Агресивни деца, как да постъпя вече...

• 6 836
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
"Площадки няма наблизо" означава ли, че все пак има, но не са наблизо? Ами водете го там. В градината би трябвало да общува и с други деца. Канете ги във вашия двор да играят. Ония гамени не влизат в двора ви, предполагам. Нека децата си играят, а те да гледат отвън как са от другата страна на оградата. Ако се падне в един клас с вашето някой от тях, ами преместете детето. Само едно училище ли има в населеното ви място?

# 16
Не винаги има време да водиш детето си на други места. Често викам едно момиченце да играят пред нас, когато не са я закарали при баба и. Даже лятото, като дойдеха деца при бабите си играеха много добре, аз им мисля много игри и ги забавлявам. Единия агресор идваше почти всеки ден и много му харесваше да играе на игрите, които организирам. Другия не идваше, гледаше от тях или само ги доближаваше и започваше да ги дразни. Следствие на това, агресира се още повече върху него и сега и този, който идваше и играеше му вика "мразя те махай се от тук". Тъй като първия и така да се изразя главен агресор откачи, че не го отразяват, но и не иска да дойде да играе с всички останали.Той просто хем не иска моя, хем се дразни, че играе с други деца.Попитах го защо, цяло идваш играеш, защо го мразиш, а то ми вика нагло защото В го нямаше.
Тъй като споменах общо 4 момченца, за двамата вече писах. Третото е безлично, често тормозено също от тях, то ги слуша и изпълнява може би защото го естрах .
В чудо съм се видяла, и майка, която ще казва моя да не стъпвал на улицата. Какво да очаквам от нея ?

# 17
Много неприятна ситуация...Изглежда вие някак  не се вписвате в тази ,,идилична" обстановка, и омразата и неприязненото отношение на възрастните към вас се прехвърля и към децата. Не е нормално тези комшии да виждат и да чуват всичко това и да не реагират.

# 18
А ти живееш сама с детето? Няма го бащата, но нямате и баби, дядовци, чичовци наблизо? Тия селяндури са видели, че сте сами и уязвими и за това така правят.

# 19
  • София
Защо търпиш да ти бият детето? Досега сто пъти щях да съм подала сигнал в ДПС и ОЗД, пък родителите да се обясняват пред инспекторите и социалните работници.

# 20
Моите родители са от старата генерация все да мълчиш и да траеш.
Едната майка я помня от едно време идваше и биеше две момичета. Не позволявяше на братовчед си да играе с мен. Изобщо не читав човек от едно време. Сега не поздравява никой.
Тя си върши работа в двора и не го гледа какво прави вън.
Другото дете, даже сме роднини и в добри отношения. За тях и според тях, децата трябва сами да се оправят и не трябва да се месиш по никакъв повод. Отношение 0. Даже никой не го гледа като е на вън доста често. А и то като е някой вън все едно го няма. Единственно батко му го строява, ако го гледа.
Та аз винаги съм 100% с моя, защото пък без мен не знам какво ще е. А и не смятам, че 5 годишни деца трябва да играят без надзор.
Другото и него никой не го търси, майката има бебе и седи вкъщи и в двора, мъжа и нещо не я пуска никъде.
Опитвам се да възпитавам детето ми да е добро и отговорно. Но с тази компания това направо става недостатък. Аз повече няма да позволя да отиде при тях, не мога да търпя това чудо.
Плаша се обаче как ще се развият нещата, още повече ако са в един клас?!
За мен ако родителите са нормални хора, ще вземат мерки ако децата им се държат така. Тука е изтърван влак нещата. Няма какво друго да направя. За това и пиша тук

# 21
Няма как да промениш родителите, нито чуждите деца. Затова подбираш средата на детето си и го отдръпваш от тези безпризорните.

# 22
  • София
Орхидея, ти го живееш същото години наред, сега и детето ти.
Докога?

# 23
Ами много хубаво, твоите родители и на битите от агросорката деца са мълчали години наред... Сега вие поемате щафетата. Нейното хлапе ще е агресора, твоето ще е жертвата. Дано поне техните деца се откъснат от този шаблон. Почваш да звъниш на полицията, дадоха ти съвети вече. Като си траете, така ще е. Или се махаш оттам.

# 24
Аз бих ошамарила гамена. Да идва после майката.

# 25
  • София
В никакъв случай не бива да реагира на чуждите деца, да не говорим да шамари някое. Родителите веднага ще подадат жалба срещу нея в полицията и ще има сериозни проблеми. С агресивните деца спрямо собственото дете само с жалби се действа. Официални сигнали. ОЗД са длъжни да реагират, особено ако майката опише няколко случки. Съседи са, познава ги кои са децата и родителите, лесно може да издири имената им. А също и да звънне на 112, когато види, че започват да тормозят детето й. То е ясно, че ще отиде да си го прибере детето, но вече ще е подала сигнала. Не става по друг начин, освен по официален. Тогава родителите на агресивните деца ще бъдат принудени да се обясняват. В никакъв случай лични разправии.

# 26
  • Варна
Медицинско на детето и жалба.

# 27
  • София
Обидите също са агресия. И да, медицинско веднага. Може драскотина да е, но трябва да се регистрира.

# 28
  • София
Донякъде имам подобна ситуация. Де факто останах сама миналия юли - мъжът ми замина. Компанията, в която излизахме с децата, започна нещо много странно. Първо, спряха да ме поздравяват. После, две от момчетата почнаха с леките агресийки спрямо моето - уж на игра. Една седмица, по това време миналата година нещата загрубяха, а най-голямото момче измисли някаква интрига, в която и аз бях замесена. На малкия и на мен ни кипна и ги зарязахме.
Това лято, се видяхме 5-6 пъти, пак същата работа.
Вече и детето ми вижда, че не си струва да се общува с такива хора.

# 29
Ума ми не го побира как допускате подобно отношение към детето Ви. Ми не го оставяйте да "играе" с тези деца. Водете го на друго място/площадка. Запишете го в друго училище. Изобщо да нямате никакъв досег с тези хора. Това е някакъв ужас. Още първия път е трябвало да реагирате остро. На мен веднъж ми се случи друго дете да блъсне нарочно моето на площадка. Възраст 2-3 годишни. Моето детенце падна и се удари. Майката на другото не реагира особено. Ами на всеослушание обясних на моето, че това е изключително лошо поведение и с такива агресивни деца няма да играем и демонстративно го заведох на друга площадка. После тази майка ако ни видеше на някоя площадка, не идваше. Други майки ми казаха, че това дете наистина си е агресивно и е имало и други случаи с други дечица да удря. Това е начина - пълен игнор и не се занимаваш. Как пък не, ще оставя някой да удря и обижда детето ми. Бих ги разпердушинила с думи тия майки още първия път и после игнор.

Общи условия

Активация на акаунт