване, а не от маслата....а може би и една добра комбинация Wink))

на Phyto какво друго си ползвала?

# 476
  • Плевен
Здравейте момичета Simple Smile чета вашата тема от време на време, за да съм добре информирана относно професионалните серии коса  Simple Smile но сега имам нужда от вашата помощ. При едно от посещенията при фризиор ми сложиха някакъв стилизиращ продукт с лека фиксация, който подпомага  по-бързото изсушаване на косата. Можете ли да ми препоръчате подобен продукт? Благодаря ви предварително.

# 477
Маската на Фито е не само с променена опаковка, но и с променен състав. След нея не можах да се среша, трябва и балсам  Sad
Аз ползвам продуктите на Фито от години, съгласна съм, че с течение на времето при тях настъпиха изменения, за съжаление не винаги в положителна насока (още, да кажем, изпитвам носталгия по стъклените им опаковки... по маската Фито Карите). Като споменавам за маската, която както се вижда ти си поръчала, се сещам, че много отдавна я няма на българския пазар. Търсих я доста усилено из различни аптеки, защото ми беше любима, но така и не я открих. Гледах и брошурки на Фито, които ми дадоха от аптеките, и в тях тази тъкмо маска отсъства. Това ме кара да мисля, че може да е спряна от производство.... Да не би това, което си поръчала, да е нещо изостанало... Но пък казваш, че е с нова опаковка  newsm78
Във всички случаи тази маска на Фито за мен беше най-добрата им, далеч по-добра от Фито жоба, от тази за боядисана коса...

# 478
  • в 1001-та нощ
на сайта на Phyto я има, но в пастелно-прасковена и непрозрачна кутийка, докато на линка на Люлякова беше в синьо-бяла кутийка  newsm78 нова-стара и защо - не знам, но очевидно не е спряна от производство

има я и в аптеките Ремедиум (аптеките), като може да се поръча и през сайта им или от чужд сайт, като Люлякова

viv_pl, ако са ползвали Шварцкопф - OSiS Light Style Cream Souffle - е такъв крем със слаба фиксация - улесняващ изсушаването със сешоарш

# 479
Права си, сега им разгледах и аз сайта... Първо беше в синьо-бяла опаковка, после в бяла (по този път минаха и другите маски), после наистина я спряха.... а сега явно я пускат отново, но с променен състав. И, както казва Люлякова, вероятно с влошено качество... жалко.

Общи условия

Активация на акаунт