За и против обрязването

• 15 401
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
  • Boston, MA
Тази тема ми е много болна защото като водихме мой син да му забелват пишока лекаря каза че имал повече кожичка и ни предложи да го обрежем, ама с пълна упойка. Мъжа ми тогава веднага искаше като се страхуваше като порасне да не му стане комплекс, аз бях против щом не му пречи здравословно като порасне ако иска да си маха каквото иска, все пак на всички не съм им по калъп правени.
Чудя се дали повечето кожичка не е медицинска предпоставка за обрязване и дали не направихме грешка като не го направихме като беше малък newsm78.Ще се радвам да чуя мнението Ви. Simple Smile

Твоят Дани е колкото моят Дани.  Grinning В момента какво му е състоянието, не е ли вече "самозабелен"?

# 181
  • софия
Да Бубка аз знам за твоя Дани от темата за априлките Simple SmileДа забелена му е, но наистина има малко повече кожичка но това не виждам да е проблем за сега, но за после като води полов живот не знам newsm78

# 182
  • Boston, MA
Не ми се струва да има проблем тогава. Като порасне може каквото си иска да прави.  Hug Поздрави за адаша.

# 183
  • Sofia
Здравейте. Чак сега видях темата и се включвам да следя. tzvetihc, единият от моите също има повече кожа от необходимото. До сега не ме е притеснявало, но сега като свалихме памперсите и го наблюдавам вече как пишка си мисля, че е проблем. Според мен в тая кожа се задържа урина, което е предпоставка за инфекции. Аз исках да ги обрежа и двамата като бебета (от хигиенни съображения), но докато се колебаехме дали е правилно или не изпуснахме момента. Сега не знам дали имам сили да изтърпя 1 седмица рев и мрънкане. Моля, ако има мами, на които децата са обрязани в по-късна възраст да споделят опит за възстановителния период. А и идеята за пълна упойка хич не ме привлича...  newsm78

# 184
Дори кожичкката да е повече, ако главичката се заголва  при уриниране и измиване не мисля, че ще има проблем. Всяка пълна упойка крие риск, а с местна или без- болка и травма ще има. Аз не бих подложила детето си на подобно нещо, ако медицински и животоспасяващи причини не го налагат. Ще споделя нещо, моя позната туркиня, медицински работник, не искаше да обрежат детето й, то често боледуваше и нещата се отложиха във времето, но роднините на съпруга й настояваха, само искам да кажа че това което преживя след упойката поставена на детето й съкрати живота й наполовина...., тук всеки може да изложи мнение, но нека всеки си решава!

# 185
При последната ми операция имах възможността да прочета документацията която ни дават да подписваме. Там много подробно са описани страничните ефекти от поставяне на упойка. Ще се хванете за главите като ги прочетете. Един от ефектите е разваляне на зъбите и отражение на бъбреците, а имаше и още доста, които не запомних.

# 186
  • софия
savina_33,Всяка вечер го мием забелваме и не съм установила да се замърсява повече. По скоро като беше по малък не си я отлепяше хубаво и много често се намокряше докато пишка, но сега си я държи и нямаме проблем Wink
Да ви кажа на мен като на жена не ми харесва да е обрязана, ако говорим за естетика а другите неща като култура и хигиена незнам. То при обрязването главичката седи постояно оголена нали newsm78

# 187
  • Sofia
Да. На мен пък ми харесва.  Mr. Green
Някой ще препоръча ли добър детски уролог в Пирогов?

# 188
  • Видин
Проф. Бранков - завеждащ Детска хирургия в Пирогов.

# 189
savina_33,Всяка вечер го мием забелваме и не съм установила да се замърсява повече. По скоро като беше по малък не си я отлепяше хубаво и много често се намокряше докато пишка, но сега си я държи и нямаме проблем Wink
Да ви кажа на мен като на жена не ми харесва да е обрязана, ако говорим за естетика а другите неща като култура и хигиена незнам. То при обрязването главичката седи постояно оголена нали newsm78
Да, оголена седи. Оти?

# 190
  • Видин
Е  Rolling Eyes Това не е ли предпоставка за повече инфекции щом е оставена на по-лесен допир до околната среда?

# 191
  • Sofia
Не, напротив. Защото се измива по-добре, а и има достъп на въздух. Пък и околната среда се предполага че са чисти гащи.  Mr. Green Иначе под кожата се задържат секрети, бактерии и какво ли още не, а и няма въздух - прекрасна среда за развитието на микроби. Естествено ако се измива старателно всеки път не е проблем, но по-лесно за "поддръжка", а според мен и по-естетично е без кожа. Точно за това искам да го направя. Но ме е страх от упойката и от мрънкането след това. Да сподели някой с опит - колко време ги боли след това?

# 192
Що не ги оставиш те да решат кое им е по-естетично?
 За рисковете от самата процедура и следоперативния период информира ли се? При някои последствията са сериозни, а при всички - загрубяване на кожата на главата, вроговяване и намаляване на чувствителността и.

# 193
В други теми Савина е споделяла, че е лекар, така че чудесно би трябвало да е запозната с риска от упойката, следоперативния период и изобщо предимствата и недостатъците на обрязването от чисто физиологична гледна точка.
Ако ли пък е попропуснала някоя и друга лекция или упражнение винаги би могла да потърси помощ от услужлив и знаещ колега.

Що не ги оставиш те да решат кое им е по-естетично?

Именно!
На теб може да ти е по-естетично Савина, но пишките са на синовете ти (нали се сещаш какво имам предвид).

# 194
Е  Rolling Eyes Това не е ли предпоставка за повече инфекции щом е оставена на по-лесен допир до околната среда?
Савина ти е отговоррила много точно.

Общи условия

Активация на акаунт