За и против обрязването

• 15 406
  • 325
  •   1
Отговори
# 150
... След това не боли много ...
Точно колко боли зависи от прага на болка. Въпросът беше защо въобще трябва да се причинява болка? Ако дадена религия повелява да се реже парче кожа от гърба например, ще разбереш ли подобно издевателство?

Аз тук искам да се намеся със следното, което според мен е изключително важно: Въпросът не е толкова за болката след това, защото обезболяване е възможно, а и вероятно болката се преодолява в рамките на няколко дни.
Искам да акцентирам върху кошмара, който изживява едно дете и варварското посегателство върху неговия пенис става абсолютно достояние на незрялата му психика.
Моят син още няма 3 години, но е изключително грижовен към своя пенис, макар че никой не акцентира върху тази част от тялото му.
Същото наблюдавам и при други момченца, които са негови връстници. Всъщност това е едни напълно нормален период, свързан и с много силен страх от кастрация (въображаем, но много силен конфликт в детската душа!).
Исках да кажа, че независимо от възрастта обрязването (аз направо го свързвам с кастриране) нанася тежки травми на малкото момче по необратим начин.

И цялата патаклама заради една "излишна" кожица, която е там, защото природата е решила така.

# 151

Моят син още няма 3 години, но е изключително грижовен към своя пенис, макар че никой не акцентира върху тази част от тялото му.

Абе моят е почти на три, ама никаква грижовност от негова страна, тегли го като ластик  Laughing
И не виждам Радослав нещо да страда или да е травмиран по някакъв начин...и дете е направил, значи няма никакви проблеми. Wink
Не че съм за, просто много драматизирате ми се струва...

# 152
Исках да кажа, че независимо от възрастта обрязването (аз направо го свързвам с кастриране) нанася тежки травми на малкото момче по необратим начин.

Такава гледна точка приемам (но не я споделям). Това разбира се предполага, че пенисът на детето не бива и да се забелва, даже от лекар. Силно подозирам, че има участници в тази тема, които са против "варварското" обрязване, но пък са си завели децата да им бъдат забелени пишките от педиатър и после е имало кръв по памперса, стискане на урина и компреси с риванол. Следва залепване и пак забелване. Накрая може да се стигне и до обрязване по мед. причини.
За да не ме попита пак някой от опит ли пиша - справка в темата за "бубата" в подфорум майки.

# 153

Абе моят е почти на три, ама никаква грижовност от негова страна, тегли го като ластик  Laughing
И не виждам Радослав нещо да страда или да е травмиран по някакъв начин...и дете е направил, значи няма никакви проблеми. Wink
Много точно и ясно казано. Нито съм травмиран нито нищо. А сравнението на Вишничката между обрязване и кастрация е абсурдно и се посмях доста като го прочетох.

# 154

Пълно е (провокирана от тази тема се натъкнах на много материали) с филмчета, които абсолютно достоверно показват провеждане на сюнет (обрязване) на малки момченца.
Представи си твоето дете да е легнало на масата, 4-ма чичковци да го държат здраво, а 5-ти да му реже пишката.
Забавно ли ти се струва?

И какво общо има обрязването с правенето на бебета, че нещо не разбрах?

Янечек,
прави разлика между насилствена аблация и незабелване.
Защото в нормалния свят, нормалните хора практикуват незабелването, а аблацията, когато е ненужна считат за абсолютно недопустима грешка.

# 155
Разбира се, че обрязването не води до някакви странични последствия, както не би довело до такива и при отстраняването на някои други части на тялото, но тук въпросът е че не бива да се причинява на детето, а да му се даде право само да реши когато порасне.

# 156
Първо мисля, че изяснихме как се извършва процедурата в днешно време, и второ мисля, че можете да събудите малко чувството си за хумор, нищо, че темата е сериозно  Wink
АААА??? АА??  Laughing
Айде ще отговоря, от мен да мине днес съм в настроение.
Пред мен не стои  тази дилема, защото не съм от тази социална група, но ако стоеше, въпросът ти щеше да е крайно  обиден, зададен по този начин.Тези хора не го правят с цел насилие!

# 157

Пълно е (провокирана от тази тема се натъкнах на много материали) с филмчета, които абсолютно достоверно показват провеждане на сюнет (обрязване) на малки момченца.
Представи си твоето дете да е легнало на масата, 4-ма чичковци да го държат здраво, а 5-ти да му реже пишката.
Забавно ли ти се струва?

И какво общо има обрязването с правенето на бебета, че нещо не разбрах?

Янечек,
прави разлика между насилствена аблация и незабелване.
Защото в нормалния свят, нормалните хора практикуват незабелването, а аблацията, когато е ненужна считат за абсолютно недопустима грешка.
От кой див район на планетата Земя беше филмчето?

# 158

Естествено, че няма никакви проблеми  Peace Моят приятел е обрязан (не е мюсюлманин, нито евреин) и по нищо не се различава от необрязаните мъже  Peace
Аз съм малко раздвоена по въпроса - от една страна, не ми се струва редно да се нарушава създаденото от природата, от друга  - не виждам приятеля ми да има проблеми от каквото и да било естество заради това, че е обрязан  Rolling Eyes

# 159
Ти си нямаш пишка и затова искаш да се посмеем, нали Grinning?
И аз си нямам Wink.

Радославе,
не съм го гледала.
Но в резюмето беше някъде от някои помашки села, Родопите май.

# 160
Ти си нямаш пишка и затова искаш да се посмеем, нали Grinning?
И аз си нямам Wink.

Радославе,
не съм го гледала.
Но в резюмето беше някъде от някои помашки села, Родопите май.
Вероятно е или във Велинградско или в Гоце Делчевско дето диваците живеят още в 18-ти век. При мен а при моите приятели и познати си беше при лекар в  Пловдив, с упойка и тн!

# 161
Доколкото знам на Запад и особено в Америка е често срещано да се направи при възрастни мъже. И даже се смята, че има някаква предпазна функция при някои предавани по полов път заболявания. Според мен, като порасне и си реши човека - моля. От естетическа гледна точка - също приемам, пак ако сам си реши.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 16:27 от iris06

# 162
Доколкото знам на Запад и особено в Америка е често срещано да се направи при възрастни мъже. И даже се смята, че има някаква предпазна функция при някои предавани по полов път заболявания. Според мен, като порастне и си реши човека - моля. От естетическа гледна точка - също приемам, пак ако сам си реши.
Предпазна функция при полови заболявания няма. Това е пълна измислица.

# 163
При мен а при моите приятели и познати си беше при лекар в  Пловдив, с упойка и тн!

Ама с местна упойка, бе душа.
Дето всичко се вижда, а хлапето знае, че му режат пишката.

# 164
Няма как един обрязан мъж преди да започне да прави секс да каже, че с нищо не го е променило. Ако има опит и след време се подложи на това, ще направи разликата след определен предиод - чувствителността намалява, вече не е същото.

Общи условия

Активация на акаунт