Идеи за бизнес - 8

• 125 885
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Мерси много за споделените мнения и опит.Като цяло някой има ли повече информация и/или може ли да ми даде линк да прочета кога се е състояла тази забрана и защо, че ми стана интересно. Wink

# 646
Като цяло сме преминали през доста идеи и все още се обмисля нещо.Друго, което мога да пазаря от чужбина(Англия) на мн добри цени е козметика, обмислял съм и идеята за английски шоп от тия където продават преоценени стоки и подобни..обмислял съм и идеята за магазин за нови дрехи..точно това, което каза едната колежка по-горе много ме затруднява.Малко или много трябва да съм уникален, а градчето ни макар да има-няма 30 000 жители и ма доста нишички, които са аети. Simple Smile

# 647
lady_Blue и Каспър като по-опитни в бизнеса т.е. хора със собствен бизнес от няколко години имам въпрос към вас.Вие като започнахте бяхте ли навътре в материята до ушите, бяхте ли подготвени за всичко?

еее,  чакай малко ти взе да правиш интервюта като към онзи Ли някъв където изправи ГМ на крака  Joy Моето бизнесче е доста малко и далеч не толкова оптимизирано, че да дадам съвети.
Никой никога не е подготвен за всичко. Пазарът, особено сега, се мени със страшна сила. Трябва да си много подвижен и бърз и да реагираш на всеки сигнал. В този смисъл - трябва много бързо да реагираш на сигналите, които клиентите ти дават. Може да си мислиш, че ще върви едно, а често нещата стават по друг начин... Но това го пише по всички книжки.
Но да си навътре в материята е повече от задължително. Тези където се учат в движение, често получават горчиви уроци.

Това са си мои лични мнения и както казах, вземи някоя книжка по маркетинг и най-тънката да е - още на първите 20 страници е отговорено подборно с примери на този въпрос.

# 648
Кам хората няма да си купуват повече кафе заради по-добрата визия на машината. Един подобен кафе автомат прави парички когато е на хубаво място и когато кафето в него е хубав. Единственото което може да окаже влияние е ако е много мръсен и това си личи. Дали е син или черен, грозен или хубав няма никакво значение...

# 649
Цитат
..Това са си мои лични мнения и както казах, вземи някоя книжка по маркетинг и най-тънката да е - още на първите 20 страници е отговорено подборно с примери на този въпрос.
А на мен ми се иска всеки с управленска позиция да е прочел поне 20 стр. по мениджмънт, защото не всеки е роден талант в това отношение за съжаление.

# 650
извинете ме за безкрайно глупавия въпрос ,как изчислявате печалбите от вашия бизнес,сами ли го правите или счетоводителят ви.И ако случайно го правите сами какъв най-лесният начин.Пак се извинявам са глупавия въпрос ,но още сме в самото начало и всичко ми е пълна мъгла,главата ме боли вече

Счетоводителят ще ти изчисли печалбата по документи в края на годината. Ти, обаче, във всеки един момент трябва да си наясно накъде се движи бизнесът ти. Най-опростения модел е всички приходи от дейността - всички разходи по нея /за стоки и услуги, като тук се включват и осигуровки, данъци, разходи по офиса / магазина-ток, вода, телефон, интернет, разходи по заплати на служители, наем, горива, рекламни материали, амортизации и т.н./ = чиста печалба
Хубаво е да знаеш от кое по колко се продава, каква е сезонността (ако има такава), каква е печалбата ти от всеки продукт. Има си специализиран софтуер по принцип за такова нещо, но ако не ти е голям асортимента и оборотите, можеш да си го пресметнеш и без негова помощ. Успех

# 651
извинете ме за безкрайно глупавия въпрос ,как изчислявате печалбите от вашия бизнес,сами ли го правите или счетоводителят ви.И ако случайно го правите сами какъв най-лесният начин.Пак се извинявам са глупавия въпрос ,но още сме в самото начало и всичко ми е пълна мъгла,главата ме боли вече

Вземи едеин лист, раздели го на две. От едната страна приходи, от другата разходи. Разликата между тях ти дава печалбата. Ако го правиш това всеки ден, след 2-3 години ще видиш каква периодичност има, каква е цикличността.

Как ще ти го оформи счетоводителя има значение за данъчното ( плащане на данъците).

# 652
Oбяснете моля, приходите как се смятат? За да не се обърка някой.

# 653
енито, ти сериозно ли питаш?
В най-опростена форма се пресмятат приходите от продажби на стоки, услуги или продукция, ако ти трябва нещо допълнително-виж примерен отчет на приходи и разходи тук

# 654
  • На дивана, под юргана
Кам хората няма да си купуват повече кафе заради по-добрата визия на машината. Един подобен кафе автомат прави парички когато е на хубаво място и когато кафето в него е хубав. Единственото което може да окаже влияние е ако е много мръсен и това си личи. Дали е син или черен, грозен или хубав няма никакво значение...

Кафе от машина купувам рядко, така че едва ли мнението ми може да се счита за представително. Обаче, това което търся на първо място е КАФЕ - хуваво и добре ухаещо. Не ме интересува как изглежда машината (китайците имат поговорка - "Не е важно дали котката е черна или бяла - важното е да лови мишки.") Евентуално може да вдигнеш оборота ако оставиш на клиентите да си взимат късметчета заедно с кафето - това може да стане причина да идват всеки ден...

# 655
не е ли хубаво кафето и стриптизьорка да го подава и да дава бонус да я пипнеш по циците, пак ще е трудно

# 656
  • в провинцията

Кафе от машина купувам рядко, така че едва ли мнението ми може да се счита за представително. Обаче, това което търся на първо място е КАФЕ - хуваво и добре ухаещо. Не ме интересува как изглежда машината (китайците имат поговорка - "Не е важно дали котката е черна или бяла - важното е да лови мишки.") Евентуално може да вдигнеш оборота ако оставиш на клиентите да си взимат късметчета заедно с кафето - това може да стане причина да идват всеки ден...
В последните 2-3 месеца пия кафе само на едно място именно заради свежите късметчета към кафето, зареждат ме с настроение  Grinning

# 657
За договора за наем - имам промишлено помещение + складове. Договора се сключва за 1 год, предизвестие от двете страни - 1 месец. Ако няма предизвестие се подновява автоматично, но се актуализира с % инфлация. Преподписва се анекс за това. Отделно 1 наем - депозит за щети. В договора има клауза, че при закъснение на плащане на режийни - на следващия ден договора е недействителен и наемателя се омита. Наема се плаща предварително на определена дата за следващия месец. Ключ от помещението и код на СОТ имам, но никога не съм влизала в тяхно отсъствие. 2-3 пъти докато са в отпуска са ме молили да отида да видя нещо. Всякакви ремонти и промени се правят само след уведомяване и моето писменно съгласие. Стени не се бутат никога.

Нито в този , нито в който и да е от посочените договори тук/ освен този на Лени/ не видях да се защитават И интересите на наемателите ...
Защитени са само и единствено интересите на наемодателите в посочните договори. Shocked

# 658

Закона не защитава тези които развиват бизнес в случая /наемателите на търговски площи / , а само наемодателите.

Това въобще не е вярно. Давам помещения в България, винаги съм държала да е с договор. Но съм си патила от наематели. Всичките ми помещения са със застраховка, вкл и за причинени щети на трети лица - застраховките си ги плащам аз. Държа да е дългосрочно (  наемателите искат договора да е за 1 година, като се подновява всяка година).
Има си хас и да ти го наеме някой без договор ...че къде се е чуло и видяло да наемеш търг. помещение без договор.
Нали и наемателя ще трябва да си го приспада наема като разход.А за целта естествено е необходим договор в който е упеменато какъв е наема.

# 659
Заинтригувахте ме с тези късметчета сега Laughing от къде се купуват, къде стоят в машината?

Оххх и коя ли марка прави най -добро кафе? ( марка машина и марка кафе)

Общи условия

Активация на акаунт