Идеи за бизнес - 8

• 126 173
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
тия 4 лв за зарзават да отидат в някой плод-зеленчук,та дори и при някоя баба на сергия,нищо че няма да ми издаде бон, като има тия 4 лв в повече, тя пък ще може да си купи нещо друго, и за него може да влезе в моя или в твоя магазин.

Обикновено тези баби продават зеленчуци, произведени в собствените им градини. Законът е помислил за тях (чудо невероятно) и те са освободени от задължението да имат касови апарати и съответно да издават бон.
Сори за оф-а, но няколко пъти срещам мнение за бабите, които "не издават бон".

Накита   bouquet
Как е при теб, надявам се, че се yсеща оживлението на септември, а и вече си със стаж, стара пушка  Grinning

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 21:06 от lady_Blu

# 586
Да де, мисълта ми е ,че няма приход от бабата за държавата..

Септемврийското оживление се усеща много добре,наистина си има фактори,които не знаех досега,например за слабите летни месеци, сега засилването.. какво предстои по нататък живота ще покаже...

# 587

Изкарала жената две кила домати от градината - какъв приход може да има от това?
Мен повече ме интересува защо продавачите на екзотични плодове и зеленчуци не издават касови бонове и защо няма приходи в бюджета от тяхната дейност? Знам, че и те се водят производители, ама още не съм разбрала къде крият плантациите с портокали и банани...  Thinking

# 588
Не знам как е при вас, но при нас бабите всъщност препродават зеленчуци от борсите. Същото е и с цветята - сигурна съм, понеже знам къде е оранжерията и познавам кофичките.
А да, и не дават касов бон.

# 589
Изкарала жената две кила домати от градината - какъв приход може да има от това?
Мен повече ме интересува защо продавачите на екзотични плодове и зеленчуци не издават касови бонове и защо няма приходи в бюджета от тяхната дейност? Знам, че и те се водят производители, ама още не съм разбрала къде крият плантациите с портокали и банани...  Thinking
[/quote]
Така е ,те хората с тези пенсии едва карат,та за 5 кг домати или картофи какво ще ощети държавата като тя я е ощетила след 30 години труд ? Аз пък нарочно купувам от баби и дядовци с връзки магданоз,лапад,моркови или зеле за да им подпомогна старините поне малко!Никога нямаше да забравя една тежка студена зима съм излезли до пазара с брат ми,който ме закара до там,че беше -18 градуса поне и исках да купя зарзават за вечерята. Спираме на пазара и виждаме един дядо с малки връзки праз 9само това продаваше) посинял от студа  и чакаш някой да му даде 80 ст за връзката. Купих ги всичките и го закарахме до тях-колко ли е завлякъл държавата с това !!! #Crazy
Бизнесът който трябва да се проверява не е този на бабите ,а на всичките тези фирми които не плащат реални заплати и осигуровки,тези които умишлено крият данъци и тези които не с коректни към работници и компании.

# 590
  • тук-там
Включихме се в групата! Peace

# 591
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Има ли някой от тук с онлайн магазин?
Интересува ме има ли нещо по-особено около регистрацията му, освен да си регистрирам фирма със съответната дейност?

# 592
Никой не иска бабта да плаща данъци, въпроса е,че има доста  сериозни сергии, отрупани със плодове и зеленчуци,те не издават касов бон, и мисълта ми беше че дори и така,пак по-добре от тях да си купя.

# 593

Септемврийското оживление се усеща много добре,наистина си има фактори,които не знаех досега,например за слабите летни месеци, сега засилването.. какво предстои по нататък живота ще покаже...

До 15 януари се готви за много работа, после до 1-5 март лека почивка и след това - пак работни месеци. Видях каквото трябваше да видя, ще ти пиша по-късно или утре.

# 594

Обикновено тези баби продават зеленчуци, произведени в собствените им градини. Законът е помислил за тях (чудо невероятно) и те са освободени от задължението да имат касови апарати и съответно да издават бон.
Сори за оф-а, но няколко пъти срещам мнение за бабите, които "не издават бон".

Ами да , ама и търговците са хитри. Предпочитат да взимат баби на сергията , хем по-малко им плащат, хем бабите си мълчат че иначе къде ще ги вземат, хем като кажат че са производители са някак по-достоверни.

Няма да забрвая една баба- купувам плодове, ама здраво зерждам- банани, портокали, киви, грейпфурти, ананаси- и си искам касовата, разбира се. Та не получих такава с обяснението , че е производител  Shocked
Викам къде ги гледаш тия плодове бабо ??? 'Абе то е така'... страх я беше жената.  Sad ама оня дето й плаща по 300 лева да се пържи там на слънцето няма от кой да го е страх 

# 595
ами нали затова супермен разпореди проверки по зеленчуковите борси, дори нашата на първенец беше с полиция няколко дни.
те много добре ги виждат нещата и тръгват да действат, дано имат волята и възмножността да го довършат докрай

# 596
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според вас какво представлява стандартният договор за наем на помещение със статут за магазин? За какъв срок е нормално да се сключи договорът, трябва ли да се предплатят няколко месеца предварително? Какъв е срокът за предизвестие, ако едната от двете страни иска да се прекратят взаимоотношенията?

# 597
Колко е голямо помещеието? Дългосрочно ли ще го наемете? Необходим ли е ремонт?

# 598
  • Отвъд алеята зад шкафа
Колко е голямо помещеието? Дългосрочно ли ще го наемете? Необходим ли е ремонт?

Засега не става дума за конкретно помещение, питам като цяло. Помещението ще започна да го търся след НГ, т.к планирам напролет да отворя магазина, но ми се иска да се ориентирам. Като се стигне до подписване, ще се консултирам с адвокат разбира се, просто на първо време исках да знам ориентировъчно наемодателите как процедират. Предпочитам дългосрочно наемане на помещението, но същевременно да има опция за разваляне на договора преди изтичане на срока. Но наистина не знам в момента как се процедира. Знам, че по Моловете сключват договори за по 5 години и не могат да ги прекратят предсрочно, а за толкова високи наеми това е доста рисковано.

# 599
Според вас какво представлява стандартният договор за наем на помещение със статут за магазин? За какъв срок е нормално да се сключи договорът, трябва ли да се предплатят няколко месеца предварително? Какъв е срокът за предизвестие, ако едната от двете страни иска да се прекратят взаимоотношенията?

Моето е за 6+6 години, като автоматично на 6тата се подновява. Договорът е за помещение за еди-каква си дейност. Наемът се увеличава само с % на инфлацията. Банкова гаранция давам за 6 месеца ( няма предплащане) , като банката авт. подновява на 6тата г. и гаранцията.
Срокът на предизвестие е 6 месеца от моя страна, наемодателят няма такива права, т.е няма начин да дойде и да ми каже " абе знаеш ли, че аз реших от утре, или от др. месец еди-какво си". Не знам в случай на смърт как стои в-са, но мисля, че пак не може да те изгонят.
Застараховки - собственикът застрахова стените ( покрива щетите от страна на стените, напр. ако падне нещо в/у покрива, или се срути нещо покрай земетресение, или ако съсед наводни и т.н) аз застраховам щетите, които може да причини самата дейност + клиентите. Хубаво е и 2те застраховки да са към една компания, ако се разберете.
Помещението се приема и предава в един и същи вид, подобренията вътре са за моя сметка.

Ако реша да сменя предмета на дейност ( което сигурно ще се случи) се говори, прави се нов договор
и така.

Съветът ми е, ако можеш да го направиш по подобен начин ( договора) да го направиш така.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 18:36 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт