За и против обрязването

• 15 439
  • 325
  •   1
Отговори
# 135
Не, аз знам друга версия, че някой си(не помня кой) си резнал в знак на саможертва към Бог и Бог му заповядал да обрязва всички в рода си , по тази причина всеки необрязан не е последовател на Богоизбраният(който не помня как се казваше...) с една дума не е от оня род.Не изпълнява божията заповед и не е правоверен. Wink
По същата причина в християнството се реже косата-първата жертва в име на Господ.Всичко е символика, в случая доста зловеща  Confused
И в християнството е имало обрязване, Христос е бил обрязван, затова евреите продължават.Та така...традициите не са това, което са били преди

Радославе ,хубава поговорка ...ще ме накараш да те разпитам за тая ти хубост хихихи
Че разпитай де, нема проблем

# 136
Това за мюсюлманите ли е или за евреите?

# 137
mustaine, заради това попитах:

... Въпросът беше защо въобще трябва да се причинява болка? Ако дадена религия повелява да се реже парче кожа от гърба например, ще разбереш ли подобно издевателство?

Все пак днешното време позволява да извлечем хубавото от религиите, но и да имаме свободата да не прилагаме болезненото, за да доказваме вярата си ...
То и жертвоприношения с хора е имало някога, всяко нещо с времето си.

Radoslav_Devin, ето, така както ти приемаш онова за варварско, така за някои е варварско и това  Peace 

# 138
Преди около година и нещо четох за женското, първо - си е жива касапница и обезобразяване, второ за моя изненада се оказа, че го правят в доста големи зони от африка, а и не само там, в близкия изток също.
А преди съм си мислела, че е някаква силно изолирана практика в отделни племена...

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 12:38 от Arizona

# 139
Тук http://nowscape.com/islam/images/images_fgm/FGM_map_Africa_2005.gif може да се види карта на Африка с процентно съотношение на обрязаните жени. Всеки път, когато чета или гледам за тази практика ме втриса...

# 140
Конкретно за юдаизма, но както знаеш от юдаизма се развиват другите религии...в началото са имали много общо преди Исус  Wink

# 141
Не, аз знам друга версия, че някой си(не помня кой) си резнал в знак на саможертва към Бог и Бог му заповядал да обрязва всички в рода си , по тази причина всеки необрязан не е последовател на Богоизбраният(който не помня как се казваше...) с една дума не е от оня род.Не изпълнява божията заповед и не е правоверен. Wink
По същата причина в християнството се реже косата-първата жертва в име на Господ.Всичко е символика, в случая доста зловеща  Confused
И в християнството е имало обрязване, Христос е бил обрязван, затова евреите продължават.Та така...традициите не са това, което са били преди

Радославе ,хубава поговорка ...ще ме накараш да те разпитам за тая ти хубост хихихи

Началото на обрязването идва от Авраам. Това е завет между него и Бог, че Бог му е обещал Ханаанската земя. (Битие 17 глава от 10 до 14 стих). Авраам е има двама сина единия Исмаил, другия Исак. Исмаил е роден от робиня, а Исак се е родил от жената на Авраам когато е била вече много стара и е станало чудо и забременяла. От Исмаил водят началото си арабите, а от Исак евреите. За това те постоянно се бият за земята си и всеки казва моята религия е права и идва от Авраам...
Христос е обрязан, защото главната му мисия беше да изпълни закона. Но неговото послание беше, че не трябва да обрязваме плътта си, а да обрежем сърцата си. Т.е. да очистим сърцата си.

Лично на мен ми е било адски противно да се правят неща без да им се хваща смисълът. Баба е правила така и аз така. Ние сме от този етнос и правим така, ама защо? Да обрязваш детето си с мисълта "Трай бабо за хубост" (това е българска поговорка, не от Родопите) е меко казано безумие. Защото Бог не го е дал на Авраам, за да станат по красиви!

Иначе сега знам, че се прави с лазер и няма никаква болка и даже ако е при възрастен след няколко часа може да прави секс.
Впечатлих се  Crazy

Това не мога да го повярвам. В Библията пише, че евреите накараха един народ да се обрежат и те бяха три дни в мъки, толкова големи, че четирима мъже успяха да избият цял град.

# 142
Е тенк ю, че го изрови, мен ме мързеше да ровя из нета.... Hug

# 143

Лично на мен ми е било адски противно да се правят неща без да им се хваща смисълът. Баба е правила така и аз така. Ние сме от този етнос и правим така, ама защо? Да обрязваш детето си с мисълта "Трай бабо за хубост" (това е българска поговорка, не от Родопите) е меко казано безумие. Защото Бог не го е дал на Авраам, за да станат по красиви!

Иначе сега знам, че се прави с лазер и няма никаква болка и даже ако е при възрастен след няколко часа може да прави секс.

Това не мога да го повярвам. В Библията пише, че евреите накараха един народ да се обрежат и те бяха три дни в мъки, толкова големи, че четирима мъже успяха да избият цял град.

Впечатлих се  Crazy
Моля че не разбрах ??? Поговорката била българска, а не от Родопите??? Че ние в Родопите какви сме бре? Не сме ли българи, да не сме турци я. Амаха вземи малко се образовай!

# 144
Няма значение откъде идва, защото няма нищо общо с темата.

# 145
Radoslav_Devin , спри да делиш хората на етноси!! Аз не ги деля!
Да си говорим за обрязването, а?

# 146
Ти каза, че поговорката е българска, а не е от Родопите. Само да те светна, че ние родопчаните сме най истинските и чисти българи, а Родопа планина е сърцето на майка България. Няма да търпя тъпи изказвания като твоето. Ясно ли е?!

# 147
Ти каза, че поговорката е българска, а не е от Родопите. Само да те светна, че ние родопчаните сме най истинските и чисти българи, а Родопа планина е сърцето на майка България. Няма да търпя тъпи изказвания като твоето. Ясно ли е?!

Не се засягай. Тя не казва, че Родопите не са България, а просто, че е българска, т.е. разпространена в цяла България, не конкретно в Родопите.

# 148
Ще я резна темата, ако се скарате.

# 149
Ще я резна темата, ако се скарате.
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Това беше много добро, а и по темата. Супер! Браво  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт