Срастване при момИченцата-2

• 121 557
  • 564
  •   1
Отговори
# 315
Препоръчаха ми Д-р Елена Димитрова, д-р Мария Атмаджова и д-р Бонка Йончева. Чухме се с д-р Димитрова по телефона, но ми дава час чак в края на другата седмица, когато за мен е малко късно за решение (операцията е в началото на декември) + това беше малко груба и не се отнесе с интерес към мен. Знам, че лекарите са ангажирани, но все пак доброто отношение към пациентите е важно за избор на лекар.

# 316
Препоръчаха ми Д-р Елена Димитрова, д-р Мария Атмаджова и д-р Бонка Йончева. Чухме се с д-р Димитрова по телефона, но ми дава час чак в края на другата седмица, когато за мен е малко късно за решение (операцията е в началото на декември) + това беше малко груба и не се отнесе с интерес към мен. Знам, че лекарите са ангажирани, но все пак доброто отношение към пациентите е важно за избор на лекар.

Аз водих малката при д-р Бонка Йончева, частния й кабинет на ул. Иван Вазов 78. Приема само сутрин. Няма проблем със записването на часове. Внимателна е, но за малката си беше стрес.

# 317
В Торакс ни поискаха 250 лева, буквално точно преди манипулацията.В МЦ1 ПРИ АТМАДЖОВА 100 ЛЕВА, ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ ПЛАЩАМЕ ЗА АНЕСТЕЗИЯТА.Имаме час за сряда и след прегледа ще доуточним за манипулацията

# 318
Нашата одисея още не е приключила Confused
Имаме дата за понеделник.Не мога да се примиря обаче, че искат 100 лева при условие, че в сайта на болницата това върви по клинична пътека, още повече, пациента е дете.Освен това, явно за да оправдаят парите ме изведоха навън да чакам листа за хоспитализация и сега гледам в него пише, че ще извършат манипулация за изваждане на чуждо тяло във влагалището ooooh!.Още се чудя за упойката, дали да не настоявам за локална.Не е ли по -травмираща самата пълна упойка с всичките и там рискове?Все пак, предполагам, че намалява доста болката при локална упойка, и интервенцията ще е 1-2 минути.Сън не ме лови вече, от въпроси и притеснения

# 319
Дъщеря ми мина през процедура по разлепване (и "обшиване" на разлепеното, за да си седи разлепено, а не пак да си "зарастне") и разширяване на уретера.
И аз не схванах разликата между упойките, но моята дъщеря беше напълно упоена, но не интубирана, само с маска на устата и носа.  Peace

# 320
Платихте ли  нещо за интервенцията?
Понеже операцията е краткотрайна, предполагам лекарите анестезиолози  преценяват, каква упойка да използват.Под локална имам предвид не цялостно упояване а местна упойка

# 321
Трябвало да се доплати клиничната пътека (съвсем официална тарифа) -200лв.

# 322
Здравейте! Прочетох доста неща , но пак ще попитам. На каква възраст забелязахте проблема и как постъпихте? Питам, защото съм притеснена за детенце на 10 месеца, майката сега е забелязала пълно залепване , днес я заведе при педиатъра , която казала , че няма проблем и нищо не е изписала , но и казала да я заведе на детски гинеколог. Как мислите , твърде късно ли сме забелязали проблема? В нашия град няма такъв специалист, може ли да ми препоръчате специалист на който вие сте се доверили. Може и малко трудно да ме разберете , но наистина съм притеснена.

# 323
От моя опит, мога да споделя, че направих грешка, че веднага не заведох малката на детски гинеколог, а изчаках няколко месеца. Беше на три години когато се появи проблема и ако бях реагирала веднага, нямаше да се стигне до болезнено разлепване и проблеми с пишкането и какво ли още не. Ако наистина детето е слепнало не губете време.

# 324
Благодаря за бързия отговор! Явно и педиатрите в малките градове не поемат отговорност, ами успокояват родителите и замазват положението. Ще търсим специалист явно.

# 325
  • Варна
Здравейте, не съм чела назад, но имаме този проблем откакто малката беше на 6м. Сега е на 3г. и вече сме обиколили всички лекари във Варна, опитвахме с мазане, механично са я разлепвали досега сигурно 5-6 пъти, ако не и повече. Месец след всяко разлепване вече сме на изходна позиция. След всяко разлепване мажех със зехтин всяка вечер и придърпвах и пак няма ефект, залепва се по-бавно или по-бързо. Има ли някакво спасение от тази ситуация, че направо  #Crazy? Последно ходихме при Василева, пак механично разлепване, беше убедена, че има някаква гинекологична инфекция. Да, ама не, след възстановяването пуснахме изследвания урина и секрет - чисти, е от какво се получава тая гадост и има ли спасение, вече не зная къде да я водя  #Cussing out. На всичкото отгоре е с чести уроинфекции и това е предпоставка за тях, та не мога да изчаквам. Като я мажа с хормоналните кремчета много се зачервява мястото, където мажа, така ли е при всички? С какво мажете след разлепването, за да се спре процеса на срастване наново (става въпрос след като свърши първоначалното мазане с Дефламол). Много въпроси имам и вече не зная кого да питам.  Sad

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 21:08 от minch

# 326
Момичета какво е това слепване и за какво да следя? Как и в следствие на какво се получава?

# 327
Момичета какво е това слепване и за какво да следя?
Наличието на ципа между малките срамни устни – синехия.Тя може частично или изцяло да закрие входа на влагалището и външния отвор на уретрата.

Как и в следствие на какво се получава?
Получава при деца с по-нежна кожа вследствие на някакво леко или по-сериозно
възпаление. Това са детските "подсичания", които се срещат при
всички бебета и епизодичните "зачервявания" при по-големите. И при децата с
по-нежна кожа постепенно, най-често - бавно и незабелязано, се получава
въпросното "срастване".

# 328
Здравейте! Разлепиха 3 годишното ми момиченце преди 4 дни! Манипулацията извърши д-р Велтова ( ще бъда благодарна за мнение за докторката)! Препоръча ни я позната, но за д-р Сираков прочетох много положителни отзиви! Минахме големия ад с пишкане и акане, сега се мажем с дефламол, но детето продължава да твърди, че и щипе! Основния ни проблем е друг: явно след разлепването, не е намазано добре и още първата нощ се залепи една тънка ципа точно между двете срамни устни, сега июа вагинален отвор и дупка, през която пишка, а ципата е по средата! Мисля да я мажа с Овестин ( който се надявам да си набавя )! Моля за мнение на майките,  които са ползвали този крем! Сблъскали ли сте се със странични ефекти и колко пъти на ден мажете!? При нас засега ципата е много малка, но не знам за колко време ще се увеличи!

# 329
Повече от половината тема е за Овестина. Прочетете я. Много майки са споделили мнението си.
И трябва да знаете, че това не е някакво си безобидно кремче!!!
Моят гинеколог беше втрещен от това, че се прилага такъв хормонален крем при толкова малки деца. (Същият не одобри и ендоскопската процедура, с която "разлепиха" моята дъщеря и последвалото "обшиване", но това е друг въпрос)
Не критикувам никого, не ме разбирайте погрешно. Всеки си има глава на раменете!

Общи условия

Активация на акаунт