Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват кондиломите?
Как се лекуват остри кондиломи?
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват кондиломите?
Кондиломите са образувания, подобни на брадавици, причинени от човешки папиломен вирус (HPV), типове 6 и 11. Те могат да се появят около влагалището, входа на влагалището, уретрата и в близост до ануса. Особено тревожно е засягането на шийката на матката, тъй като дългосрочната инфекция с HPV е рисков фактор за развитие на рак на шийката на матката.
-
Как се лекуват остри кондиломи?
-
Какви са особеностите на кондиломите при жените?
-
Какво представлява вирусът HPV и как се предава?
-
Какви са рисковете от наличие на кондиломи по време на раждане?
Причиняват се от човешкия папилома вирус тип 6 или 11. Те не причиняват рак на шийката на матката.

Навярно си преживяла доста трудни моменти. За съжаление не съм лекар, за да ти кажа дали това махане на кондиломите не провокирало някаква друга инфекция. Но по пътя на логиката като се има предвид, че през бременността организма на майката е по-уязвим към инфекции е доста възможно. Все пак на мястото където са ти махнали кондиломите са останали ранички, които са се превърнали в малки вратички за разни бацили. Но може пък и самият престой на морето да е предизвикал това. Знае ли се...важното е, че сега се радваш на едно здраво и пораснало детенце
За съжаление обаче не мога да знам какво ще стане до края на бременността ми...