Децата ни ЗНАЯТ! Предисторията на осиновяването в РАЗКАЗИТЕ НА ОСИНОВЕНИТЕ ДЕЦА

• 8 376
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • Западен парк
О, да! Рождените наистина са жестоки. Фокси, теб поне искат да те сменят с друга жена, а мен моя преди много години ме смени за един светкащ автомат! Каза: Изобщо не ми трябва майка, аз мога и сам да се наям. Искам автомат!" Дори не си спомням началото на разговора, но края няма да го забравя никога.
Сисли, ти се чудиш как да кажеш, че не е била желана. А аз как да му кажа, че е четвъртият(засега!) нежелан. Шокът, който Боян ще изживее, когато си прочете решението на съда ще бъде жесток. Там не са спестили абсолютно нищо от миналото му, а това е документ, който не може да бъде скрит. И това е най-големият ми страх от бъдещето. Не зная как бих могла да го подготвя за това и кога ще му е времето да бъде сринат.
Днес е болничък и сега спи. Гледам го как лекичко пъшка от температурата и ми се доплака. Искам да съм всесилна и да изтрия нещата, заради които ще пъшка няве...

# 46
Мама Мишка, Hug дано оздравеете скоро. Разбирам те напълно, но ще кажа някак. Ще го измисля, най-вероятно ще й кажа, че тази девойка не й е била майка и за това не я е задържала, защото е знаела че това дете си има майка - мама Сисле. Това, разбира се ще върши работа до време, като порастне голяма ще водим други разговори - за по-пълната истина.

Фокси, успешно преминаване през трудния период. Ясно си навлязла в такъв Hug

# 47
  • София
Дзвер  Hug Hug Hug недей емигрира, освен ако не искаш да изпиташ на гърба си точно това, което изпитва и момчето ти  Hug

Аз съм дърта за емиграция, но имам друга нова  newsm78отправна точка - неговата емиграция евентуално някой ден

# 48
Дърта ,ама не ти викат баба! JoyАз на 45 все още се броя за кандидат-емигрант Peace #2gunfire

# 49
  • София
Дърта ,ама не ти викат баба! Joy
Така си мислих до днес - днес се наложи да водим ситното в Пирогов - във всеки кабинет ме питаха, каква съм на детето  ooooh!

Но бяхме с мъж ми де, може да са си мислили, че съм му леля  Mr. Green /на детето, не на мъж ми  Mr. Green/

# 50
 Joy Joy JoyОстана,само това да ме питат/дали съм леля на мъж ми/ и ще емигрирам наистина,като преди това убия някой от "мислещите" #2gunfire

# 51
  • Sofia, Bulgaria
Интересна тема. Понякога съм се питала как щях да реагирам, ако от малка знаех, че съм осиновена - научих на 17 и беше голяма драма (въпреки че имах съмнения, но не смеех да попитам). И досега нямам ясен отговор за себе си. Децата ви още са малки, проблемите ще дойдат през пубертета, когато за всяко неразбирателство и конфликт ще търсят обяснение в това, че не са рождени. Поне при мен е било така: "Не ме разбира и не ме обича, защото не ме е родила". Мисля, че много от проблемите се дължат на голямата разлика във възрастта и при осиновените се проявява по-драматично конфликтът между поколенията. Все пак като една стара и помъдряла осиновена бих казала - не избягвайте темата, напротив, използвайте всеки повод да повторите фактите и детето да ги приема за нещо естествено, за да е неуязвимо от разни "доброжелатели". Времената са други, но човешката злоба е вечна. Само искрената любов може да я срази.

# 52
  • Sofia, Bulgaria
Да допълня, че малката си дъщеря я родих на 38 и неведнъж са ни "бабосвали" и "дедосвали" с баща й разни изкуфели по улиците, а като тръгна на училище, аз самата се чувствах като баба сред другите родители. Гадничко  е #2gunfire

# 53
Веско още не е чувал думата "осиновен" в роднинския или приятелският ни кръг. Когато се е налагало да давам пояснения извън него - "Ние станахме семейство преди ......време". Но винаги съм говорила пред него и никога снишавайки глас. От време на време разглеждаме снимките които му правех докато беше в Дома или клипчетата. Винаги пита - А ти, къде си? - Е, аз нали снимам!. Засега си имаме наша версия как се е родил, като приказка: "Щъркелите нали се връщат от топлите страни, те тогава носят и бебетата, които са много, много малки - за да могат да летят с тях. Всеки щъркел знае на коя жена да даде бебето - има си карта за това. Обаче нашият щъркел нещо се е объркал, не е можел да чете добре (защото не е внимавал в училище) и е пуснал бебето в корема на друга жена /разработка на Веско е,че жените гълтат бебетата за да стигнат в коремите, където бебето трябва да порасне за да може вче само да си ходи по улицата/. Аз обаче съм си чакала бебето Веско, и като не е дошло съм почнала да си го търся..... и така нататък само истината. Обожава да му разказвам за нашата първа среща......толкова е щастлив и се смее...и не може да изрази чувствата си когато стигна до това, че съм го гушнала....и като ме стисне.....
Това е! Малко, по малко, само истината.... и никога не съм изпитала и милимунда съжаление или съмнение, че све станали Семейство - аз и Веско!

# 54
Децата усещат и знаят -една вечер/тя беше на около 3г/ си ляга ме и тя изведнъж става и казва -"Аз като съм се родила съм била с друго име и вие сте ми го сменили"и пак си легна.Онемях никой не беше говорил или споменавал за това.Цяла нощ стоях и се чудех.Сега е на 5г и вече знае не задава много въпроси.Само от време на време пита нещо което ми странно.Сякаш всичко и е ясно.Вчера като отивах ме до пазара тя казва:Искам предишните си родители-аз:Защо-Тя:ми не знам -и тук приключи разговора не пожела по вече да говори.Опитах се да поговорим,но тя вече ми обясняваше какво ще купим от магазина и не слушаше какво и говоря

# 55
Здравейте! Много ми е интересна темата, ще продължавам да я следя! Искам да поздравя всички за Любовта, която имат в сърцата си. Мисля, че не е лесно да се стигне до решението за осиновяване или поне на мен не ми е лесно. Имам едно дете и обмислям осиновяване. Не знам дали ще чуствам децата по различен начин, дали ще ги обичам еднакво? Дали осиновеното дете ще страда заради това, че то е осиновено, а другото не е? 
Иначе не се притеснявайте за думите, които ви казват. Моята дъщеря ми казва "Ти си най-лошата майка на света" , "Искам да имам друга майка/баща"...
Поздрави от мен! 

Общи условия

Активация на акаунт