Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Агресивни деца, как да постъпя вече...

 • 5 025
 • 66
 •   1
Отговори
 • Мнения: 664
На улицата пред нас са 4 момчета на една възраст, на 5 г.
Изпълних се до краен предел от агресия и безхаберни родители.
Въпросните две момчета са много агресивни и обичат да го унижават. Постоянно го блъскат, бият, ритат топка в корема му, гонят го, обиждат го . Ако заиграят някаква игра, то той винаги е унижен. (Например да е куче, което го бият и то лази). Нарочно му се удря топка в главата, и всякакви гадости. Това се случва пред мен, правих забележки, но те ме гледат нагло и дори ми отвръщат. Има дни в които отиваме, а те директно го гонят да се маха.
Много от случаите се случва и пред родителите им. Наслушах се "да не обръщам внимание". Е да лесно е когато, не твоето дете е удряно и унижавано. Отношение не вземат и при бой пред майката, пред очите и. Бой без причина, просто агресора така му идва отвътре. А майката казва, те са деца трябва сами да се оправят. А пък и той го бие, защото преди една година го видял да рита котка ?!
Другото агресорче обича да удря с юмрук в гръб или да го блъска в гръб така, че да паднеш. Това е ежедневие, просто дойде ли време да излизаме да играе и настръхвам.
А моя се подлъгва, защото когато са по сами са толкова мили с него. Играят, всичко е наред, но в мига в който се появи още едно дете се започва отхвърлянето и агресирането.
И така на следващия ден той пак отива да играе с тях. Пък и други деца няма на улицата.
Лятото дойдеха деца на гости и успях да го откъсна от въпросната групичка. Едното като останеше само идваше и се включваше в игрите. Но лятото свърши и децата си тръгнаха и сега пак сме принудени да се върнем при тези гамени.  
Вчера го изпратих да си купи чипс, пред очите ми го хванаха и започнаха да го налагат с юруци и да му крещят, че този магазин няма да ходи да купува нищо. Не ми издържаха нервите и отидах да ги разтърва, при наличието на майката на едното пред магазина седнала, а другата в двора. Отидах директно при тая отвън и и казах, че това не е нормално, той просто върви по пътя да си купи чипс. А тя не взе никакви мерки, седи и ме гледа нагло. Тази вечер моя и аз излезахме и тези деца идват директно и му казват пред мен. Мама ми каза, да не играя с тебе и не ти дава да идваш и стъпваш на тази улица.
Нямам думи, бясна съм е меко казано. Какви да са децата, след като какви да са родителите. Те вместо да вземат мерки за агресивното поведение на децата си, не само не хаят, ами и го подклаждат.
Трябваше ли да ги оставя да го бият,само защото отива до магазина ?
Какво да правя от тук на татък, като други деца няма и той остава сам. Живеем в малък град, няма площадки наблизо.
Отказва да се защитава, отказва да отвръща на удара просто не е такъв. Чувства се наранен и объркан, защо постъпват така с него ?
Иде ми да и вдигна страшен скандал на тази майка, коя е тя да забранява на сина ми да върви по улица, че чак нейния да го бие заради това.
И още по-лошото е, че вероятноста в догодина в първи клас да са в един клас е 99%. Което ме плаши страшно.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 23:06 от черна орхидея

# 1
 • София
 • Мнения: 171
Съжалявам, че съм крайна и радикална, но ако бях на ваше място, продавам имота (къщата) и бягам в по-голям град. С такива оправия няма. Само ще опропастите живота си.
Стискам ви палци и успех в справянето с проблема!

# 2
 • Мнения: 6 920
Ако видя някой келеш да бие детето ми, такива тупаници ще изяде... Пък после нека дойде майка му!

Не знам, баща има ли детето ти? Той какво казва? Идете говорете с тия хора, скарайте им се, малко страх и респект не са излишни. Те явно се мислят за шефове на улицата, вие си траете...

Или се преместете в друг квартал. Или в друг град, което вече е радикално.

Колко малък е този ваш град?

# 3
 • Мнения: 5 550
Защо "сте принудени" да сте с тези деца, не разбрах?

# 4
 • Мнения: 2 896
Извинявай много, но това, че няма площадки близо до вас, ама грам не е оправдание да си извеждаш детето да играе при някакви изродчета. Така ли няма други деца в този малък град. Това дете до сега на градина не ходи ли? Приятелства с други деца не завърза ли?
Как ли да не търпя подобно държание и то с месеци.

# 5
 • София
 • Мнения: 9 674
Ако ми харесва къде живея, баш ще се преместя заради някакви келешчета. Ако трябва ще се карам с родителите докато не проумеят тъпите им глави, ако трябва и уши ще дърпам (никога не съм го правила дори на моето дете), ако трябва и мъжът ми ще се намеси, но няма да оставя тая работа така.

Оставете площадките, оставете това жената да не извежда детето на улицата при тези агресивни деца. Ама тя казва, че 99% ще са заедно в 1 клас. Какво прави тогава?

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 4 681
Темата шега ли е?!
Някой да си извежда детето при други, които го бият, за да играе с тях...

# 7
 • София
 • Мнения: 9 674
Може да няма къде другаде да го изведе. А като тръгне детето с тези келешчета на училище какво става?

# 8
 • София
 • Мнения: 21 349
Ако запишеш детето на спорт? Казваш, че не отвръща, при сина ми също имаше такъв период - не се защитаваше. Започна да се защитава и да е по-уверен в себе си, но това става бавно.

# 9
 • Мнения: 197
Много ми стана мъчно за детето ти! Аз не бих търпяла и секунда подобно поведение. Бих поговорила с бащите на децата, след като няма полза от разговори с майките. По-скоро да говори съпругът ти с тях, но приятелски. Тръгне ли да се разправя може да стане и по обтегната обстановката. То е ясно, че с такива деца, бащите едва ли са по-различни. Стискам ви палци да разрешите проблема!

# 10
 • Мнения: 4 092
На мен друго ми стана интересно - на 5 ходи сам до магазина?
Решение по казуса нямам. Или ходи да го бият, или си седи вкъщи. С приказки едва ли ще станат нещата. Разумните и възпитани хора досега да са видели и реагирали.

# 11
 • София
 • Мнения: 21 220
Дърпаш си детето и намираш нова среда.
В малък град си, на пешеходно разстояние е всичко.
Просто е.

# 12
 • Мнения: 664
С  бащата сме разведени.  Така, че аз съм само да се справям.
Даже с едното дете са в една група и сега.
Да пускам го до магазина, защото е на 5 мерта от нас и върви само по тророара, като аз съм на вън и го чакам.
Родителите явно нищо няма да направят, те виждат какви ги вършат децата им и не взимат отношение, дори когато аз ги потърсих.
Много е тъпо всички сме през 1 къща, децата излизат и моя седи сам като отхвърлен, те даже доближават и започват да му подвикват и заплашват и при това,че аз съм там.

# 13
 • Мнения: 6 292
Не знам кое е селото (щото не мяса на град), но как ли пък не ще допусна детето ми да контактува с такива селянчета. По-добре сам, от колкото в лоша компания! Направила си голяма грешка, че си оставила да го бият. Това е недопустимо. Още с първото посягане е трябвало да забраниш на детето да има контакти с тях, а не да привиква на характера им. Въпросът въобще не е да се научи да им отговаря, още по-малко да удря, и да става и той гамен като тях, въпросът е да го научиш да стои настрана от тази отровна среда. Имате си къща, имате си двор - да си играе сам. Ако пък дете каже или направи нещо - отговорник е настойника му. Не можеш да се саморазправяш с дете. Не можеш да го пипнеш дори, какви са тия дърпания на уши на чужди деца ... Няма такова нещо. Има 112 - патрулката, предупреждения, квартален и така се процедира с този тип нагли селяни. Никакви саморазправии.

И аз съм заобиколена от селяндури, но никой не смее да посегне или да се скара на детето ми. Знаят ме, че викам полиция. Вече две персони изядоха предупреждения. Предупредени са да не контактуват повече с моето дете и мен, едната дори е предупредена да стои на разстояние от входа на жилището ни.

# 14
 • Мнения: 12 523
Сменяш средата, търсиш друга площадка, друга детска компания, други родители. Това, че сте съседи, не означава, че все с тях трябва да играе.

Общи условия

Активация на акаунт