За и против обрязването

• 15 393
  • 325
  •   1
Отговори
# 195
Не, напротив. Защото се измива по-добре, а и има достъп на въздух. Пък и околната среда се предполага че са чисти гащи.  Mr. Green Иначе под кожата се задържат секрети, бактерии и какво ли още не, а и няма въздух - прекрасна среда за развитието на микроби. Естествено ако се измива старателно всеки път не е проблем, но по-лесно за "поддръжка", а според мен и по-естетично е без кожа. Точно за това искам да го направя. Но ме е страх от упойката и от мрънкането след това. Да сподели някой с опит - колко време ги боли след това?
Обикновенно боли от 10 до 14 дни. Но то си зависи от човека. А и през това време аз носих само една широка риза, като рокличка за де не се допира главичката ми до нещо Simple Smile

# 196
Среда за бактерии са също зъбите, устната кухина и много други места, което предполага не отстраняване, а редовно измиване и добра обща хигиена. На един му харесва едно, на друг друго и затова е по-добре да се остави на детето да прецени кое повече ще му харесва, когато порасне и има собствено мнение за нещата! За мен е по-естетично, тази част на мъжкото тяло да е така, както е създадена от природата, а не оголена. Както е казано:" За вкус и цвет- товарищи нет!"

# 197
Това за болката беше навремето. Пропуснах да кажа, че сега напълно безболезнени операции с лазер и казват, че и после не боли.

# 198
Това за болката беше навремето. Пропуснах да кажа, че сега напълно безболезнени операции с лазер и казват, че и после не боли.
Не си пропуснал, каза го, но  явно пропускат да го прочетат  Wink

# 199
ЗА. Стават по-хубави мъже след това  Wink

# 200
ЗА. Стават по-хубави мъже след това  Wink

Въпрос на вкус.
И мисля, че всеки мъж има право на избор как да изглежда собствения му орган  Peace

# 201
Не е само въпрос на избор за това как да изглежда органа. От женска гледна точка, да, но по принцип не. Като се прави на бебешка възраст минава по-лесно и с по-малко вероятност от усложнения в тази част на анатомията. Има си съвсем практическа стойност да се направи. В САЩ например, което е голяма държава с много народ, и е доста напреднала с медицината, се прилага масово. Това поне е критерии.

# 202

И след една такава безболезнена и рутинна операция едно малко момченце ще го боли, когато стане голям мъж, защото проклетия лазер, електрически нож или каквото точно е там взе, че даде на късо. И това съвсем не е градска легенда. Мал шанс просто.

Обрязването, религията и вегетарианството (Сърчи  Hug) трябва да бъдат акт на личен и осъзнат избор.

# 203
... В САЩ например, което е голяма държава с много народ, и е доста напреднала с медицината, се прилага масово. Това поне е критерии.

ПрилагаШЕ се, вече не. Да, за мен е критерий, че вече масово спряха да го правят в САЩ  Peace

# 204
  • Ямбол
Против.
Целостта на тялото на децата ми е забранено да се нарушава поне докато те сами не решат да я нарушат. А такова решение могат да вземат, когато са достатъчно големи сами да решават.
По логиката на обрязването бих предложила премахването на ципата на момиченцата...

# 205
Против.
Целостта на тялото на децата ми е забранено да се нарушава поне докато те сами не решат да я нарушат. А такова решение могат да вземат, когато са достатъчно големи сами да решават.
По логиката на обрязването бих предложила премахването на ципата на момиченцата...

А по твоята логика аз предлагам да спреш да режеш ноктите и да подстригваш косата, защото му се нарушава целостта на тялото  hahaha

# 206
Има разлика, косата и ноктите са излишни израстъци, които отново поникват, а за другото изход няма и е жива плът.

# 207
  • Видин
Сравнението беше убийствено  Tired

# 208
ПрилагаШЕ се, вече не. Да, за мен е критерий, че вече масово спряха да го правят в САЩ  Peace

Това щях да кажа и аз. Освен това преди се питаше дали са съгласни родителите.

Това с косата и ноктите е безумен пример (явно от безпомощност за смислени доводи)   Wink

# 209
  • Ямбол

А по твоята логика аз предлагам да спреш да режеш ноктите и да подстригваш косата, защото му се нарушава целостта на тялото  hahaha
О, да вече съм със затвърдено мнение за потребителя с ник RoZaLiZa.
Дали ще успеят модераторите да те забележат и да ти окастрят някое и друго неадекватно мнение?

Ноктите и косите растат, но от обрязан не можеш да станеш пак необрязан или от недевствен в девствен.

Общи условия

Активация на акаунт