Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват кондиломите?
Как се лекуват остри кондиломи?
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват кондиломите?
Кондиломите са образувания, подобни на брадавици, причинени от човешки папиломен вирус (HPV), типове 6 и 11. Те могат да се появят около влагалището, входа на влагалището, уретрата и в близост до ануса. Особено тревожно е засягането на шийката на матката, тъй като дългосрочната инфекция с HPV е рисков фактор за развитие на рак на шийката на матката.
-
Как се лекуват остри кондиломи?
-
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
-
Какво представлява вирусът HPV и как се предава?
-
Какви са рисковете от наличие на кондиломи по време на раждане?
Вече си представях как ли ще изглежадам там долу до края на бременността. Но за моя огромно щастие започнаха да изсъхват и да падат от самосебе си, спря сърбежа и дискомфорта. Все едно нищо не е било. Изчезнаха напълно. Естествено при консултацията (още първата) гинеколога викна дерматолог да ме погледне и той каза "кондиломи" и, че вероятно те ще наложат секцио. Мисълта ми е след като вече ги нямам и, ако до края на бременността не се появят дали ще мога да родя на нормално?
Разбира се, при следващата ЖК ще питам и доктора, но ми се иска да разбера от вас, ако някоя е преживяла подобно нещо или е чувала как се процедирали лекарите. Не ми се иска да ме режат за щяло и нещяло само, защото здравната каса после ще им плати на лекарите.
/.При втората бременност реших да се консултирам тук в Испания и се оказа,че и те са кондиломи.Сега ще ги третирам с крем,да видим... 
сърбеж най-вече.