За и против обрязването

• 15 443
  • 325
  •   1
Отговори
# 105
Ако обичаш отговори на поставените от мен въпроси.

Аз отговорих. Може ли сега да задам въпрос - посочи ми поне една логична причина да отрежа парче месо от детето си, без значение от пола.

П.П. При това без упойка, както се прави на доста места.

# 106
Кърджали няма нищо общо с нас. Ако обичаш не ни занимавай с турците.

Не четеш момче,... както и да е. Истински силните хора обичат, да мразиш ти идва отвътре, но само един силен човек може да уважава хората и да ги обича. Как искаш ти да бъдеш уважаван и обичан от другите, когато делиш хората на етноси? Не ми отговаряй, въпроса ми е риторичен.

Темата беше за друго нали? Не кой къде колко време прекарва...

# 107
[
В наше време тази процедура се прави в подходящите санитарни места.

И защо само за мюсюлмани говорите, евреите също практикуват този РИТУАЛ  Wink
Радославе, ти по религиозни причини ли ?  Hug

# 108
Дори и по религиозни причини, в 21 век подобни неща не е приемливо да се правят. По същите причини въпреки намесата на много световни организации, в ред африкански страни се обрязват и осакатяват като жени и момиченцата. Намирам го за варварско и затова ако някой толкова много иска да бъде обрязан, нека го направи когато порасне и сам вземе това решение, а не някой да му го налага по насилствен начин в детска възраст! Не е нормално да се режат части от тялото без да е наложително по медицински причини и не виждам смисъл в това. А що се отнася до онзи филм на Карбовски не можах да го изгледам, един здравомислещ родител не би причинил това на детето си. Много съм говорила на темата с мюсюлмани и отговорът им е ,че правят това по традиция и от хигиенична гледна точка Традицията си е традиция, ама има и прогрес, а както казах хигиената е въпрос на възпитание, а не дали си или не си обрязан и за да не мием нещо не означава, че трябва да го отрежем. Друг е проблемът, че напоследък обрязването се прилага и по нерелигиозни причини, за което нямам обяснение. Лично мнение!

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 20:53 от Meri 4

# 109
Кощунство е, варварство. Затова ревем  Simple Smile

Поне после темите фимоза 1,2,3,..., n+1, и "забелихте ли бубата и имахте ли проблеми", със сигурност не вълнуват майките. А и да не говорим колко педиатри извършват забелване в кабинета, от което после детето 3 дни пищи като пикае. Християни иначе, не варвари, а лекари.
А то щото след обрязването няма рана, болка, няма инфекции, дори и фимоза и по-тежки последствия. Поне като пишете се информирайте преди това.
Това за трите дни и за забелването от педиатър от собствен опит ли го пишеш?

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 21:36 от Arizona

# 110
Обрязването е едно и е за цял живот, забелването е друго и при него не се отстраняват части от тялото. При моето дете забелването не се получи от самосебе си и на 2 г. беше с фимоза, затова се наложи процедурата да я извърши лекар, като за секунда забели главичката и до ден- два всичко си дойде на мястото, в противен случай можеше да има последствия. Но това са две различни неща.

# 111

Ако човек знае какво да прави и как да поддържа хигиената проблеми няма.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 00:05 от Arizona

# 112
  • Видин
Всъщност, Радославе, какво очакваш за прочетеш от нас?  Rolling Eyes

# 113
[
В наше време тази процедура се прави в подходящите санитарни места.

И защо само за мюсюлмани говорите, евреите също практикуват този РИТУАЛ  Wink
Радославе, ти по религиозни причини ли ?  Hug

Да, както споменах вече аз съм българин мохамеданин, или както много хора казват помак. Но тъй като аз не съм особено религиозен, а и имам лек уклон към християнството, то моето дете, както и много други деца на българи махамедани по нашия край не е обрязано.

# 114
Който както му харесва, защо да намесваме религиите, всички сме ХОРА и сме Божии създания, а това дали някой подкрепя обрязването или не, е въпрос на избор  Hug не на религия  Hug в наше време  Hug

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 23:09 от Маргало

# 115
имам лек уклон към християнството

Какво точно имаш предвид?

# 116
имам лек уклон към християнството

Какво точно имаш предвид?
Аз, както и много други българо мохамедани в Смолянско и Девинско празнуваме християнските празници- Коледа, Великден а и други, ходим по църкви, палим свещи и така нататък. Това имам предвид

# 117
Еее, темата съвсем се е преиначила - помаци, турци, религии.

Нека приемем просто, че обрязването е просто акт на насилие, при това крайно към едно дете.

И много хубаво Радославе, че не си причинил това на детето си Grinning.

# 118
Еее, темата съвсем се е преиначила - помаци, турци, религии.

Нека приемем просто, че обрязването е просто акт на насилие, при това крайно към едно дете.

И много хубаво Радославе, че не си причинил това на детето си Grinning.
Абе батко ви Радослав от дето се връща, вие на там сте тръгнали, ама нейсе  Joy Не се вманиячавайте толкова. А да му избереш име дето е тъпо и детето ще се чуства неудобно цал живот не е насилие така ли? По тая логика трябва само и името да си избере като порасне Wink

# 119
Насилие в буквален смисъл е да посегнеш и да увредиш безвъзвратно нещо неприкосновено, като тялото например.
Изборът на неподходящо, грозно или осмиващо име не е насилие в този смисъл, който влагаш ти.
Освен това личното име винаги би могло да бъде променено и то чрез съдебно решение.

Общи условия

Активация на акаунт