За и против обрязването

• 15 403
  • 325
  •   1
Отговори
# 165
При мен а при моите приятели и познати си беше при лекар в  Пловдив, с упойка и тн!

Ама с местна упойка, бе душа.
Дето всичко се вижда, а хлапето знае, че му режат пишката.
Къде по страшни неща съм виждал от обрязването на една пишка. Все пак съм селянче. Не е чак толкова брутално при доктора, повярвай ми.

# 166
Предпазна функция при полови заболявания няма. Това е пълна измислица.

Тъй ли? Мисля, че имаше някакви изследвания по едно време, които бяха последвани от западняшка мания по обрязването. Мисля, че ставаше въпрос за папилома вирус и оше не знам какво, та дали не беше даже и спин. Може да са го отрекли впоследствие.
Но така или иначе, на запад доста се практикува вече при пораснали мъже.

# 167
[
Дето всичко се вижда, а хлапето знае, че му режат пишката.
Пропускаш нещо много съществено.Тези деца са подготвяни от малки за това.То е ритуал за тях, те го очакват и са го приели за даденост.Знаят ,че и баща им и брат им и всеки един от мъжете около него  го е правил.....на евреите пък още на 8-мия ден ги режат, те са толкова невръстни, че не знаят още за съществуването на пишката (извини ме за хумора )

# 168

Тъй ли? Мисля, че имаше някакви изследвания по едно време, които бяха последвани от западняшка мания по обрязването. Мисля, че ставаше въпрос за папилома вирус и оше не знам какво, та дали не беше даже и спин. Може да са го отрекли впоследствие.
Прочети малко нова информация, това са митове и легенди.

# 169

И аз съм чела за това. Обрязаните мъже е по-малко вероятно да заразят партньорката си с ЧПВ, а някои видове ЧПВ водят до рак на шийката на матката  Peace
Помня и доклад на СЗО, в който се споменава, че масово обрязване на мъжете в Африка би допринесло за намаляване на броя на заразените с ХИВ вируса.

# 170
Те не са ли и без друго доста масово обрязани там?

# 171
Явно не, щом според СЗО е препоръчително  Rolling Eyes

# 172
Да бе...жените обрязани - мъжете не, не ми се вярва.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 17:12 от Arizona

# 173
...
Помня и доклад на СЗО, в който се споменава, че масово обрязване на мъжете в Африка би допринесло за намаляване на броя на заразените с ХИВ вируса.

Да, ама 64%
Прекалено рисковано, за да се разчита на него Stop

# 174
О, със сигурност не дава гаранция, аз много се учудих, че може да се използва като превантивна мярка...

# 175
СЗО обича да тества в Африка, не разбирах за всички мъже на планетата ли препоръчва обрязване или само на негрите.

# 176
Против.

# 177
  • Boston, MA

Определено има изследвания, които свързват обрязването с намалена вероятност от заразяване с ХИВ. Не е измислица, и не е стара информация.

# 178
  • софия
Тази тема ми е много болна защото като водихме мой син да му забелват пишока лекаря каза че имал повече кожичка и ни предложи да го обрежем, ама с пълна упойка. Мъжа ми тогава веднага искаше като се страхуваше като порасне да не му стане комплекс, аз бях против щом не му пречи здравословно като порасне ако иска да си маха каквото иска, все пак на всички не съм им по калъп правени.
Чудя се дали повечето кожичка не е медицинска предпоставка за обрязване и дали не направихме грешка като не го направихме като беше малък newsm78.Ще се радвам да чуя мнението Ви. Simple Smile

# 179
Не разбирам как това би могло да бъде медицински проблем?
От друга страна да се обреже или да си направи пластична операция или каквото реши може да го направи по всяко време като порасне ако иска (ако въобще му е някакъв проблем това за което говориш, не са всички по калъп така или иначе). Мисля че сам трябва да реши, тъй като обрязването си има недостатъци, а няма връщане назад.

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 14:44 от Arizona

Общи условия

Активация на акаунт