Обезопасяване на тераса

• 2 831
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте мами,

Предстои ни покупка на жилище, но е на висок етаж, а терасата е стъклена и не от най високите  . Проблемът ми е естествено как да пазя малкия. Предполагам ще има начин за предпазване при отваряне на вратите на дограмата, но въпросът е дали като не е масивна терасата е по-опасна. В момента в апартамента, в който живеем нямаме тераса и подцених проблема,а вече капарирахме и ме обзема параноя.... Приемам идеи всякакви. Ясно ми е, че някой трябва винаги да е покрай него и да го гледа, но все пак сме хора. Търся някакви мерки, за които не се сещам, с които да минимизирам риска  newsm78.

# 1
Малко страшна изглежда,когато е стъклена,но няма нужда да се притесняваш,според мен. Стъклата са здрави,закалени, не се чупят никак лесно. Peace И изглежда много по-красиво от зидана тераса.
Ако толкова те гони параноя може да сложите някаква тънка решетка или мрежа,която да захванете здраво. Поне докато малкият бонбон порасне. Но това е само за твое успокоение. Peace
Честит нов дом, бъдете щастливи!  bouquet

# 2
  • София
Тези стъкла изглеждат добре поставени и здрави. Нашата тераса е със стъклени парапети, от които 4 стъкла вече са паднали  Twisted Evil, а други две се клатят и ще ги махаме, за да не пребият някого. Ние така купихме апартамента де.... Но те са поставени по много лош начин, залепени са с лепило, а и липсват скрепителни елементи. Решили сме да поставим от вътрешната част нещо като плътен поликарбонат, като го захванем за вътрешната част на парапета. Ще излезе доста скъпо, но поне ще е сигурно. Ние нямаме кой знае какъв избор, защото съпругът ми е подписал някакъв документ, че няма да нарушаваме визията на сградата.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 21:32 от viper

# 3
  • София
Единствено само на ъглите можете да сложите по някоя допълнителна пръчка.Само да попитам този апартамент в Цариградски комплекс ли е .

# 4
Не прябва да се слагат мрежи или неща по които малкия може да се покатери. Изглежда достатъчно обезопасена, единствено височината на парапета не е ясна. Ако стъклото е фиксирано добре, няма от какво да се притесняваш, но контрол на достъпа трябва да има.

# 5
Виждала съм подобна тераса с  допълнително подобение единствено на височина.От съшите тръби беше вдигнат парапет 25,30 см нагоре

# 6
  • София
Единствено само на ъглите можете да сложите по някоя допълнителна пръчка.Само да попитам този апартамент в Цариградски комплекс ли е .

Не е Цариградски комплекс, а Витоша парк в Симеоново  Peace

Общи условия

Активация на акаунт