Идеи за бизнес - 8

• 126 165
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Лени , даваш за пример прекрасен договор за наем но италиански  .
Така трябва да се правят договорите и в Бг .
За съжаление обаче договорите за наеми в Бг не са като тези в Италия.
Закона не защитава тези които развиват бизнес в случая /наемателите на търговски площи / , а само наемодателите.
Така ги свикнаха , пък и законите така са направени .
Тука иди и прочети на някой наемодател този договор и гледай реакция.
Дърпат се и на това че искаш договор за наем дългосрочно .
За наемодателите дългосрочно е 1 година.
Че пък кой наемател на търговски обект ще инвестира в магазина за 1 година .. ха ха .Той трябва да е луд.Е ако продава краставици и домати може , но за някаква по сериозна дейност е безумно.
Затова хората в Италия ги правят по начина описан от теб.

# 601
Да, това ми е ясно, просто казвам, че ако може не е лошо да си върже гащите.

Забравих да кажа, че собственикът на стените няма право на ключове, но аз нямам право да му откажа достъп, ако го иска, но само в мое присъствие.

Законът по принцип защитава и двете страни, не само едната. Не искам нито той да е без права, нито аз да съм ощетена. Номерът при дългосрочните наеми също така може да бъде това, че в един момент може да кандиса да ти го продаде, докъдето аз се надявам да стигна след няколко години.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 19:10 от 10 c's

# 602
gadamer пак ще ти кажа как е при мен.
Сключихме договор за наем за една година. Предизвестието за прекратяване на договора беше 3 месеца от двете страни, имаше клауза, че ако два поредни месеца не съм платила битовите сметки трябва да напусна. Само, че наемите паднаха, а и дойде криза. С 300 зора, молби  и заплахи, че си събирам чукалата ми намалиха наема. Направихме анекс  към договора който имаше две точки - за промяната на наема и за промяна за сроковете за предизвестие за двете страни - 1 месец. Договора автоматично се подновява всяка година ако месец преди това никой не е дал писменно известие на другия, че иска да го прекрати.
Дала съм предплата 1 месец в началото.

# 603

Закона не защитава тези които развиват бизнес в случая /наемателите на търговски площи / , а само наемодателите.

Това въобще не е вярно. Давам помещения в България, винаги съм държала да е с договор. Но съм си патила от наематели. Всичките ми помещения са със застраховка, вкл и за причинени щети на трети лица - застраховките си ги плащам аз. Държа да е дългосрочно (  наемателите искат договора да е за 1 година, като се подновява всяка година).

# 604
Искам да попитам, вярно ли е , че вендинг автоматита на некта / венеция блу; астро и зенит са на капсули?

# 605
gadamer пак ще ти кажа как е при мен.
Сключихме договор за наем за една година. Предизвестието за прекратяване на договора беше 3 месеца от двете страни.... за промяната на наема и за промяна за сроковете за предизвестие за двете страни - 1 месец...

това са ужасни условия, как спиш нощем...

# 606
устройват ме идеално

# 607
и колко е инфлацията в Италия ?

# 608
Женя, имаш ли идея? Rolling Eyes

# 609

Кам - незнам, ако ме питаш за вендинг автоматите

# 610

Кам - незнам, ако ме питаш за вендинг автоматите
Аз останах с впечатление , че си имала такъв бизнес Thinking

# 611
Аз останах с впечатление, че питаш за определена марка
Не съм имала такъв бизнес, а само една машина в магазина. Не работи с капсули

# 612
А каква е машината?

# 613

Кам това разпит ли е?  Laughing Laughing LaughingВече спамим, ако нещо конкретно те интересува пиши ми на лични.

# 614

Кам това разпит ли е?  Laughing Laughing LaughingВече спамим, ако нещо конкретно те интересува пиши ми на лични.

Извинявай, но мислих, че темата е за това.

Няма да те безпокоя! Wink

Общи условия

Активация на акаунт