Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват кондиломите?
Как се лекуват остри кондиломи?
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват кондиломите?
Кондиломите са образувания, подобни на брадавици, причинени от човешки папиломен вирус (HPV), типове 6 и 11. Те могат да се появят около влагалището, входа на влагалището, уретрата и в близост до ануса. Особено тревожно е засягането на шийката на матката, тъй като дългосрочната инфекция с HPV е рисков фактор за развитие на рак на шийката на матката.
-
Как се лекуват остри кондиломи?
-
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
-
Какво представлява вирусът HPV и как се предава?
-
Какви са рисковете от наличие на кондиломи по време на раждане?
Но мисля, че въпроса на който трябва да си отговорим е дали, ако към момента на самото раждане инфекцията не е активна е безопасно да се роди нормално? Аз разбира се ще задавам този въпрос и на гинеколога още при следващата консултация. Благодаря ви за активността!
Но не мисля, че може от тоалетната!
/.При втората бременност реших да се консултирам тук в Испания и се оказа,че и те са кондиломи.Сега ще ги третирам с крем,да видим...