Любители на котки(бъдещи леопарди)- тема 40

• 52 621
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Токачке, да си жива и здрава, съдрах се от смях.

Трябваше да напишеш: "А сега се обадете в съседния на вас кабинет, за да уверите колегите си, че не преживявате нервна криза, проявяваща се със смях със сълзи, танци на стола с ръка на стомаха - и то при никакви видими причини, които да провокират това ви състояние. После извадете сухи кърпички, за да подсушите бликналите сълзи, както и мокри кърпички, за да изтриете размазаната спирала. Да, ще изкарате деня без грим, за това е хубаво да запомните, че оттук нататък не бива да четете онази тема в обедната почивка".

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 12:57 от Емел

# 136
  • На небето
Токачке, да си жива и здрава, съдрах се от смях.

Трябваше да напишеш: "А сега се обадете в съседния на вас кабинет, за да уверите колегите си, че не преживявате нервна криза, проявяваща се със смях със сълзи, танци на стола с ръка на стомаха - и то при никакви видими причини, които да провокират това ви състояние. После извадете сухи кърпички, за да подсушите бликналите сълзи, както и мокри кърпички, за да изтриете размазаната спирала. Да, ще изкарате деня без грим, за това е хубаво да запомните, че оттук нататък не бива да четете онази тема в обедната почивка".

И аз се смях много. Не знам коя "мъдра" глава го е измислила ама е страхотно. Веднага ще го разпратя на приятели с котки.  Joy

# 137
  • На небето
dessivl Котките не са особено социални, особено като са живели дълго сами. Наши приятели си взеха второ коте, за 2г годишната си писана. Която изпадна в дълбока депресия от което, по нещастна котка просто никога не съм виждала. Не иска никой да я докосва, по цял ден спи, спря да играе тотално, напълня, гледа малкото така нещастно, ако то я приближи го ступва за да го разкара. По никакъв начин не можеш да и привлечеш вниманието и то с нищо, нито игра, нито храна, нищо. Дърпа се когато искат да я погалят дори не поглежда стопаните си в очите, извива глава на страна и гледа да се махне от тях. Изглежда супер, нещастна, омърлушена и депресирана, сигурна съм, че през главата и минават и самоубийствени мисли. Просто се чудя кой ден ще се метне през балкона.
На наши други приятели положението е съвсем различно, едната котка е супер, бойна, дива, зла и изпитва неописуема омраза към себеподобните си. За няколко месеца смениха няколко котки, и положението беше същото редовен побой над бедното ново коте, което едвам оцелява след системния тормоз, на което му намират нов дом, и то си тръгва цялото в белези и рани. И понеже е женска пробваха да вземат няколко пъти и бебета, при което отношението към бедните бебета, не беше по различно. Сега двете котки се държат в отделни стаи и в никакъв случай не се допуска да се срещнат, понеже и самите собственици не се отървават невредими.
Моя Мърчо е живял с друго коте като бебе, но от както го взехме е сам и не знам как би реагирал на друго коте. Въпреки, че и аз съм се замисляла да взема още 1 котка.

# 138
  • Costa Rica
И аз се смях много. Не знам коя "мъдра" глава го е измислила ама е страхотно. Веднага ще го разпратя на приятели с котки.  Joy
Прилича на "Автентичната котка" на Тери Пратчет. Ето откъс от там:

Колкото и здрава да е котката, ще дойде време, когато тя ще има нужда от хапче. О, как само кимаме с вид на почтени и загрижени собственици на котки, когато ветеринарят ни дава малките пакетчета (по едно сиво на всеки пет дни и после едно кафяво след още десет дни, или да не беше обратното?) Да, някога всички бяхме невинни и си мислехме, че котешката храна поначало си мирише на нещо, измъкнато от дъното на блато. Истинската котка хич няма и да за бележи, ако счукаме малко тия пущини и после ги турим в…
И помъдрявайки, разбира се, научаваме, че средната Истинска котка има вкусови брадавички, пред които най-сложният, компютърно управляван сензорен апарат е като човек с настинка. Тя може да забележи чужда молекула от километър разстояние (опитахме се да махнем част от подозрителната храна и да добавим още от консервата, и продължавахме, докато не стана като в онзи прочут френски химически експеримент със странната вода и тъй нататък — без съмнение, не беше възможно да е останало още от хапчето, но Истинската котка пак го надушваше).
После идва реалистичната фаза («В края на краищата от чисто геометрична гледна точка котката е просто тръба с вход в горния край.»).
Вземате хапчето в едната ръка, а котката в другата…
Ъъ…
Вземате хапчето в едната ръка, а в другата вземате голяма кухненска кърпа, от чийто край се подава фучаща котешка глава. С третата си ръка успявате да разтворите малките челюсти, поставяте вътре хапчето и защипвате челюстите, а с четвъртата си ръка гъделичкате гърлото, докато тих звук от преглъщане не ви подскаже, че хапчето е минало надолу.
Иска ви се.
Не е минало надолу. Тъй като просто е минало встрани. Истинските котки си имат тайна кесийка в бузите за такива неща. Една Истинска котка може да вземе хапче, да се наяде и после да изплюе леко влажното хапче с шум, който, ако това тук беше комикс, вероятно щеше да бъде изписан като «пфуй».
Четвъртият етап зависи само от вас. Обикновено котката вече така е живнала, че можем да твърдим, че лечението й е подействало. Разтварянето на хапчето с малко вода и натикването му с лъжица в котката понякога върши работа. Един колега — собственик на Истинска котка, твърдеше, че стриването на прах на това злощастно нещо — хапчето де, не котката, макар че на етап четири вече бихте одобрили всякакви идеи, — смесването му с малко масълце и намазването му върху лапичка е безотказен метод, защото котката притежава древния инстинкт да се мие, като се ближе. Подробният разпит доказа, че той всъщност не го е пробвал, просто бил стигнал до този извод по теоретичен път (той е инженер и това обяснява всичко). Ние поддържаме възгледа, че едно животно, готово да гладува и да се задушава, преди да вземе лекарството си, надали би имало проблеми с някаква си оцапана лапичка.

# 139
 Joy Joy Joy
Убихте ме с тези котки и хапчета! Поне стигнах до извода, че моите са Истински котки  Joy

# 140
  • София
Хаххха, и моите.

Добре че нямам грим по лицето. Вече.

# 141
  • Куциндрел
Прилича на "Автентичната котка" на Тери Пратчет....
Тази книга трябва да се прочете от всеки един, който има котка.

# 142
Прилича на "Автентичната котка" на Тери Пратчет....
Тази книга трябва да се прочете от всеки един, който има котка.

Да  Mr. Green
Ето ви особеностите при храненето на Истинската котка:

Храненето на Истинските котки следва алгоритъм, неизменен като кръговрата на сезоните.

1. Истинската котка извръща нос от златната консервирана храна, препоръчвана от жената по телевизията.

2. От чиста злобичка вие купувате някаква загубена храна куче марка, за чието съдържание всъщност не искате и да знаете (в края на краищата, като се замислим какво е възможно да слагат в бургерите и в надениците… не, хич не искате да знаете…). Котката я омита лакомо и така изблизва чинийката, че я изтиква чак в другия ъгъл.

3. С облекчение при следващата експедиция до пазара купувате дузина кутии от съмнителния бъркоч.

4. На третото ядене котката извръща нос. Нали разбирате, става дума за котка, която би яла водни кончета и жаби.
Звучи ли ви познато Mr. Green

# 143
  • На небето
Що се отнася до хапчетата моята не е истинска котка, "сдъвква" по скоро гълта (тя дъвче колкото патка, с едно сдъвкване и в корема) хапчето барабар с храната в него, което не е добре замаскирано дори. Или толкова тайно го плюе нейде, че и аз да не го намеря.

Но що се отнася до храната е истинска котка, първия път от уважение може и да я опита, но забрави повече да вкуса евтината храна. И докато не и доставиш нещо качествено и "марково" е готова да гладува със седмици.

# 144
  • София
Ауу, Танче, снимката е върха  Shocked...много е мистъри някакси...Даваха ли я по Бтв-то? Нас пък вчера ни снимаха за малък коментар, но незнам кога ще ни дават, може би днес  Rolling Eyes
Благодаря ти! Благодаря и на всички, които са гласували!   bouquet  Колкото за "мистъри"-то - беше посред нощ, а дъжда беше...  #Crazy. Иначе направихме грешката да я пуснем още същата нощ(събота срещу неделя) като вид новина, но явно в почивните дни никой не ги гледа. Едва в понеделник сутрин видях как избират една по една снимките, които ще показват, но всички бяха от последните качени(дори никой не беше гласувал за тях, а аз мислех, че има значение). Никой не стигна до 5-6 страница, където беше отишла вече като отдавна изпратена  Sad. Както и да е. Остава удовлетворението, че ако се отвори на "най-харесвани" снимки е на 5 страница, а не на 4851-ва  Laughing.

А твоето детенце как да го познаем? Няма да пропусна да гледам  Laughing. Много са сладки като вземат да обясняват...  Grinning

Ган, купонът у вас е бил супер! Трябваше и парти-шапчици да им сложиш  Grinning. Много са хубави!  Heart Eyes А Сода става все по-красива!

Естел, извинявай! Объркала съм имената  Embarassed. Като писах, че е хубавец, си мислех точно за еднородно сивият ти котарак. Навремето имах точно такъв цвят и са ми слабост  Grinning. Явно заради цвета му ми е дошло и грешното име  Embarassed. Да ме извиниш пред Мърчо  Praynig. Случката обаче ме кара да ви напомня, че на първа страница има списък с котетата...

Ето го и приятелския красавец Франклин, за когото споменах:

Ako майка му наднича в темата и си го познае, да знае, че е добре дошла при нас  Wink!

Сеса, аквапаркският кУтУрак е сладък. Що не си го взехте? Където са 3, там са и 4  hahaha.

Разсмяхте ме с тези цитати! Много истина има в тях  Mr. Green!

МисНели, чакаме да видим "майсторите" в действие!

# 145
Франклин има същите очи като на Мъро,голям красавец.Месечинке беше ми писала за един зоомагазин във Варна,днес го посетих.Наистина обслужват невероятно,но много ми дожаля за 5 персийски котета,така жално гледаха.Собственикът ми каза,че са внос от Австрия.Благодаря ти ще стана редовен клиент на магазина винаги когато съм във Варна.

# 146
  • Куциндрел
Сеса, аквапаркският кУтУрак е сладък. Що не си го взехте? Където са 3, там са и 4  hahaha.
Ако го бяхме взели, горкото животно, щеше да е основна боксова круша на мадамите, особено на Мишка.
Днес сутринта безмалко да спипа Чушка, после ходи нервна и ръмжа.

# 147
  • София
А твоето детенце как да го познаем? Няма да пропусна да гледам  Laughing. Много са сладки като вземат да обясняват...  Grinning
Русоляво, на опашка и с розово-лилав анцунг  Laughing Питаха я нещо за ченгетата и тя отговаряше странно  Joy

# 148
  • На небето
tania67 Франклин е същия като Мърчо, ама много си приличат само дето моя повече се хили (изглежда ухилен  Grinning ). На моя котарак не съм му дала снимка за 1 страница, ама ще трябва да го вмъкнем и него в списъка.

# 149
  • София
Русоляво, на опашка и с розово-лилав анцунг  Laughing Питаха я нещо за ченгетата и тя отговаряше странно  Joy

Видях я, но много тихичко го каза и не разбрах. Сигурно одъртявам. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт