За и против обрязването

• 15 378
  • 325
  •   1
Отговори
# 240
...
Човече ти колко си виждала, ако не е тайна  Wink
Аз на обрязан още не съм попадала, та затова ми е безкрайно интересно ...

Че нужно ли е да виждам на живо? Просто не ми харесва, стои ми като силиконов бюст - изкуствено и неестествено. Но пак казвам - въпрос на вкус.

... А връзката с хигиената е очевидна ...

Аз продължавам да не я виждам, може би, защото съм руса ...
Да си оперираме и потните жлези, профилактично, след което да спрем да се къпем, за по-добра хигиена.

# 241
На мен не ми стана много ясно - какъв е проблемът като е обрязано? И защо си мислите, че детето като порасне ще страда от това или ще има нещо против...

Да речем, че ще изпусне някои пикантерии, които една жена може да му покаже, ако в детството си не е бил лишен от сантиметър, два кожа. Mr. Green

# 242
  • Видин
Ще страда, защото ще е различно...Различно от всички други момчета. Защото процентът на обрязаните е доста малък  Thinking

# 243
  • Sofia
Предимството в секса е точно поради намалената чувствителност - издържат много повече време. Връзката с хигиената е, че под кожата се задържат секрети и бактерии, а като я няма се почиства по-лесно и по-качествено. И чак пък от всички да е различно.... Половината мъже по света са обрязани. А и доколкото знам като те обрежат не ти слагат щампа на челото. Етествено че не всички харесват обрязани, но не е и нужно. Няма човек който да е харесван от всички. Не всички харесват руси, също и чернокоси, слаби или дебели... За всеки влак си има пътници. Що се отнася до природата и естественото... не винаги това е най-доброто. Тя природата ни е създала и с косми, айде сега да тръгнем в натурален вид щото е естествено.

# 244
Като си задължен от религията нямаш избор, именно в това е смисъла.

Не бива да си задължен от религията. Религията си я избираш сам, когато си достатъчно осъзнат. Останалото е фанатизъм и насилие. В никоя религия не се толерира насилие. Хората я изопачават. Аз съм християнка по убеждение. Родителите ми са християни, кръстени, но само на книга, а  по природа атеисти, за миг не са си мислели, че те са тези, които трябва да изберат аз в какво и дали да вярвам. Имам съученичка помакиня. Родителите й изповядват мюсюлманска религия, тя, брат й и сестра й са кръстени в църква и по убеждение са християни. Никой на никой не се сърди за избора. Религията задължава в Пакистан, Афганистан и пр. (да не изреждам всички), но в 21 век, в страна, която смята себе си за толерантна и е част от европейската общност религията да задължава... хм, не ми се връзва. Аз не бих кръстила детето си примерно, само защото смятам, че религията е една (моята) и тя трябва да вярва в Бог, който аз съм избрала или въобще трябва да вярва в нещо. Ами ако като порасне иска нейния Бог да е Буда?  Или иска да вярва просто в съществуването на по-висш от нашия разум?
Съученичката ти да не е от Девин? Тука има много хора така Simple Smile

# 245
Предимството в секса е точно поради намалената чувствителност - издържат много повече време ...

Какво значи повече? То всичко си има граници. Аз досега не съм имала проблеми с времето - с необрязни.
За мъжът обаче никакво предимство не е, необрязаните изпитват по голямо удоволствие от секса.

# 246
  • Sofia
Ми да кажат мъжете дали е така, аз никак не съм убедена, но понеже не съм мъж не се наемам да давам мнение.  Laughing Това може да го каже само някой, който е обрязан в късна възраст и помни как е преди и след това. Но не съм чула обрязаните да се оплакват.  Laughing Радослав да каже дали има оплаквания.  Laughing

# 247
Тя природата ни е създала и с косми, айде сега да тръгнем в натурален вид щото е естествено.

Едно време така е било. Модата, знаем, се върти. Може утре пак да стане модерно космарланството. Ама, стига с тези примери коса, косми и нокти спрямо кожата на пениса  Stop

# 248
... Радослав да каже дали има оплаквания.  Laughing

Той писа, че е станало, когато е бил дете, никога няма да разбере какво е изгубил/спечелил. Просто не е имал избор.

Не бих го сравнила с космите, мъжете също се бръснат, но друго си е да ти резнат срамните устни, примерно.

# 249
но друго си е да ти резнат срамните устни, примерно.

rotfImao rotfImao rotfImao

Стига, бе, Никол, попиля ме от смях, събудих съседите сигурно. Колко сериозно го каза  Angry

# 250
Е как въобще може да се сравнява с косми Rolling Eyes затова го написах, мисля, че сравнвението е удачно, поне от гледна точна на болка - със сигурност  Crazy

# 251
Това може да го каже само някой, който е обрязан в късна възраст и помни как е преди и след това. Но не съм чула обрязаните да се оплакват.

Синът на близка приятелка на майка ми се обряза чак на 30+.
Те са български евреи, но човекът се влюби в еврейка, родена в Израел, замина при нея, и след луда 3 годишна любов решиха да се женят.
Според юдаизма мъжът трябва да е обрязан. Та той ще неще се подложи на операцията.
После веднъж ми сподели "Не е същото".

# 252

Девисил? Някакъв Девисил беше. newsm78 Учехме заедно в Художественото. Тя свиреше на гъдулйка.  Crazy Как звучи само! Даскалото е даскало по изкуствата, но всички му казвахме Художественото.

# 253

Девисил? Някакъв Девисил беше. newsm78 Учехме заедно в Художественото. Тя свиреше на гъдулйка.  Crazy Как звучи само! Даскалото е даскало по изкуствата, но всички му казвахме Художественото.
Горен и Долен Девисил има. Кирковско е. Браво на нея. Там са големи българи.

# 254
Още 35 хасковлийчета обрязаха днес по принуда от родителите им: http://www.hsnovini.com/?p=6657

Общи условия

Активация на акаунт